PlayStation Plus games oktober 2018 - Wat spelen we deze maand?

  Met het einde van september laten we de warme zomer achter ons en gaan we de druilerige herfst in. Maar niet getreurd, want zoals altijd is er met deze nieuwe maand ook weer een nieuwe PlayStation Plus games update. De maand waarin Halloween valt, moet natuurlijk een horrorgame bevatten en die is er, dus het is griezelen geblazen in oktober!

  Friday the 13th: The Game

  De eerste game in deze PlayStation Plus games update heeft namelijk een meester van horror in de hoofdrol: Jason Voorhees. In Friday the 13th: The Game geeft spelers de mogelijkheid om als Jason of als een kampleider van Camp Crystal Lake te spelen. Jason heeft maar één doel en dat is iedereen uitmoorden op het kampterrein, terwijl spelers die als kampleider aan de slag gaan de nacht moeten zien te overleven.

  Friday the 13th: The Game beschikt over een 1 vs 7 multiplayer modus, maar kan ook alleen gespeeld worden. Wij hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het het tofst is om met je vrienden proberen te overleven of juist op je vrienden te jagen als koelbloedige moordenaar, in plaats van tegen AI spelers. Happy hunting!

  Laser League

  Naast het horrorgeweld in Friday the 13th: The Game is er een heel ander kaliber multiplayergame te spelen deze maand. Laser League zet spelers in een arena waarbij ze teams vormen met als doel om de tegenstanders uit te schakelen en zo een plek op het Laser League podium te bemachtigen.

  Dit alles gebeurt net als in de Tron films met laserwapens en laserschilden. Alleen in deze game kunnen spelers kiezen tussen verschillende offensieve en defensieve klassen karakters. Strategie en reactievermogen worden in chaotische gevechten tot het uiterste getest in deze game.

  Master Reboot

  Met de derde game in deze PlayStation Plus games update gaan we weer terug naar horror. Het is tenslotte de update van oktober, de maand van Halloween. In Master Reboot kruipen we in de huid van Madison, die uit gaat zoeken wat er met de Soul Cloud aan de hand is. De Soul Cloud is een programma dat mensen de mogelijkheid geeft hun overleden naasten te bezoeken in een digitale omgeving.

  Onderweg komt Madison in deze psychologische horrorgame allerlei puzzels tegen die opgelost moeten worden. Daarnaast ontdekt ze allerlei aanwijzingen over het programma in de vorm van rubberen eendjes die spelers de mogelijkheid geven om met de doden te praten. Master Reboot heeft verschillende eindes die vrijgespeeld kunnen worden. Als spelers tenminste uit handen van de doden kunnen blijven.

  The Bridge

  Van Master Reboot, die horror en puzzelelementen combineert, gaan we naar The Bridge, een 2D puzzelgame. De game is geheel in zwart wit en de werelden zien eruit alsof ze op je beeldscherm geschetst zijn. Elke wereld is als het ware een puzzel die opgelost moet worden. En dat is niet altijd even makkelijk.

  In The Bridge moeten allerlei puzzels namelijk opgelost worden door de wetten van perspectief en de zwaartekracht te manipuleren. Zo is het plafond soms de vloer en loopt niet ieder trap zoals je het zou verwachten. De levels in The Bridge zijn gebaseerd op kunstwerken waaronder de oneindige trappen van Escher.

  Rocketbirds 2: Evolution

  De vijfde game die we deze maand gratis voorgeschoteld krijgen staat bol van de doldwaze actie. Rocketbirds 2: Evolution is namelijk een actieshooter waarbij kippen in de hoofdrol staan. De schurk Putzki is met een leger penguins op pad om de wereld te veroveren. En als dit kwaadaardig gevogelte aan de macht komt is de wereld gedoemd.

  Dus moeten de helden in de game er als de kippen bij zijn en Putzki eens en voor altijd van zijn veren ontdoen. De game is te spelen met maximaal vier spelers waarbij de chaos op het scherm compleet is.

  2064: Read Only Memories

  De laatste game in deze PlayStation Plus games update is 2064 Read Only Memories. De titel van deze cyberpunk avonturengame zegt eigenlijk al alles. De game spelt zich af in het Neo San Francisco van 2064 en is voornamelijk tekstgedreven. Een lijn van digitale persoonlijke assistenten (ROMs) heeft alle apparatuur overgenomen en heeft daarbij Hayden Webber ontvoerd.

  Spelers moeten in deze setting op zoek naar deze man, want hij zou wel eens de oplossing voor het probleem kunnen zijn. Door op allerlei plekken met mensen te praten en allerlei puzzels op te lossen, kom je steeds een stapje dichterbij Webber. Maar pas op, want de ROMs hebben je in de gaten en doen er alles aan om je te stoppen.

  PlayStation Plus games oktober 2018

  Dit was de PlayStation Plus games update voor oktober 2018. Er is voor zowel horror- als puzzelfanaten wat te vinden in deze selectie games. Welke games ga jij spelen uit deze selectie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Laser League

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.