Avengers Infinity War trailer analyse - Het begin van het eind

  De eerste Avengers Infinity War trailer is uitgebracht en geeft ons meer dan genoeg beelden om over te speculeren. Daarom doen wij een Avengers Infinity War trailer analyse, om te kijken wat al deze nieuwe beelden nou precies betekenen voor onze helden.

  Marvel Studios

  Let op: dit artikel kan spoilers bevatten voor de voorgaande films uit het Marvel filmuniversum!

  Thanos komt eraan

  We beginnen deze Avengers Infinity War trailer analyse met een korte uitleg over Thanos en zijn zoektocht naar de Infinity Stones. Het gevecht met Thanos is losgebarsten. Dit maakt de trailer meer dan duidelijk. Maar waarom komt Thanos eigenlijk naar Aarde?

  Door de Marvel films heen zijn verschillende Infinity Stones geïntroduceerd met elk hun eigen krachten. Er zijn zes stenen in totaal: Space, Reality, Power, Time, Mind en Soul. Infinity War gaat over Thanos die alle zes de stenen wil verzamelen om zo zijn Infinity Gauntlet samen te stellen, een handschoen waar alle zes stenen in passen. Hiermee krijgt hij alle krachten die de stenen te bieden hebben en is hij bijna onverslaanbaar!

  De trailer geeft ons al een dramatisch vooruitzicht hoe Thanos aan de stenen zal komen. De blauwe Space Stone is namelijk in handen van Loki (die ongetwijfeld de steen aan Thanos zal geven om zichzelf te redden), terwijl de Mind Stone in het hoofd van Vision is geborgen. In de trailer is duidelijk te zien hoe geprobeerd wordt om de steen uit het hoofd van Vision te halen. Hoe zal het met Vision aflopen?

  Marvel Studios

  Welcome to the Guardians of the Galaxy

  Alsof de Avengers zelf niet episch genoeg waren, belooft het laatste shot van de trailer ons nog meer helden. De Guardians of the Galaxy gaan namelijk de helden van Aarde ontmoeten!

  In het laatste shot zien we Thor die zich afvraagt wie deze groep precies is. Vervolgens zien we alle leden van de Guardians; Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket, een tiener versie van Groot en nieuw lid Mantis (kwam erbij in Guardians of the Galaxy Vol 2). Op welke manier zullen de Guardians aan het verhaal worden toegevoegd?

  We weten dat Gamora de stiefdochter is van Thanos en dat Drax het persoonlijk op de grote titaan gemunt heeft voor de dood op zijn familie. Er zijn dus genoeg redenen voor de Guardians om achter Thanos aan te gaan. Dit zal het team uiteindelijk naar Aarde leiden, waar de Guardians oog in oog zullen staan met The Avengers.

  Waarom zullen de Guardians naar Aarde komen? Simpel, Thanos gaat hier ook heen, aangezien hier minstens twee Infinity Stones te vinden zijn (de Mind Stone zit in Vision en de Time Stone zit in de ketting van Doctor Strange). Alle helden uit het Marvel filmuniversum moeten hun krachten bundelen om Thanos te verslaan.

  Marvel heeft al bekendgemaakt dat ze niet bang is om slachtoffers te laten vallen. Van welke held of heldin zullen we in Infinity War afscheid moeten nemen?

  Marvel Studios

  Het gevecht om de laatste steen

  Het laatste wat ons opviel aan de trailer is een enorm groot gevecht in Wakanda, de stad waar Black Panther koning van is. In deze spectaculaire shots van de trailer zien we twee grote legers die elkaar tegemoet lopen. Verder zien we helden Black Widow, War Machine, Captain America, Black Panther, Hulk en The Winter Soldier die allemaal klaar zijn om te strijden. Maar waarom is dit enorme gevecht in Wakanda?

  Deze theorie is al een tijdje bekend, maar we speculeren dat Wakanda de plek zal zijn waar de laatste Infinity Stone onthuld gaat worden (de Soul Stone). Het is de laatste steen die nog niet in een Marvel film is verschenen, terwijl Black Panther de enige film is die nog voor Infinity War uitkomt.

  Een populaire theorie is dat de Soul Stone voor het eerst gezien gaat worden in de Black Panter film en dat de steen gebruikt gaat worden door de held zelf. Black Panther zou met behulp van de Soul Stone kunnen spreken met zijn overleden voorouders. Mocht de Soul Stone in Wakanda te vinden zijn, dan verklaart dit waarom juist op deze plek een grote oorlog wordt gevoerd.

  Avengers Infinity War trailer analyse

  Wat vonden jullie van de eerste Infinity War trailer en welke punten vielen jullie het meeste op? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.