Top 8 beste filmreleases oktober 2018 - Wapengeweld en Venom

  Ook deze maand staan er weer flink wat films klaar. Voor deze top 8 beste filmreleases oktober 2018 zou je misschien en plekje vrij willen maken in je agenda. Al deze films hebben namelijk veel potentie om straks van het witte doek af te spatten.

  The Searchers

  Mile 22 (18 oktober)

  22 mijl; zolang is de route die special agent James Silva moet afleggen. Natuurlijk is dat niet makkelijk, want de route loopt dwars door het centrum van een corrupte politiestaat. James Silva moet namelijk naar de luchthaven zien te komen en hij is niet de enige die daarheen moet. Silva moet een informant naar een luchthaven moet weten te smokkelen. Tijdens zijn route mogen Silva en de informant niet opvallen, want anders zal de vijand geen genade tonen.

  Mile 22 wordt geregisseerd door Peter Berg. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Mark Wahlberg. In het verleden is deze acteur voor verschillende Oscars en Golden Globes genomineerd. Er is ook een belangrijke rol weggelegd voor actrice Lauren Cohen. Zij is voornamelijk bekend om haar rol als Maggie Greene in The Walking Dead.

  Sony Pictures

  Venom (4 oktober)

  Spider-Man slingerde zich al een weg door een grote hoeveelheid films. Uiteindelijk kreeg hij zelfs een plaats in het Marvel Cinematic Universe. Maar de meeste Spider-Man schurken zijn helemaal nog niet zo groots op het witte doek verschenen. Nu komt daar verandering in omdat Venom deze maand zijn eigen film krijgt. Deze film mag dan wel geen onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe, maar de schurk in de hoofdrol is uniek.

  Eerder zagen we de schurk Venom al voorbijkomen als één van Spider-Mans gevaarlijkste tegenstanders. Zo was er een redelijke rol weggelegd voor deze anti-held in Spider-Man 3. De hoofdrol van dit gruwelijke monster wordt nu in de Venom film door Tom Hardy verzorgd. Deze maand zien we nog hoe de Venom ons gaat vermaken als één van de beste films van oktober 2018.

  Cinéart

  Everybody Knows (4 oktober)

  Everybody Knows is eigenlijk de alternatieve naam voor de Spaanse film die elders als Todos La Saben zal worden gelanceerd. Het gaat hier om een dramafilm met de bekende actrice Penélope Cruz in de hoofdrol. Penélope Cruz speelde eerder in een heleboel verschillende films waaronder Pirates of the Caribbean: At Stranger Tides. De film brengt ook een andere Pirates of the Caribbean acteur terug naar het witte doek, want Javier Bardem die kapitein Salazar vertolkte in Salazar's Revenge vertolkt hier ook een belangrijke rol.

  In Everybody Knows volgen we het personage Laura. Samen met haar man en kinderen gaat ze terug naar een Spaans dorpje voor een familiefeest. Daar komt ze haar oude geliefde Paco tegen. Ondertussen raakt Laura haar dochter vermist en langzaam ontrafelen zich een heleboel familiegeheimen. Misschien was het helemaal niet zo een goed idee om terug te keren naar dat Spaanse dorpje waar Laura ooit is geboren.

  Dutch Filmworks

  Sobibor (11 oktober)

  Oorlog zal een belangrijke thema binnen deze film spelen. Soibor vertelt namelijk het waargebeurde verhaal dat zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze keer bekijken we het verhaal vanuit de Russen. Een Russisch Joodse Sovjet-officier wordt gevangen genomen in Sobibor. Dit is één van de grote concentratiekampen in Polen. De officier wil graag ontsnappen, maar dit lukt niet zomaar en zal een heleboel teweeg brengen.

  In de film zien we hoe hij een enorme opstand weet te veroorzaken waarbij honderden gevangen elkaar helpen om juist niet in die gaskamers terecht te komen. Wanneer de gevangen zijn ontsnapt besluiten ze zich te verzetten tegen de Nazi's. De hele film volgen we ze tijdens hun missie om de Nazi's uit te schakelen.

  Warner Bros. Pictures

  SmallFoot (14 oktober )

  Nee, niet BigFoot, maar SmallFoot. De film maakt gebruik van de bekende mythe van BigFoot, maar geeft er toch een net iets andere draai aan. Dit keer is het namelijk niet de mens die een gek wezen ontdekt, maar de Yeti-gemeenschap die in aanraking komt met een wezen dat ze nog nooit eerder zagen. In dit verhaal ontmoet een doldwaze Yeti de mensheid. Al snel ontstaat er een vriendschap tussen een mensenkind en de harige Yeti.

  SmallFoot is een animatiefilm voor het hele gezin. Deze film is opgenomen in deze lijst met beste films oktober 2018 omdat zowel groot als klein dit avontuur van Warner Animation Group mee kan maken. Eerder maakte de studio ook al films zoals Storks, LEGO Batman The Movie, The LEGO Movie en de LEGO Ninjago Movie.

  Dutch Filmworks

  Hell Fest (18 oktober)

  Het duurt nog even voor het Halloween is, toch kun je de sfeer ervan deze maand al meemaken met Hell Fest. Als je niet van enge films houdt, dan is het raadzaam om alvast naar de volgende titel op deze lijst met beste films van oktober 2018 te gaan. Deze film moet je één grote Halloween-adrenalinekick geven.

  In de film zien we hoe een paar vrienden naar een Halloween-themapark gaan om de schrik van hun leven mee te maken. Ze denken wat iedereen denkt wanneer ze naar zo een themapark of evenement gaan: het zal toch wel niet echt eng worden. Maar niks blijkt minder waar als er tussen al die horror een echte seriemoordenaar rondloopt die alle bezoekers van het leven probeert te beroven. Het erge is iedereen denkt dat dit gewoon bij de parkshow hoort.

  Universal Pictures

  First Man (18 oktober)

  Hoe moet het voelen om als eerste mens ter wereld een voet op de Maan te zetten? Neil Amstrong weet het, want hij deed het. De biografische film First Man probeert ons duidelijk te maken hoe deze ervaring nu was. Zo maken we mee hoe Neil Armstrong tijdens de missie Apolo 11 aankomt op de maan. De rol van Neil Armstrong wordt vertolkt door acteur Ryan Gosling en andere rollen worden vertolkt door onder andere Claire Foy, Corey Stoll.

  Eerder ging deze film al in premiëre tijdens het filmfestival van Venetië. Hier werd de film redelijk ontvangen. Deze maand is de Nederlandse premiere van deze ruimtereis. Door de ogen van Neil Armstrong maak je zelf mee hoe het is om aan te komen op de maand.

  Sony Pictures

  The Girl in the Spider's Web (25 oktober)

  In een wereld waar alles steeds meer digitaal gebeurt, wordt een hoop makkelijker voor ons gemaakt. Maar het digitale tijdperk kent ook zijn nadelen. Dit wordt duidelijk in films als The Girl in the Spider's Web. Hacker Lisbeth Salander gebruikt haar kennis van het web om wraak te nemen op mannen en hun misdaden. Langzaamaan raakt ze daarentegen verstrikt in een wereld vol spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtenaren.

  De film is gebaseerd op de populaire boekenreeks Millenium. De verfilming brengt het eerste boek uit de serie naar het witte doek. Dit boek werd in Nederland uitgegeven onder de naam Wat Ons Niet Zal Doden. De hoofdrol wordt vertolkt door Claire Foy die eerder een Golden Globe in de wacht sleepte met haar rol in The Crown.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.