Top 10 beste films december 2017 - Star Wars fans opgelet!

  Deze maand verschijnt er weer een hoop films in de bioscoop. Geen idee wat je zou moeten kijken? Je leest enkele suggesties in onze top 8 beste films december 2017. Zo kunnen we deze maand op avontuur met Star Wars!

  Star Wars: The Last Jedi (13 december)

  Na al een heleboel Star Wars-avonturen, is het nu eindelijk weer eens tijd voor het volgende avontuur. Deze maand zal namelijk The Last Jedi ook in de bioscopen draaien. In The Last Jedi volgen we Rey, Finn, Poe en Luke Skywalker.

  Het verhaal gaat verderwaar Star Wars: The Force Awakens stopte. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker. Terwijl ze in de leer is, is er een groot gevaar dat op het moment een oorlog gaande is. Het verzet en de First Order zijn hevig in gevecht met elkaar en er lijkt vooralsnog geen einde aan te komen.

  Ben je een echte Star Wars-fan, bekijk dan onze top 10 beste star wars helden eens!

  Het mysterie van de Melkrobots (7 december)

  Melk, koeien en het zware, bijna onmogelijke leven van een boer. In Het mysterie van de Melkrobots volgen we melkveehouder Johan van Rijthoven. Hij wil zijn boerenbedrijf overdragen aan zijn kinderen, maar loopt tegen een probleem: het gaat ontzettend slecht met zijn boerderij.

  De documentaire laat de kwetsbaarheid van de kleine boerderijen zien. Multinationals maken het moeilijk voor de boer om zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Zijn koeien hebben moeite om voldoende melk te produceren en hij heeft te maken met ondeugdelijke melkrobots. Zijn hele droomboerderij lijkt langzaam ten onder te gaan.

  Wonderstruck (7 december)

  Eerder ging deze Amerikaanse film al op 18 mei in première op het filmfestival van Cannes. Nu draait de film ook in de Nederlandse bioscopen.

  In Wonderstruck volgen we twee dove kinderen. We zien hen terug in twee perioden van hun leven: 1927 en 1977. De dove kinderen hebben allebei een eigen leven. De één reist naar New York om haar idool te ontmoeten en de andere gaat op zoek naar zijn vader.

  Uiteindelijk zullen hun paden kruizen in New York. Hoe loopt dit af?

  Gek van Geluk (7 december)

  Lena is gek, maar of ze nu ook gek is van geluk, dat valt te betwijfelen. Ze is immers een alleenstaande moeder die het vrij zwaar heeft. Het schrijven van liefdesliedjes houdt haar op de been. Toch heeft ze bijzonder weinig romantiek in haar eigen leventje.

  Dan probeert haar vriendin plots wat extra romantiek in haar leven te brengen. De vriendin huurt een acteur in, die ervoor moet zorgen dat ze dan toch eens wat liefde meemaakt.

  Visages, Vilages (7 december)

  Visages en Vilages werd eerder al getoond tijdens het filmfestival van Cannes. Daar werd deze documentaire zo goed ontvangen dat hij na afloop bijna 6 minuten lang een staande ovatie kreeg.

  Deze film is een documentaire die je meeneemt over het platteland van Frankrijk. Samen met regisseur Agnes Varda en fotograaf en kunstenaar J.R. gaan we op reis. In de film zien we hoe de regisseur en fotograaf een steeds hechtere vriendschap opbouwen. Ook zien we hoe zij op het platteland de verhalen van verschillende boeren aanhoren, die zij vervolgens dan ook weer op foto’s vast zullen leggen.

  Interessant is het contrast tussen de mannen. Agnes is al hoogbejaard, terwijl J.R. nog in de bloei van zijn leven zit als 33-jarige.

  Thelma (7 december)

  Thelma is niet zomaar een vrouw. Al snel komt deze Noorse studente tot de conclusie dat ze anders is dan anderen. Ze beschikt over bovennatuurlijke krachten, die ze steeds verder leert ontwikkelen.

  Ze ontdekt haar krachten wanneer ze verliefd wordt op een klasgenoot. Ze vindt de klasgenoot knap. Al snel wordt duidelijk dat ze een onverklaarbare verbinding heeft met het bovennatuurlijke. Zal dit haar helpen tijdens haar verliefdheid?

  Ferdinand (20 december)

  Blue Sky Studios, onder andere bekend van populaire animatiefilms als Ice Age, komt deze keer met Fernidand. Deze film vertelt het verhaal van een toch wat unieke stier. De kleine stier houdt namelijk niet van alle drukte en is een stuk rustiger aangelegd dan zijn mede stieren.

  Ferdinand zit liever onder een bloem en ruikt aan de bloemen. Hij heeft een zachtaardige persoonlijkheid die hem zeker niet van pas zal komen als vijf mannen hem plots in willen zetten voor verschillende stierengevechten in Madrid. Hij mag dan wel ouder en sterker zijn dan alle andere stieren in de gevechten, zijn zachtaardig karakter zit hem in de weg.

  Pitch Perfect 3 (21 december)

  Ondertussen is het alweer tijd voor het derde deel van Pitch Perfect! Heb je de vorige delen gezien, dan kan Pitch Perfect 3 mogelijk ook interessant voor jou zijn! Zo pakt de film

  In dit derde deel zien we wat er gebeurt na het zangwereldkampioenschap. De Bellas vallen namelijk uit elkaar doordat er weinig kans is op een baan in hun creatieve muzieksector. Toch krijgen de groepsleden een nieuwe kans wanneer ze mee kunnen werken aan de wereldwijde USO-tour. Kunnen ze het samen nog een keer maken?

  Paddinton 2 (6 december)

  Ook Beertje Paddington komt deze maand terug naar de Nederlandse bioscopen. Zeker een film die erg leuk kan worden voor de kleinsten.

  In deze film heeft Beertje Paddington dringend geld nodig. Met dit geld wil hij een pop-up-boek kopen voor tante Lucy. Paddington komt daarentegen erg in de problemen wanneer meestervermommer Phoenix Buchanan het boek steelt en onze beer hier voor op laat draaien. Hierdoor komt Paddinton in de gevangenis terecht.

  Jimanji: Welcome To The Jungle (21 december)

  Het is alweer een flinke tijd gelefen dat een film als deze verscheen. Jimanji kwam oorspronkelijk in 1995 uit en nu komt regisseur Jake Kasdan met een vervolg op deze Amerikaanse Komedie.

  In de film komen vier tieners vast te zitten in een videospel, nadat ze dit gekke spel plots hebben gevonden in de kelder van hun school. Alle tieners hebben hun eigen avatar waarmee ze levels in het spel doorlopen. Deze levels moeten ze ook doorlopen als ze ooit nog uit het spel willen geraken. Het uitspelen van de game, geeft de enige garantie om ooit nog de realiteit weer te mogen ervaren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.