Top 10 beste films januari 2018 - Een frisse start

  Ook dit jaar verschijnen er weer een hoop films in de bioscoop. In dit artikel kijken we naar de top 10 beste films januari. Welke films hebben potentie om het jaar goed mee te kunnen beginnen?

  The Leisure Seeker (4 januari)

  Een echtpaar slaat op de vlucht nadat ze niet langer verzorgd wil worden door dokters en haar kinderen. Ze wil op eigen benen kunnen staan. Het echtpaar is dan wel oud, toch kunnen de twee mensen nog prima voor zichzelf zorgen. Samen reizen ze in een vintage camper rond, en dopen deze reis om tot de Leasure Seeker.

  Deze reis brengt hen van Boston naar Key West. Tijdens het reizen proberen de man en vrouw de passie terug te vinden in hun leven. Deze passie was voor hen even ver te zoeken.

  The Greatest Showman (4 januari)

  The Greatest Showman heeft een plaats veroverd in deze lijst beste films januari 2018.

  Het gaat hier om een muzikale film met niemand minder dan Hugh Jackman in de hoofdrol. Hugh Jackman speelde eerder in onder andere Les Misérables, Logan en diverse X-Men-films. Films met Hugh Jackman waren vaak succesvol!

  In deze film leren we meer over de Amerikaanse showman P.T. Barnum. Het verhaal van The Greatest Snohman is dan ook op hem geïnspireerd. Deze man was oprichter van het geroemde Ringling Bros. & Barnum & Baily Circus.

  The Commuter (11 januari)

  The Commuter belooft een interessant psychologisch drama te worden met Liam Neeson in de hoofdrol. Eerder speelde hij al diverse grote rollen in bijvoorbeeld Schindler's List. Zo'n bekend gezicht in een film, is dan ook een goed voorteken dat The Commuter een plek verdient als beste film januari 2018.

  Het ene moment geniet je van een normaal zakenleven, het ander moment kom je vast te zitten in een groot crimineel complot. Door dit complot is de zakenman plots zijn leven niet meer zeker. Naast dat zijn eigen leven op het spel staat, vormt het criminele verbond ook een directe bedreiging voor de personen waar hij veel om geeft.

  Insidious: The Last Key (11 januari)

  Ook is er deze keer weer ruimte voor horror in de lijst beste films januari. Na eerder verschenen films als IT en The Dark Tower, kunnen we nu ook griezelen met Insidious: The Last Key. Dit wordt het vierde deel in de Insidious-serie. Het eerste deel in de serie won een Feature Film Award voor beste regisseer werk.

  In de film volgen we parapsycholoog Dr. Elise Rainier. Ze heeft al veel ervaring met het paranormale, omdat ze al flink wat onderzoek hiernaar heeft verricht. Het duurt niet lang voor ze concludeert dat er in haar ouderlijk huis flink wat paranormale activiteiten spelen.

  All The Money In The World (11 januari)

  Maakt geld gelukkig? Mogelijk wel, mogelijk niet.

  In All the Money In The World maakt geld in ieder geval niet gelukkig. Het middel wordt flink ingezet om andere mensen pijn mee te doen als ze het niet afstaan. All The Money In The World lijkt een interessante film te worden voor op deze lijst beste films januari 2018!

  John Paul Getty III wordt gekidnapt en de oliemagnaat Jean Paul moet worden overtuigd om een flinke hoeveelheid losgeld neer te leggen. De man weigert dit echter te doen. Nu zijn er nog maar twee opties over: de rijke man moet worden overtuigd of de CIA agent Fletcher chase moet de zoon bevrijden.

  Taal is Zeg Maar Echt Mijn Ding (18 januari)

  Soms voer je wel eens gekke gesprekken die leiden tot enorme misverstanden. Deze misverstanden werden eerder al geobserveerd in het boek Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding. Het boek ging als zoete broodjes over de toonbank. Enkele jaren later komt er nu ook een film naar het boek in de bioscoop.

  In de film volgen we Anne. Anne heeft iets met taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen, het boeit haar allemaal. Jammer genoeg kan ze haar passie niet kwijt omdat ze voor de glossy waarvoor ze schrijft wordt belemmert in haar creativiteit en onderwerpkeuze.

  Anne wordt vertolkt door Fockeline Ouwekerk. Zij is onder andere bekend door rollen in bekende televisieseries als Samen, De Co-assistent en Moordvrouw.

  12 Strong (25 januari)

  12 Strong is lijkt één van de beste films januari 2018 te worden als het om actie gaat. Zo zullen we zeer een hoop actie zien wanneer de Special Forces te werk gaan.

  De ramp 9/11 heeft net plaatsgevonden en het team van Special Forces wordt al snel uitgezonden naar Afghanistan. Aan hen is de taak opgelegd om de Taliban een kopje kleiner te maken. Dit doen ze samen met het Afghaanse leger. De missie gaat alleen niet geweldig, sterker nog: alles lijkt in het honderden te lopen.

  In de film speelt onder andere Chris Hemsworth. Deze Australische acteur speelde eerder Thor in verschillende superheldenfilms. In 2013 won hij een People's Choice Award.

  Maze Runner: Death Cure (25 januari)

  Maze Runner: Death Cure is de finale van de Maze Runner Saga. Vanwege het succes van eerder delen kan deze film niet ontbreken op de lijst beste films januari 2018. Heb je van de eerdere films genoten, dan kun je de saga nu mooi afsluiten met Maze Runner: Death Cure.

  In de film volgen we Thomas en zijn groep ontsnapte Laarders, die nogmaals op een zeer gevaarlijke missie gaan. Deze keer is het aan hem om een geneesmiddel te vinden. Met dit middel kan hij een einde maken aan de dodelijke Flare-ziekte. Het vinden van een geneesmiddel is daarentegen geen makkelijke taak en al snel blijkt dat Thomas door een nieuw dodelijk labyrinth moet weten te komen.

  You Were Never Really Here (4 januari)

  Eerder ging You Were Never Really Here al in premiere op het filmfestival van Cannes. Hier werd de film goed ontvangen. Zo won de film voor beste scenario en beste acteerwerk. Ook op IMDb weet de film en 7,4 te scoren.

  In You Were Never Really Here volgen we een oorlogsveteraan die een zwaar geheim met zich meedraagt. Hij wil vrouwen redden uit de mensenhandel en seksindustrie, toch verloopt dit niet geheel vlekkeloos. Een van zijn reddingspogingen loopt uit de hand en plots willen corrupte mensen hem wreken.

  Downsizing (25 januari)

  Downsizing belooft vooral een komische film te worden. Een komische film mag dan ook niet ontbreken in de lijst beste films januari 2018.

  Noorse wetenschappers doen in Downsizing een enorme bevinding die een oplossing kan bieden voor het overbevolkingsprobleem dat op sommige plekken van de wereld al een grote rol speelt. Wat nu als je mensen zodanig kunt verkleinen dat ze nog maar 13 centimeter groot zijn? De wetenschappers hebben het plan om binnen 200 jaar de volledige wereld te krimpen. Zo wordt de aarde een miniatuurwereld waarbij Madurodam niets is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.