Update - Beste FIFA 20 tips voor beginners - Jouw eerste stap naar voetbalheerschappij

  De jaarlijkse voetbaltitel van EA is uit en wederom zullen meerdere voetbalfanaten zich op de digitale velden van FIFA begeven. Maar hoe word jij zo goed mogelijk dat jij elke tegenstander moeiteloos van de mat aftikt? Wij geven jou de beste FIFA 20 tips voor beginners.

  Update

  Dit zijn tips voor FIFA 20, dat is inmiddels de oude FIFA. Over precies een week, op 9 oktober, verschijnt de nieuwe FIFA: FIFA 21. Wij zullen proberen om tegen die tijd weer met nieuwe tips te komen. Ondertussen kun je terecht op dit artikel Alles wat je moet weten over de FIFA 21 release date.

  5. Niet direct sprinten

  De eerste van de FIFA 20 tips die wij jou voorschotelen, is een makkelijke. Als jij de bal ontvangt na een pass, of juist uit een kluts, houdt dan niet direct RT op een Xbox One-controller of R1 op een PlayStation 4 ingedrukt. Vaak ren jij dan tegen de persoon aan die voor je neus staat en ben jij de bal alweer direct kwijt.

  Neem de bal aan en kijk even rustig rond, want misschien staat er wel iemand in een betere positie met meer overzicht en meer ruimte om eventueel aan een sprint te beginnen. Dit is één van de FIFA 20 tips die zorgt voor iets meer rust in je elftal en dat is erg belangrijk in FIFA 20, want de game draait meer dan de voorgaande titels om controle en het overzicht wat jij hebt over je spelers.

  4. Dribbelen

  Eeuwig rondtikken op het middenveld kan, maar soms moet jij een individuele actie maken om dichterbij het vijandelijke doel te komen. En dan moet jij wel de juiste persoon hebben om te dribbelen, maar jij moet natuurlijk ook zelf weten wat je doet!

  Een makkelijke FIFA 20 tip hiervoor is om de bal af te schermen. Op de Xbox doe je dit met LT en op de PlayStation met L2. Hiermee creëer jij even jouw eigen ruimte en kan je gaan bepalen wat de volgende stap in de aanval wordt. Pas wel op met het afschermen van de bal, want een grotere verdediger zal de bal makkelijk van jou af kunnen pakken als jij hem poogt af te schermen.

  Natuurlijk kun jij ook nog simpelweg langs diverse verdedigers sprinten, maar een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van strafe dribble. Hiermee lok je de verdediger eigenlijk uit zijn schulp en wacht je tot er een opening ontstaat, die jij vervolgens gretig kan gebruiken. Met LB en RB (Xbox) en L2 en R2 (PlayStation) kan jij strafe dribbelen en jouw vijand passeren om vervolgens een belangrijk doelpunt te scoren. En daarom is dit een uitstekende FIFA 20 tip.

  3. Verdedigen

  Een vaak ondergewaardeerd element van FIFA is het verdedigen, want dat is ook een kunst op zich. Verdedigers als Virgil van Dijk en Sergio Ramos hebben het tegenhouden van rappe aanvallers verheven tot een nieuw niveau en net zoals in voorgaande titels is verdedigen een cruciaal aspect van FIFA 20.

  Het belangrijkste wat jij moet onthouden bij het verdedigen is dat je geduld moet hebben. Ren niet als een dolle stier op een aanvaller af, want met één simpele beweging kan hij je ontwijken en is de weg naar het doel vrij. Blijf rustig kijken en probeer op het juiste moment te anticiperen en te tackelen met B (Xbox) of rondje (PlayStation).

  Als een rappe speler over de flanken van het veld rent, en de weg naar jouw keeper bijna vrij is, is er nog één laatste redmiddel: de tackle. Met vierkantje (PlayStation) of X (Xbox) maak je een glijdende tackle en kan jij de aanval proberen te smoren. Let hierbij wel op dat je deze ook perfect moet timen, want anders hak jij jouw tegenstander door midden en dan loop je al snel met nog maar negen veldspelers rond. Het is één van de essentiële FIFA 20 tips voor beginners.

  2. Balbezit is essentieel

  Sinds FIFA 20 is snelheid een minder groot onderdeel van de game geworden. Natuurlijk kan jij met een fantastische sprint nog wel over de zijkant van het veld rennen om een cruciale voorzet af te leveren, maar EA scherpt de snelheidsteugels ietwat aan en richt zich meer op controle en balbezit.

  Aan jou dus de taak om de bal echt het werk te laten doen op het middenveld en constant de vrije man te vinden die met een splijtende pass jouw aanvallers in stelling weet te brengen voor de goal. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ook hier geldt het advies om geduld te hebben. Pass rustig rond en probeer soms van flank te wisselen om vervolgens snel toe te slaan en dat belangrijke doelpunt te scoren.

  Het lokt jouw tegenstander natuurlijk ook uit, want die wil de bal hebben en dat is het moment waarop jij kunt toeslaan met een puike steekbal tussendoor. Neem de tijd is ons advies en dat is dan ook één van de belangrijke FIFA 20 tips.

  1. Time jouw schot

  Maar de belangrijkste FIFA 20 tip heeft natuurlijk te maken met het scoren van doelpunten: afwerken. De bal in de ploeg houden, een uitstekende dribbel inzetten en stevig verdedigen zijn onmisbare FIFA-elementen, maar jij moet natuurlijk wel een doelpuntje erin prikken om de wedstrijd te winnen!

  En net zoals in de voorgaande FIFA-game moet jij goed opletten met het schieten, want dit is namelijk getimed. Niet langer kan jij op de schietknop blijven rammen en er vanuit gaan dat de bal dan in het doel vliegt, maar moet jij eerst met vierkantje of B bepalen hoeveel kracht jij achter het schot wilt zetten. Op het moment dat de voet van jouw schietende speler dichterbij de bal komt, moet je wederom op B of vierkantje drukken.

  Hoe dichterbij de bal bij jou speler is, hoe groter de kans dat jouw schot een doelpunt wordt. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor kopballen. Niet alleen is richten belangrijk, maar ook het timen van jouw schot. Dit bepaalt namelijk of de bal in de kruising vliegt of dat het een verdwaalde vuurpijl wordt die het stadion verlaat. En het scoren van goals is natuurlijk wel één van de belangrijkste elementen in FIFA en daarom ook een cruciale FIFA 20 tip.

  Heb jij nog FIFA 20 tips?

  Wij hebben jou al wat belangrijke FIFA 20 tips voor beginners gegeven, maar heb jij nog andere vereiste FIFA 20 tips? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder! De game is immers al een tijdje uit en nu zelfs in de aanbieding!

  Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.

  FIFA 20

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.