Top 10 beste films van 2019 tot nu toe - Je komt ogen tekort

  Met regelmaat komen er weer nieuwe films uit. Als je echt alles wil bekijken, dan kom je onwijs veel ogen en vooral tijd tekort. Daarom is het handig om even dit lijstje met de top 10 beste films van 2019 tot nu toe door te nemen. Zo kun je inschatten of je hoogtepunten in ieder geval niet hebt gemist. Filmtijd!

  Warner Bros. Pictures International Holland

  10. Shazam!

  We starten deze special met beste films van 2019 tot nu toe met de superheldenfilm van DC. Nee, niet van Marvel dus! Shazam is een actiefilm waarin een jongetje plots moet opgroeien tot een sterke en rechtvaardige superheld. Hij beschikt daardoor over een scala aan superkrachten die hij voor het goede moet inzetten. Hoe hij die krachten inzet? Heel simpel: hij moet één woord roepen en dat is de naam Shazam.

  In deze humoristische film heeft het jongetje, Billy Batson, de taak gekregen om de stervende bewaker van de krachten te vervangen. Met de krachten moet hij het opnemen tegen de gevaarlijke zeven zonden, de schurken uit de film. Als de gespierde Shazam moet hij de zonden stoppen, voordat zij de mensheid geheel ten onder laten gaan aan hun eigen zonden.

  WW Entertainment

  9. Booksmart

  We leven in een wereld waarin je maar blijft werken. Werken is nodig voor je levensonderhoud, maar sommigen hebben mogelijk het idee dat ze leven om te kunnen werken. Dat geld voor twee academische supersterren die daar echt klaar mee zijn. In Booksmart besluiten zij op de vooravond van hun middelbare schooldiploma dat ze het leven moeten nemen voor wat het is en met hun neus uit de boeken moeten komen.

  Ze willen iets van hun leven maken. Waar denken tieners aan als ze plezier willen beleven? Feesten natuurlijk! Tieners Amy en Molly proberen het plezier in hun leven te brengen door een groot feest bij te wonen. Om te tonen dat ze echte 'feestbeesten' zijn willen ze het examenfeest bijwonen. Maar eigenlijk zijn het studiebolletjes die heel de tijd in de boeken hebben gezeten. Hierover kun je niets uit een boek halen, wat het lastig voor ze maakt om erbij te horen en dus gaan ze op een knotsgek avontuur.

  20th Century Fox

  8. Alita: Battle Angel

  In deze actiefilm ga je op avontuur met een vrouwelijke robot uit de verre toekomst. Ze ziet er lieflijk uit, maar het lot heeft iets anders voor haar in petto. Eigenlijk is ze geprogrammeerd om een gevaarlijke vechtrobot te worden. Nadat deze vechtrobot als grofvuil is behandeld, komt ze bij een wetenschapper terecht die haar opknapt. Die wetenschapper verzorgt haar alsof ze zijn eigen dochter is en er ontstaat een sterke band. Maar Alita is eigenwijs en nieuwsgierig en ontdekt steeds meer over zichzelf.

  Aan de film hebben grote namen gewerkt. Zo zijn filmmakers James Cameron en Robert Rodriques flink aan de slag gegaan om deze film uit te brengen. James Cameron heeft naam weten te maken met grote films als Avatar. Robert Rodriques is vooral bekend van Sin City. Stijlvol genieten dus!

  Paramount Pictures

  7. Rocketman

  Vergeet Bohemian Rhapsody eventjes. Dit keer stappen we niet in de geweldig wereld van Queen, maar in het veelzijdige leven van ster Elton John. Rocketman is een complete trip door het sterrenleven van misschien wel één van de beste artiesten die op deze aarde rondloopt. Leg je verwachtingen maar hoog, want dit is echt een film waarbij je swingend op je stoel zal zitten. Tijd om mee te bléren op al die bekende nummers!

  Anders dan Bohemian Rhapsody probeert Rocketman het leven van een artiest niet zo realistisch mogelijk te vertellen. Zo worden er ook hier en daar wat fantasie-elementen aan de mix toegevoegd. Maar het is duidelijk dat de makers weten wat ze met dit avontuur aan willen. Rocketman is een musical waarbij je een arm jongetje ziet opgroeien tot popidool met alle voor- en tegenslagen die daarbij horen.

  Dutch FilmWorks

  6. Midsommar

  Om wat variatie in de lijst aan te brengen, hebben we ook een horrorfilm in deze top 10 beste films van 2019 tot nu toe meegenomen. Midsommar is voornamelijk een film voor mensen die er niet voor terugdeinzen om zo nu en dan even goed aan het schrikken te worden gebracht. Ben je wat zwak van hart, dan is het beter om deze titel even te laten voor wat het is. Er staan genoeg andere toptitels in deze lijst. Wel een fan? Lees dan de volgende alinea.

  Midsommar gaat over een groep vrienden die samen op vakantie gaat. Zoals elke klassieke horrorfilm is dit het recept voor drama. De vrienden zitten in een Zweeds dorpje helemaal tussen inwoners die het zogenaamde Midsommar Festival vieren. Langzaam wordt het een gewelddadig tafereel waarbij de tieners hun leven niet meer zeker zijn.

  Independent Films

  5. John Wick 3: Parallelum

  Actie en sensatie staan centraal in de avonturen van John Wick. Al sinds het allereerste deel schiet hij er flink op los en schrikt hij er niet van terug om de nodige slachtoffers te maken. IJzergekletter en stunts voeren de boventoon in dit soort producties. Het werkt, want al sinds het allereerste deel zijn er voldoende fans die vol waardering deze films op het witte doek willen zien. Ook dit keer is het voor deze fans een waar genot om al die actie te zien.

  John Wick moet vluchten voor een enorme hoeveelheid moordenaars die allemaal azen op een ondenkbaar hoge geldprijs die op zijn hoofd is gezet. Het loopt in de miljoenen - 14 miljoen om precies te zijn. John Wick heeft daarentegen helemaal geen zin om met zijn dood voor het brood van een ander te zorgen. Op de vlucht dan maar en iedereen afmaken die op zijn pad komt.

  Sony Pictures Releasing

  4. Spider-Man: Far From Home

  Spider-Man is en blijft altijd één van de gave superhelden die Marvel groot heeft gemaakt. Ook deze keer krijgt hij weer de kans om te laten zien waarom hij zo gaaf is. In Spider-Man: Far From Home gaan we weer op avontuur met de jonge superheld, maar toch al met enorme verantwoordelijkheden te kampen krijgt. Een spannende film die verder gaat op een film die we later in deze top 10 beste films van 2019 tot nu toe nog bespreken.

  Onze spinachtige vriend Spider-Man moet Europa redden. Dit keer moet hij er zelfs zijn vakantie voor onderbreken. Ondertussen heeft hij het allemaal maar zwaar met de laatste vorderingen uit Endgame. Iedereen die deze film heeft gezien weet in wat voor een toestand Peter Parker is achtergelaten na het schokkende einde van Marvel's Avengers: Endgame.

  Piece of Magic

  3. Apollo 11

  Wanneer je aan Apollo 11 denkt, dan leg je mogelijk al direct een linkje met de maanlanding. Dit was namelijk de naam voor een missie die was bedoeld om de allereerste mensen op de maan te krijgen. In de tijd dat Amerika er alles aan deed om voor te lopen op anderen, werden astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins klaargestoomd.

  Op zichzelf al een interessant verhaal, maar al helemaal als je het probeert te vertalen naar een film. Dat doet Apollo 11 dus! We gaan terug naar de tijd dat Neil Armstrong zijn eerste stap op de maan zette en de legendarische woorden "that's one small step for a man, a giant leap for mankind", uitsprak. Deze film laat je het beleven alsof je erbij was.

  The Walt Disney Company Benelux

  2. Toy Story 4

  Er is geen film die speelgoed zo geweldig tot leven kan brengen dan Toy Story 4. Alhoewel fans van het allereerste uur wat huiverig waren toen deze film werd aangekondigd (Toy Story 3 had eigenlijk een mooi einde waar je niet meer aan zou willen zitten), pakt alles verrassend goed uit. Opnieuw krijgen we een avontuur voorgeschoteld wat leuk is voor zowel jong en oud. Waar de kinderen mee worden getrokken in de belevingswereld van al dat speelgoed, zit de film ook boordevol humor die vooral de ouders weer tof zullen vinden.

  Eerder publiceerden wij een Toy Story 4 review, waarin we deze gave film maar liefst een 8.5 geven. Disney laat met een sterk staaltje verhaal zien dat ze een gevoelig snaar weten te raken. Ondertussen kunnen ze je ook buikpijn van het lachen bezorgen en het is ook gaaf hoe de animatie steeds een stapje beter wordt. Kijk bijvoorbeeld naar Boo Peep die in deze film geloofwaardig van porselein is! Toy Story 4 mag straks oprecht een klassieker worden genoemd en is dus zeker één van de beste films van 2019 tot nu toe.

  The Walt Disney Company Benelux

  1. Avengers: Endgame

  De absolute topper van de beste films van 2019 tot nu toe is en blijft toch wel een blockbuster als Avengers Endgame. De film is door het publiek zelfs zo goed ontvangen, dat die uiteindelijk terug naar de bioscopen kwam met wat kleine extraatjes. Dit superheldenavontuur is goed opweg om één van de meest gewaardeerde films van zijn tijd te worden. Ontzettend veel mensen zijn naar de bioscoop getrokken om te zien hoe het avontuur verder gaat.

  Niet gek ook na het einde van Avengers: Infinity War. Thanos had het halve universum uitgeroeid en het leek erop dat slecht aan de winnende kant was. Een beetje gek, want normaal gesproken is het altijd een happy ending bij dergelijke films. Uiteindelijk bestempelde de Avengers Endgame review de film als een perfect slotstuk van de saga.

  Dit zijn de beste films van 2019 tot nu toe!

  Zijn er films uit deze lijst met beste films van 2019 tot nu toe, die jij nog niet hebt gezien? Of zijn er films die jij anderen ontzettend graag zou aanraden, omdat je er zo van hebt genoten? Deel jou ervaringen dan hieronder in de reacties, zodat niemand iets hoeft te missen.

  Wil je meer films zien? Maandelijks plaatsen wij een overzicht met de beste bioscoopfilms van komende maand. Behoud het overzicht en mis geen enkele toptitel in filmland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.