Beste film releases februari 2019 - Een nieuw filmaanbod

  Ook deze maand komen er weer films uit die jou naar de bioscopen proberen te verleiden. Onder het genot van veel te dure popcorn en drinken kun je in een bioscoop naar keuze naar deze beste film releases februari 2019 gaan. Tijd om ook deze maand weer eventjes van een film te genieten!

  Warner Bros. Pictures

  The LEGO Movie 2 ( 6 februari)

  Nog eventjes en dan is het weer zover. De figuurtjes van LEGO komen weer terug voor opnieuw hun eigen film. Na talloze toffe bouwsets, games en andere merchandise proberen deze plastic figuren nu ook je hart te veroveren in een nieuwe film voor jong en oud. Wanneer deze van hetzelfde niveau wordt als de eerste film en LEGO Batman de film, dan liggen de verwachtingen hoog. Dit wordt potentieel een film om echt bij te lachen!

  De helden uit de eerste LEGO film komen weer samen in Steenstad en moeten deze redden. Het is vijf jaar geleden dat 'everything awesome' was. LEGO krijgt concurrentie want Duplo komt om de markt en ruimte Duplo gaat dwars liggen. Ze dringen binnen bij Steenstad en het is aan Emmet, Lucy, Batman en vrienden om Duplo buiten de deur te houden.

  CBS Films

  At Eternity's Gate

  Mocht je meer weg zijn van documentaire-achtige films dan is het handig om At Eternity's Gate in de gaten te houden. Deze film volgt het leven van de bekende schilder Vincent van Gogh (gespeeld door Willem Dafoe). Hij verhuist en heeft als doel voor ogen om door te breken als één van de beste kunstenaars ooit. Natuurlijk gaat dit niet altijd even makkelijk. De film laat uiteindelijk zien hoe Van Gogh steeds meer wegvalt in zijn bekende depressie.

  De naam van de film is gebaseerd op een schilderij dat Van Gogh ongeveer twee maanden voor zijn dood nog maakte. Het schilderij heet Op de drempel van de Eeuwigheid. At Eternity's Gate is een biografische film en probeert het verhaal zo waar mogelijk te vertellen.

  MGM

  The Prodigy (7 februari)

  De volgende op de lijst is mogelijk niet voor iedereen weggelegd. Heb je een zwak hart, dan is het misschien raadzaam om één van de volgende titels op de lijst eens te bekijken. Met The Prodigy wordt namelijk een horror/thriller-verhaal verteld wat erg spannend moet worden. Dit gebeurt door middel van verschillende verontrustende gebeurtenissen.

  In de film volgen we zoon Miles en moeder Sarah. De moeder heeft het gevoel dat er iets mis is met haar zoon. Miles lijkt te zijn bezeten door misschien wel een demoon en de vraag is of Sarah en Miles nog wel veilig zijn. Sarah wil haar zoon daarentegen redden. De vraag is of dit mogelijk is als het bovennatuurlijke je zoon als een marionet lijkt te gebruiken. Tijd voor een thriller!

  Entertainment One Benelux

  Verliefd op Cuba (14 februari)

  Zin om eventjes te lachen met een feel good movie? Dan is het misschien interessant om deze maand naar de Nederlandse film Verliefd op Cuba te gaan. Dit is een typisch liefdesverhaal waarbij de hete zon een handje helpt om twee mensen verliefd te maken.

  In de film is Loes (gespeeld door Susan Visser) gescheiden. Toch gaat er iemand in de familie trouwen: haar dochtertje. Die is smoorverliefd op een Cubaan en daarom wordt de bruiloft dan ook op Cuba gehouden. De familie wordt hierheen gevlogen voor de bruiloft, maar voor Loes brengt het Caribische gebied enkel stress met zich mee. De Cubaan is helemaal niet tot zijn oren verliefd op Loes haar dochter. Wil hij enkel een verblijfsvergunning?

  Lionsgate

  Cold Pursuit (21 februari)

  Met cold Pursuit gaan we opnieuw op reis met één van de actievolle figuren die acteur Liam Neeson op de kaart mag zetten. Niet alleen kroop hij al drie maal op rij in de rol van de geheime agent uit Taken, ook vocht hij met lightsabers als Qui-Gon Jinn in als Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. Nu keert hij opnieuw terug voor een actiefilm.

  De actie breekt uit in een normaal vrij rustig skigebied. Zo nu en dan moet de ambulane er komen omdat er een ongelukje gebeurd bij het skieën, maar het is uitzonderlijk dat de politie ter plaatste moet komen. De zoon van sneeuwruimer Nels Coxman (Liam Neeson) is vermoord door een drugsbaron en Nels wil maar al te lief wraak nemen!

  Sony Pictures

  Escape Room (28 februari)

  Escape Rooms worden steeds populairder. Je hebt ze ook in alle soorten en maten. Het doel is vaak hetzelfde: je wordt in een kamer opgesloten, doet in die kamer verschillende puzzels en opdrachten en uiteindelijk probeer je op die manier uit een kamer te ontsnappen. In een echte escape room kijkt er altijd iemand mee en is er altijd een optie om in geval van nood tussentijds de escape room alsnog te verlaten. Maar dat kan niet in een film!

  In deze thriller worden zes personen geconfronteerd met misschien wel de meest levensgevaarlijke escape room die er bestaat. Ze kennen elkaar niet, maar hebben toch elkaars hulp nodig om levend uit de kamer te komen. Hiervoor moeten ze goed samenwerken. Dit laatste is natuurlijk niet altijd even makkelijk als je elkaar niet kent.

  Annapura Pictures

  Vice (28 februari)

  We sluiten deze special af met een film die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vice neemt ons naar de Verenigde Staten. In de periode van Vice is niet Trump of Obama, maar George W. Bush nog aan de macht. Hij wordt ondersteund door vicepresident Dick Cheney. De vice-president wil grote veranderingen aanbrengen in de Verenigde Staten. Hiermee wil hij het land nog steviger op de kaart zetten dan het op dat moment al staat.

  Dick Cheney wordt in deze film gespeeld door Christian Bale. Deze acteur is voornamelijk bekend van zijn rol als de wat duistere vleermuissuperheld Batman. Eerder mocht hij deze rol vertolken in het drieluik van regisseur Christopher Nolan. De film Vice is genomineerd voor diverse Oscars, waaronder beste acteerwerk en beste film van het jaar.

  20th Century Fox

  Alita: Battle Angel (14 februari)

  In deze nieuwe film volgen we een vrouwelijke robot uit de verre toekomst die volledig is geprogrammeerd om allemaal gevaarlijke gevechtstechnieken toe te kunnen passen. Toch wordt deze vechtrobot voor grofvuil achtergelaten. Het is dat een wetenschapper haar vindt en vervolgens reparareert met van alles wat hij tussen de stortplaats kan vinden. De wetenschapper is daarentegen helemaal niet op de hoogte dat de robot eigenlijk bedoeld is om te vechten. Langzaam wordt er steeds meer bekend betreffende deze robot.

  Alita: Battle Angel trekt voornamelijk de aandacht door de grote namen die gewerkt hebben aan deze film. Zo zijn filmmakers James Cameron en Robert Rodriques flink aan de slag gegaan om deze film uit te brengen. James Cameron heeft naam weten te maken met grote films als Avatar. Robert Rodriques is vooral bekend van Sin City.

  Universal Pictures

  Happy Death Day 2U (14 februari)

  Als je hebt genoten van film als Split, Get Out of de verschillende The Purge films, dan is er een grote kans dat je ook weg zult zijn van Happy Death Day 2U. Dit is het vervolg op Happy Death Day. Deze film werd redelijk goed ontvangen en daarom wekt deze film goede verwachten voor dit vervolg op bij fans van de vorige film.

  Hopelijk weet het die verwachtingen waar te maken! Deze film speelt zich twee jaar na de eerste film af. Tree Gelbman komt opnieuw in een time loop te zitten en wil daar koste wat het kost uit ontsnappen. Er is een nieuwe moordenaar en die is misschien nog wel gevaarlijker dan de eerste. De oorspronkelijke Lori Sprengler is om het leven gebracht.

  Annapurna Releasing

  If Beale Street Could Talk

  We sluiten deze lijst met beste film releases februari 2019 af met If Beale Street Could Talk. Deze film kan niet ontbreken in de maand van de Oscar. De film is gemaakt door dezelfde Oscarwinnenende regisseur Moonlight: Barry Jenkins. De film is gebaseerd op een boek van schrijver James Baldwin. Het gaat om een intiem liefdesverhaal.

  We volgen Clementine Rivers (Kiki Layne) en Alonzo Hunt (Stephan James). Ze zijn al jarenlang vrienden, maar willen nu een stapje verder: er bloeit liefde op. Alonzo heeft het daarentegen niet zo makkelijk, want de bloeiende liefde komt onder druk te staan wanneer Alonzo van een verkrachting wordt beschuldigd. Hij komt vast te zitten in een gevangenis en kan geen steun bieden aan Clemintine die op dat moment zwanger blijkt te zijn.

  Beste film releases februari 2019

  Welke films zou jij graag willen zien deze maand? Wij zijn benieuwd wat jullie nu eigenlijk de beste beste film releases februari 2019 vinden. Laat het in de reacties weten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.