De 10 beste Dark Souls bosses uit de gametrilogie

  In de Dark Souls games vecht je tegen een heel scala aan bosses. Er zitten overgrote gevaartes bij, waar het minder erg van is om een stoot op je ondode snuit te ontvangen. Het gevecht op zich is dan al een beloning. De beste 10 zetten wij in onze lijst van beste Dark Souls bosses uit de gametrilogie.

  10. Sir Alonne (Dark Souls II)

  De eerste notering is een van de Dark Souls bosses uit Dark Souls II: Sir Alonne. Deze oosterse strijder is een plezier om tegen te vechten. Zijn agressieve aanvallen houden je continu op je hoede, terwijl je op zoek bent naar een opening voor een mokerslag. Als je in dit gevecht wordt geraakt, is het echt je eigen schuld.

  Sir Alonne heeft nog meer dingen die hem speciaal maken. Zo is hij een van de enige bosses in Dark Souls II die je aanvallen kan parreren. Hierdoor moet je nog beter opletten wanneer je je slag slaat. Als het je lukt om hem te verslaan zonder schade te krijgen, pleegt hij seppuku. Hierbij vermoordt hij zichzelf met zijn eigen zwaard.

  9. Dancer of the Boreal Valley (Dark Souls III)

  Het gevecht tegen de Dancer of the Boreal Valley begint als een Weense wals. Samen dans je door de arena, waarbij je elkaar om de zoveel tijd een zwaardslag in het gezicht cadeau doet. Dan komen we aan bij de tweede fase van de choreografie. Van een langzame wals zijn we nu overgestapt op een vurige latin. Deze dame laat zich niet meer zo makkelijk leiden.

  De Dancer of the Boreal Valley hoort thuis in de lijst met beste Dark Souls bosses, omdat het gevecht een ongekende elegantie met zich meedraagt. Samen met deze dame voer je een routine op waar ze in televisieland een show van zouden willen maken. Een naam voor het format hebben wij al klaarliggen: Dancing with the Bosses: Dark Souls Edition.

  8. Abyss Watchers (Dark Souls III)

  De Abyss Watchers zijn een van de vijf Lords of Cinder die je moet verslaan om het einde van Dark Souls III te bereiken. Met name de introductie van de zwaardvechters is heel sterk. Een van hen wijst met een enorm zwaard jouw kant op, legt zijn dolk over zijn zwaard arm en tilt zijn hoofd naar beneden. De toon is gezet.

  De strijd die volgt is memorabel. Tijdens het gevecht met een van de Abyss Watchers, zie je in je ooghoeken een tweede opstaan. Het is nu twee tegen een in jouw nadeel. Als je erin slaagt om de tweede te doden, staat er weer een op. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en vecht je samen met een van de Dark Souls bosses. Dit is een confrontatie die je nog lang zal heugen.

  7. Gwyn Lord of Cinder (Dark Souls)

  De eindbaas van de eerste Dark Souls is de volgende in onze lijst. De vechtpartij met Gwyn verdient zonder twijfel een plek in deze lijst. De krachtmeting is de ultieme test van je kennis en vaardigheid in de game. De boss is snel, extreem agressief en genadeloos in zijn aanvallen. Combineer dat met een vlammend zwaard waar Ghost Rider jaloers op wordt en je hebt een episch gevecht in handen.

  Hoewel de moeilijkheidsgraad hoog ligt, is Gwyn toch leuk om tegen te strijden. Dit is voor een groot deel te danken aan de muziek. De pianoklanken geven je bij elke noot kippenvel en maken van deze aanvaring een emotioneel moment. Je vraagt je even af of je Gwyn wel wil doden. Het is maar een hersenspinsel, want voor je het weet probeert hij je weer met zijn zwaard te doorboren.

  6. Ornstein and Smough (Dark Souls)

  Wat hebben Nick en Simon, Veldhuis en Kemper en de dikke en de dunne gemeen? Precies, het zijn alledrie duo's. Ze kunnen alles alleen, maar samen zijn ze net wat beter. Hetzelfde geldt voor onze volgende notering in de beste Dark Souls bosses lijst: Dragon Slayer Ornstein en Executioner Smough.

  Het gevecht tegen deze twee kolossen is een van de lastigere uit de eerste Dark Souls. De snelle Ornstein hijgt constant in je nek, terwijl Smough je ervan weerhoudt om te ontsnappen. Toch is het gevecht een van de beste uit de trilogie. De arena waarin je vecht is prachtig vormgegeven en het gevecht voelt nergens oneerlijk aan.

  5. Great Grey Wolf Sif (Dark Souls)

  Het verhaal van de Great Grey Wolf Sif is tragisch te noemen. Samen met zijn meester Artorias vocht hij tegen de wezens van The Abyss. Toen Artorias door diezelfde duisternis werd opgeslokt, gebruikte hij zijn laatste kracht om de wolf te redden. Nu houdt Sif de wacht bij zijn meesters graf om ervoor te zorgen dat niemand ooit nog door The Abyss wordt verslonden.

  Dit verhaal maakt het duel tegen de wolf een tweesnijdend zwaard. Aan de ene kant wil je verder in de game, maar aan de andere kant wil je Sif niet doden. Dit alles wordt nog erger gemaakt als hij bijna dood is. De wolf hinkt op zijn poten naar je toe in een laatste poging om je tegen te houden. Zijn aanvallen zijn trager en het water staat in zijn ogen. Deze emotionele achtbaan maken Sif een van beste Dark Souls bosses.

  4. The Nameless King (Dark Souls III)

  The Nameless King is misschien wel een van de moeilijkste (optionele) Dark Souls bosses uit de serie. Samen met de King of the Storm, doet hij er alles aan om het je leven zuur te maken. De eerste helft van het gevecht is niet heel denderend, maar zodra je zijn uit de kluiten gewassen beest dood hebt, begint het gevecht pas echt.

  De koning steekt zijn speer in het karkas van het dier en absorbeert zijn krachten. Het is tijd voor een duel. The Nameless King zweeft over de arena en probeert je met grote aanvallen van je stuk te brengen. Als hem dit lukt, begint het riedeltje weer van voor af aan. Wij vinden het niet erg, want een gevecht tegen deze man is altijd weer een (lastig) feest.

  3. Slave Knight Gael (Dark Souls III)

  De eerste podiumplek is voor Slave Knight Gael uit The Ringed City DLC van Dark Souls III. Hij is de laatste boss van de DLC en wordt door veel mensen gezien als de laatste van een lange lijn aan Dark Souls bosses. FromSoftware heeft met Gael een van de beste gevechten uit de serie afgeleverd.

  Slave Knight Gael heeft niet één, niet twee, maar drie verschillende fases. Ieder deel is nog uitdagender dan de ander. Het gevecht duurt vrij lang, maar elke minuut is een genot. Gael probeert je met zijn zwaard, kruisboog en magie tot as te vermalen. Dezelfde as waarop je het tegen de ridder opneemt.

  2. Sister Friede (Dark Souls III)

  De tweede plaats in onze beste Dark Souls bosses is de eindbaas van de Dark Souls III Ashes of Ariandel DLC: Sister Friede. Friede is een zuster waar je absoluut geen nee tegen mag zeggen. Net zoals Slave Knight Gael heeft ze drie fases die steeds een beetje moeilijker worden. In het tweede deel neem je het zelfs tegen nog iemand op: Father Ariandel.

  In de derde fase verandert de zuster in Blackflame Friede. Deze vorm is nachtmerrie materiaal. Ze krijgt de snelheid van een boss uit Bloodborne en de kracht van een inslaande meteoriet. Friede is de ultieme uitdaging voor elke Dark Souls speler en, hoewel zeer uitdagend, toch leuk om tegen te vechten. We raden je wel aan om van te voren een gebedje op te zeggen.

  1. Artorias the Abysswalker (Dark Souls)

  Artorias the Abysswalker neemt de polepositie in onze lijst van de beste Dark Souls bosses. Artorias was een van de vier ridders van Gwyn (nummer 7 in de lijst) en een strijder tegen de wezens van The Abyss. Deze held wordt uiteindelijk opgeslokt door de duisternis om niet tegen, maar voor hetgeen dat hij veracht te vechten.

  Jij moet het als speler opnemen tegen deze legendarische ridder van weleer. Artorias is de leukste boss om tegen te vechten in de Dark Souls serie. Geen enkel gevecht weet een duel op leven en dood zo goed weer te geven. Het geschreeuw van Artorias, de duistere smurrie onder zijn voeten en het geluid van zijn zwaard maken dit een strijd om nooit te vergeten.

  De 10 beste Dark Souls bosses

  Op 1 maart komt de Dark Souls Trilogy naar de PlayStation 4 en Xbox One. De 10 Dark Souls bosses uit deze lijst kom je dan gegarandeerd tegen. Naar welk boss gevecht kijk je het meeste uit?

  Dark Souls Remastered

  Verkijgbaar vanaf 25 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.