Top 10 beste films van 2019 - Deze titels moet je in de gaten houden

  Elk jaar komen er een hoop films uit, zo ook in 2019. Welke zijn het waard om in de bioscoop te zien? Op welke films zit je maandenlang te wachten? Dat zijn geen vragen waar je zomaar antwoord op kan geven. Wij hebben daarom alvast de beste films die je in 2019 in de gaten moet houden op een rijtje gezet.

  20th Century Fox

  10. The New Mutants (2 augustus)

  We starten onze top 10 beste films die je in 2019 in de gaten moet houden met The New Mutants. Dit is een Amerikaanse horror film in het superhelden genre. Vijf jonge mutanten komen er namelijk achter dat een organisatie hun krachten bestudeert. Dit gebeurt tegen hun wil in. Nu hebben de vijf mutanten besloten om er een einde aan te maken. Ze proberen te ontsnappen aan hun verleden, terwijl ze zichzelf proberen te redden.

  Enkele bekende gezichten uit andere populaire series zijn te zien in The New Mutants. Nu zou je bijvoorbeeld niet denken dat Game of Thrones en The New Mutants op elkaar lijken, maar Maisie Williams heeft de rol van Rahne Sinclair, aka Wolfsbane. Ook Charlie Heaton (Jonathan Byers in Stranger Things) heeft een rol in de film. Hij speelt mutant Sam Guthrie/Cannonball.

  De rest van de cast bestaat uit Anya Taylor-Joy, zij speelt Illyana Rasputin/Magik. Henry Zaga zal te zien zijn als Roberto da Costa/Sunspot, Blu Hunt als Danielle Moonstar/Mirage en Alica Braga als de mentor van de groep genaamd Cecilia Reyes.

  De film zal vanaf 2 augustus 2019 in de bioscoop draaien. The New Mutants is de eerste superheldenfilm die op dit lijstje staat, maar lang niet de enige.

  Martijn de Jonge

  9. Joker (4 oktober)

  Veel weten we nog niet over de film. De cast is echter wel al bekendgemaakt. Joaquin Phoenix (Gladiator) zal in de rol van Arthur Fleck/Joker kruipen. Hiervan zagen we al enkele foto’s op sociale media voorbijkomen. Hij is de vijfde die de rol van Joker op zich neemt in een live action film. Voor hem gingen Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger and Jared Leto.

  De beste Joker acteurs hebben eerder wij voor je op een rijtje gezet. Dit zijn niet alleen degenen die in een live action film speelden, maar ook stemacteurs en Cameron Monaghen die de rol van The Joker in de Gotham-serie kreeg.

  De cast bestaat natuurlijk uit meerdere leden. Zo zal Zazie Beets (Deadpool 2) te zien zijn als Sophie Dumond en Frances Conroy (American Horror Story) als Arthur’s moeder. Brett Cullen (The Dark Knight Rises) speelt de rol van Thomas Wayne en Dante Pereira-Olson zal de jongere Bruce Wayne spelen. Wanneer Bruce volwassen is wordt hij Batman, de aartsvijand van The Joker.

  De film zal een verhaal vertellen over het leven van Arthur Fleck en hoe hij The Joker uiteindelijk is geworden. Er is weinig over de film naar buiten gekomen, behalve dan de castleden en een richting van de verhaallijn. Toch verschijnt de film in de top 10 beste films van 2019, want wij zijn wel erg nieuwsgierig geworden.

  De film komt uit op 4 oktober 2019. We moeten dus nog even wachten voordat we Joker in de bioscoop kunnen zien.

  20th Century Fox

  8. X-Men: Dark Phoenix (7 juni)

  De film X-Men: Apocalypse gaf ons al een voorproefje van Jean Greys krachten toen ze tegen Apocalypse vocht. In X-Men: Dark Phoenix komt Jean Grey terug, en dit keer draait de film compleet om haar. In 1992, bijna tien jaar na X-Men: Apocalypse, wordt Jean door een zonnevlam geraakt. Hierdoor worden haar krachten sterker en verandert ze uiteindelijk in de Dark Phoenix. Haar team moet een keuze maken: de mensheid beschermen of hun vriendin redden van kwaadaardige krachten?

  Jean Grey wordt opnieuw gespeeld door Sophie Turner (Game of Thrones). Andere bekende personages uit de X-Men films die terugkomen zijn Charles Xavier (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender), Raven Darkhölme/Mystique (Jennifer Lawrence), Hank McCoy/Beast (Nicholas Hoult), Scott Summers/Cyclops (Tye Sheridan), Storm (Alexandra Shipp) Kurt Wagner/Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) en Peter Maximoff/Quicksilver (Evan Peters).

  We kunnen Jean en haar krachten in X-Men: Dark Phoenix vanaf 7 juni in de bioscoop zien.

  Warner Bros. Pictures

  7. Pokémon: Detective Pikachu (10 mei)

  Wie had er verwacht dat er ooit een Pokémon film zou verschijnen waarin onze vriend Pikachu een detective zou zijn? Op 10 mei kunnen we het met onze eigen ogen zien in Pokémon: Detective Pikachu. Vandaar dat de film zijn plek in de top 10 beste films van 2019 heeft.

  Als je de trailer hebt gezien is het je waarschijnlijk al opgevallen, maar de stem van Pikachu wordt ingesproken door niemand minder dan Ryan Reynolds. Het klinkt misschien een beetje raar om de stem van Deadpool te horen terwijl we Pikachu zien, maar waarschijnlijk moeten we hier gewoon nog aan wennen.

  De film gaat over de wereld van Pokémon en daar hoort natuurlijk Pikachu bij. Dit keer zien we Ash niet, maar een jonge man genaamd Tim (Justice Smith). Pikachu en Tim vormen een team om de vermissing van Tims vader te onderzoeken.

  De film Pokémon: Detective Pikachu is gebaseerd op de gelijknamige game uit 2016. De game verscheen toen in Japan, maar kwam in het begin van 2018 alsnog uit in Europa. De eerste van misschien wel meerdere Pokémon films, Pokémon: Detective Pikachu, verschijnt op 10 mei 2019 in de bioscoop.

  Walt Disney Studios

  6. The Lion King (19 juli)

  Disney heeft een hoop live action films in de planning staan, waaronder ook deze klassieker. Bijna iedereen kent The Lion King wel. De eerste officiële trailer is enkele dagen geleden uitgekomen en kreeg veel positieve reacties.

  Naast The Lion King kunnen we in 2019 meer beste films van Disney verwachten. Zo komen Dumbo en Aladdin in 2019 uit. Voor het jaar daarop heeft Disney de live-action remake van Mulan gepland staan.

  Voor The Lion King is er een grote cast. De meest opvallende en grote rollen zijn Donald Clover als Simba en Beyoncé Knowles-Carter als Nala. Mufasa wordt gespeeld door James Earl Jones terwijl Mufasa's broer, Scar, wordt gespeeld door Chiwetel Ejiofor.

  Het komische duo Timon en Pumbaa wordt zeker niet overgeslagen voor deze film. De stemmen van deze twee worden ingesproken door Billy Eichner en Seth Rogen. De film komt op 19 juli 2019 uit in de bioscoop. We kunnen dan eindelijk opnieuw genieten van deze nostalgische film. Een traantje wegpinken is dan ook zeker niet erg.

  Marvel Entertainment

  5. Spider-Man: Far From Home (5 juli)

  Spider-Man: Far From Home is het vervolg op Spider-Man: Homecoming. Voor veel fans is het goed nieuws dat Tom Holland zijn rol als Spider-Man behoudt. De film gaat over Peter Parker die met zijn vrienden een welverdiende vakantie neemt in Europa, maar als je Spider-Man bent kan dit natuurlijk nooit zonder problemen verlopen.

  Ook Spider-Man verdient zijn rust na de gebeurtenissen uit Avengers 4. Spider-Man: Far From Home zal zich namelijk afspelen na dat deel, de aankomende film van Marvel die nog geen officiële naam heeft.

  De cast van de nieuwe Spider-Man is dan wel niet zo groot als de cast van Avengers: Infinity War, maar toch heeft het wel wat. Naast Tom Holland zal Zendaya verschijnen als Michelle “MJ” Jones, Peters klasgenoot. Michael Keaton keert terug als Adrian Toomes, oftewel Vulture. Ook zullen we Jon Favreau terugzien als Harold “Happy” Hogan, de bodyguard van Tony Stark.

  S.H.I.EL.D. is ook aanwezig tijdens de gebeurtenissen in de film, zoals wel vaker voorkomt. Cobie Smulders en Samuel L. Jackson pakken hun rollen als Maria Hill en Nick Fury weer op. Allemaal zodat Spider-Man op een welverdiende vakantie kan gaan.

  Spider-Man: Far From Home zal vanaf 5 juli in de bioscoop te zien zijn. Heb je Spider-Man: Homecoming nog niet gezien? Wij gaven de film in onze Spider-Man: Homecoming review een 9 en vonden de film de beste Spider-Man tot nu toe.

  Marvel Entertainment

  4. Captain Marvel (8 maart)

  Het jaar 2019 zal vol zitten met goede superheldenfilms. Captain Marvel is een titel die je vast wel gehoord hebt. De film zal nog voor Spider-Man: Far From Home uitkomen en is ook de film uit dit lijstje die het eerst uitkomt.

  Marvel heeft de komst van Captain Marvel al gehint met het einde van Avengers: Infinity War, waar we haar logo zagen verschijnen op een pieper van Nick Fury. Het verhaal van Captain Marvel moet eerst duidelijk worden voordat ze in andere films voor kan komen. De film Captain Marvel laat dus zien wie Carol precies is en hoe ze aan haar krachten is gekomen.

  Daarnaast zagen we in de trailer al dat jonge Nick Fury en Phil Coulson in de film voorkomen, want deze gebeurtenissen spelen zich af in de jaren 90. Wat de beelden nog meer te vertellen hadden lees je in onze Captain Marvel trailer analyse. De eerste trailer liet wel zien hoe Carol van een ander planeet op aarde terechtkwam. Vreemd genoeg had ze wel herinneringen van onze wereld. Voordat ze terugkeert naar huis wil ze weten wat haar herinneringen betekenen.

  Ook de cast van Captain Marvel is erg groot. Brie Larson heeft de rol van Carol Danvers, a.k.a Captain Marvel, op zich genomen. Samuel L. Jackson zal te zien zijn als de jonge versie van Nick Fury (met allebei zijn ogen) en Clark Gregg als jonge Phil Coulson. Ook Ronan The Acccuser, gespeeld door Lee Pace, zagen we in de trailer.

  We hoeven ons niet te vervelen totdat Avengers 4 uitkomt. Captain Marvel zal namelijk vanaf 8 maart in de bioscoop draaien.

  Disney Pixar

  3. Toy Story 4 (21 juni)

  De nummer 3 van ons lijstje is Toy Story 4. De eerstvolgende Toy Story film zou in eerste instantie uitkomen in 2017, maar de film werd uitgesteld naar 2019.

  Binnenkort is het dus zo ver en dan kunnen we genieten van een nieuw deel van de reeks. Deel drie kwam in 2010 uit, dus we kunnen wel zeggen dat fans lang moesten wachten op een vervolg. Vandaar dat de film zijn plekje in de top 10 beste films van 2019 wel verdient.

  In Toy Story 4 is er een nieuw personage die met Woody op reis gaat. De naam van het nieuwe speelgoed is Forky. Samen gaan ze op reis en zo ontmoet Woody nieuwe en oude vrienden in de grote wereld van de mensen.

  De stemmen van Woody en Buzz Lightyear worden weer ingesproken door Tom Hanks en Tim Allen. Daarnaast komt de rest van de oude cast ook weer terug. Zo geven Annie Potts en Joan Cusack weer leven aan Bo Peep en Jessie. Nieuwe stemmen die de cast aanvullen zijn Tony Hale, Keegan-Michael Key, Jordan Peele en Keanu Reeves.

  Wie Toy Story 4 echt niet wil missen moet 21 juni in de agenda zetten. Dit is de datum waarop de film in de bioscoop verschijnt.

  Warner Bros. Pictures

  2. Shazam (5 april)

  Marvel is niet de enige die met nieuwe films komt in 2019. Op 5 april verschijnt Shazam, een film over een jongen genaamd Billy Batson (Asher Angel). Billy komt in een pleeggezin terecht en ontmoet hier Freddy Freeman, zijn adoptiebroer.

  Spontaan krijgt Billy zijn superkrachten van een oude tovenaar. Billy hoeft alleen maar ‘Shazam’ te roepen en hij verandert in een volwassen superheld. Nu moet Billy samen met zijn adoptiebroer ontdekken welke nieuwe krachten hij heeft gekregen.

  Het grappige is dat de originele Shazam eigenlijk eerst een andere naam had: “The Adventures of Captain Marvel”. Maar Marvel claimde de naam Captain Marvel dus noemde DC de superheld uiteindelijk Shazam. De nieuwe naam kwam niet zomaar ergens vandaan. Billy moet namelijk het woord Shazam roepen om te veranderen in de superheld. Shazam staat voor de eerste letters van de namen van de onsterfelijke legendes die deze krachten creëerden. Dit zijn Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles en Mercury.

  Shazam wordt altijd vergeleken met Superman, alleen dan met meer humor. Shazam staat dan ook niet voor niets op ons lijstje met de beste films van 2019. We kunnen vanaf 5 april genieten van de humoristische film.

  Marvel Studios

  1. Avengers 4 (3 mei)

  Natuurlijk konden we Avengers 4 niet weglaten uit ons lijstje met beste films van 2019! De film is het vervolg op Avengers: Infinity War. Veel over de aankomende film weten we nog niet. Er is zelfs nog geen naam bevestigd, ondanks dat er veel theorieën zijn. Voor nu noemen we de film nog even Avengers 4. Wel heeft Kevin Feige, Marvel Studios president, een hint gegeven over de naam. Het heeft volgens hem namelijk te maken met het einde van de film.

  Het is dus nog gokken wat er allemaal gaat gebeuren. De officiële trailer van de nieuwe Avengers film is zelfs nog niet uitgekomen. Toch weten we nu al dat dit een belangrijk moment voor de Marvel Cinematic Universe zal zijn.

  In Avengers: Inifinity War vochten meerdere superhelden tegen dezelfde schurk, Thanos. Dit verhaal gaat verder in het volgende deel. De vraag is of Avengers 4 zijn voorganger kan overtreffen (of misschien net zo goed is?). Dit weten we na 3 mei wanneer de film in de bioscoop verschijnt.

  Beste films 2019 - Op welke films wacht jij?

  We zullen in 2019 veel in de bioscoop zitten met deze beste films, of we zullen het later thuis zien terwijl we met een dekentje op de bank zitten. Er is genoeg keuze!

  Sommige films zouden in 2019 uitkomen, maar zijn helaas verschoven. Toch komen de beste films uit dit lijstje wel in de bioscoop. We kunnen 2019 wel vullen met deze beste films. Op welke films wacht jij?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.