Top 10 beste films maart 2019 - Marvel, Disney, popcorn erbij?

  Bestel wat popcorn, een lekker drankje en zet indien nodig een 3D-bril op je snoet. Het nieuwe jaar is in volle gang en in maart lijkt de sneltreinvaart waarmee grote films uitkomen niet te stoppen. Wij zetten de tien beste films van maart 2019 voor je op een rijtje, dus boek alvast je kaartjes.

  Marvel Studios

  Captain Marvel (6 maart)

  We beginnen de beste films in maart 2019 gelijk goed, want de eerste film die we op het witte doek kunnen aanschouwen is Captain Marvel. Het is alweer de 21ste film in de Marvel-filmreeks en de laatste film in de reeks voordat Avengers: Endgame uitkomt. Deze film bouwt dan ook voort op Avengers: Infinity War door je kennis te laten maken met Captain Marvel. Dit is namelijk de heldin die Nick Fury opriep in Infinity War.

  In Captain Marvel gaan we zien hoe Fury en Captain Marvel elkaar kennen, maar dat is slechts een klein onderdeel van de film. Het verhaal draait namelijk vooral om heldin Captain Marvel/Carol Danvers die een buitenaardse invasie op aarde moet voorkomen en dat terwijl ze ook nog eens op zoek is naar haar identiteit. Het belooft een blockbuster spektakel te worden met een flinke dosis humor, dus ga er vanaf 6 maart lekker voor zitten.

  Warner Bros Pictures

  The Mule (7 maart)

  Een dagje later kun je jezelf wederom nestelen in een bioscoopstoel. Dit keer voor The Mule, de nieuwe film van Clint Eastwood. Niet alleen regisseert hij de film, maar hij heeft ook nog eens de hoofdrol als veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die een drugskoerier wordt voor het Sinaloa Cartel. Dit belooft een spannende film te worden.

  Clintwood is alleen niet de enige grote ster in de film, want er worden ook rollen vertolkt door Bradley Cooper (bekend van A Star is Born en The Hangover), Laurence Fishburne (bekend van The Matrix) en Michael Peña (bekend van Ant-Man).

  Anapurna Pictures

  Destroyer (14 maart)

  In de film Destroyer zien we detective Erin, gespeeld door niemand minder dan Nicole Kidman (Moulin Rouge!, Aquaman, The Hour). Het is haar taak om een bende bankovervallers alsog op te pakken, nadat dit eerder is mislukt. Dit wordt alleen niet makkelijk, omdat haar cover als undercoveragente bij de overvallersbende bekend is. Eerder faalde ze namelijk om de bende op te rollen. Het heeft zestien jaar geduurd voor ze opnieuw een grote kans krijgt om de organisatie achter tralies te zetten.

  Destroyer is thriller van de hand van regisseur Karyn Kusama. Eerder werkte hij aan The Invitation, The Man in the High Castle en Girlfriend. Met Oscar-winnende hoofdrolspeler Nicole Kidman heeft deze film veel potentie om knallend de bioscoop binnen te komen.

  Bleecker Street

  Arctic (14 maart)

  Deze film is perfect voor iedereen die Mads Mikkelsen een ontzetten gave acteur vindt. In Arctic zal deze acteur namelijk opnieuw schitteren. Dit keer kruipt hij in de huid van een man die als enige een vliegtuigcrash heeft overleefd. Daarentegen moet hij zelfs na deze ramp nog lastige keuzes maken om te overleven. Hij is op de Noordpool gecrasht en moet daar constant blijven vechten voor zijn leven.

  De man kan in zijn eigen geimproviseerde kamp blijven of een lange tocht door een gevaarlijke en voor hem onbekende omgeving doorlopen. Het is er onverdraaglijk koud en hij heeft helemaal niemand om mee te praten. Dat kamp ziet hij niet als een optie, dus die hele tocht kan nog wel eens interessant worden om op het witte doek te volgen.

  September Film Distribution

  The Beast in the Jungle (14 maart)

  De titel geeft je even het idee dat dit een soort van Tarzan-achtige film wordt. Een man in de jungle wordt verliefd op een prachtige Engelse vrouw die daar toevallig eventjes op reis is. Het verhaal speelt zich af in een Engels landhuis. Hier ontstaat een liefdesverhaal tussen John Marcher en May Bartram. Dat liefdesverhaal wordt niet lastig omdat John denkt dat hem een iets onheilspellends zal overkomen en daarnaast is hij hevig verlamd.

  De film is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Henry James. In het boek wordt het verhaal van John en May verteld, wat start aan het einde van de 19e eeuw en eindigt in het heden. In zowel de film als het boek wordt duidelijk of de liefde door John zijn angst gedoemd is om te falen, of toch uitbloeit tot een mooi liefdesverhaal.

  Universal Pictures

  Us

  Heb je zin om nog wat extra spanningen tijdens je bioscoopbezoekje te ervaren? Misschien is het dan leuk om eens een spannende thriller zoals Us te bekijken. In de film volgen we een gezin dat maar geen rust kan vinden. De familie wordt lastiggevallen door een groep dubbelgangers die hun leven zodanig terroriseert dat het gezin er knettergek van wordt.

  Deze film komt van de hand van de Oscarwinnende filmmaker Jordan Peele. Eerder werkte hij onder andere aan titels als Get Out. Hij regisseert niet alleen de film, maar heeft ook zelf het script geschreven. Verder kun je in deze film namen als Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon en Noelle Sheldon verwachten.

  Walt Disney Studio

  Dumbo (21 maart)

  Voor alle Disney-liefhebbers is 2019 een mooi jaar. We kunnen namelijk heel veel verschillende Disney live action films verwachten. Een van die films is een hervertelling van Dumbo, het schattige olifantje met enorme oren en de mogelijkheid om hier mee te vliegen.

  Ook deze keer gaan we naar het circus om te zien hoe Dumbo hier de show mag stelen. Het klassieke Disney-verhaal ondergaat een soortgelijke behandeling als eerder al gebeurde met Beauty and the Beast en Jungle Book. Als de film van een soortgelijk niveau wordt als eerdere titels, dan is Dumbo een film die je echt niet wilt missen. Van dit grijze schattige olifantje gaat iedereens Disney-hart harder kloppen. De circusshow mag beginnen!

  Jim Cummings

  Thunder Road (28 maart)

  In Thunder Road volgen we het leven van een politieagent die net iets te veel narigheid achterelkaar ervaart. Zijn leven loopt niet op rolletjes. Hij is gescheiden en zijn moeder is overleden. Erger: van beiden hield hij zielsveel en hij moet het allemaal tegelijkertijd verwerken. In deze tragikomische film zien we hoe de politieagent steeds dichter op een zenuwinzinking komt te staan en ontzettend moeite heeft alles op een rijtje te houden.

  Er komen ondertussen steeds meer problemen op het pad van agent Jim Arnoud. De scheiding brengt nog meer problemen met zich mee als hij zijn dochter niet meer mag zien. Hij wil niet accepteren dat hij ook nog eens de voogdij over zijn dochter verliest. Dit levert een interessant verhaal op dat is geschreven en geregisseerd door Jim Cummings (Bekende naam, maar toch een andere dan die man die Winnie de Pooh insprak!)

  One Media

  The Aftermath (28 maart)

  De oorlog is gestreden en de Duitsers zijn terug naar hun eigen land gedreven. De overwinning is binnen en het is feest. Nou ja, behalve in Duitsland dan. In deze naoorlogse film zien we hoe een strenge winter het leven in Hamburg wat lastig maakt. Rachel Morgan probeert in Hamburg herenigd te worden met haar man Lewis. Ondertussen heeft Lewis het maar druk, want aan hem is de taak om Hamburg na de oorlog weer opnieuw te laten bloeien.

  De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Rhidian Brook. In Nederland werd dit boek uitgebracht als Het Huis in Kreiss Pinneberg. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Keira Knightley (Pride & Prejudice, Pirates of the Caribbean, Love Actualy) en Jason Clarke (White House Down, Dawn of the Planet of the Apes en Zero Dark Thirty)

  UGC Distribution

  Bon Dieu! 2 (28 maart)

  We sluiten deze rubriek af met de film Bon Dieu! 2. Deze film is erg interessant voor iedereen die met veel plezier naar het eerste deel heeft gekeken en wel zin heeft om met deze komedie een beetje te lachen. Deze nieuwe film gaat verder waar deel één stopte. Dit keer komen de families Verneuil en Koffie opnieuw voor grote problemen te staan.

  De schoonzonen zorgen voor een familiecrisis wanneer ze hun land Frankrijk willen verlaten en samen met de vrouwen en kinderen in het buitenland willen wonen. Claude en Marie zien dit niet zitten en hebben er dan ook alles voor over om deze plannen te stoppen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.