5 redenen om Mindhunter seizoen 2 te kijken op Netflix

  Mindhunter is een behoorlijk populaire detectiveserie op Netflix. De serie heeft dan ook een interessant onderwerp. De serie volgt FBI-agenten in de jaren 70, terwijl zij de manier van denken van seriemoordenaars proberen te doorgronden. Voor fans is er goed nieuws, want het tweede seizoen is er al. Wij geven je 5 redenen om Mindhunter seizoen 2 te kijken!

  5. Wisseling van de wacht

  De eerste reden om het tweede seizoen van de serie te gaan kijken is omdat er een wisseling van de wacht plaatsvindt. Nu is het niet zo dat ineens FBI-agenten massaal vervangen worden of de hoofdpersonen van seizoen één buiten beeld blijven. Nee, agenten Bill Tench (Holt McCannaly) en Holden Ford (Jonathan Groff) blijven in dienst en vormen nog steeds de rode draad in het verhaal. Hun leidinggevende zal vervangen worden door een nieuwe chef.

  Op zich niet zo heel bijzonder, ware het niet dat de nieuwe baas van de FBI een wat vreemde man is. Het vreemde gedrag van deze man zorgt vaker dan eens voor wantrouwen binnen de FBI en daarmee komt een hele andere dynamiek in de verhaallijn voorbij. Het belooft voor interessante tv te zorgen.

  4. Niet alleen moordzaken onderzoeken

  De verhaallijn in Mindhunter 2 doet naast de wisseling van de wacht dit keer net even iets meer. Er zal meer aandacht voor de personages zijn, al zat dit op zich wel al goed in het eerste seizoen. Bij deze personages speelt op de achtergrond nogal wat mee en dit zal voor het nodige aan spanningen en mysterie zorgen.

  Wat betreft hoofdpersonen is de aandacht dit keer wat beter verdeeld. Bill Tench krijgt een grotere verhaallijn, waarin zijn huwelijk niet helemaal lekker loopt en ook zijn zoontje Brian de nodige issues heeft. Daarnaast komen er veel meer elementen voorbij, zoals de rassenhaat en de Ku Klux Klan (de KKK) die destijds een groot gespreksonderwerp waren.

  3. De Atlanta Kindermoorden-zaak

  Een nieuw seizoen neemt in dit geval ook een heel aantal nieuwe moorden met zich mee. Agenten Bill en Holden worden tijdens hun eigen project, dat al in het eerste seizoen liep, opgeroepen om te assisteren bij de Atlanta Kindermoorden-zaak (een waargebeurde zaak uit 1979). Tijdens deze zaak verdwijnen kinderen in de omgeving van Atlanta en de BSU (de Behavioural Science Unit waar Bill en Holden onderdeel van zijn) moet de FBI assisteren om de zaak pogen op te lossen.

  Het geeft niet alleen een nieuwe, interessante kijk op deze moordzaak, maar zorgt ook voor de nodige wendingen in de serie. Tijdens deze zaak komt ook weer een stuk rassenhaat voorbij, waardoor alles een politiek gevoelig lading meekrijgt. Bill, maar vooral Holden, denken namelijk al snel dat een getint persoon de dader kan zijn, wat voor het nodige onbegrip bij de burgemeester en de politiechef zorgt.

  2. Nog steeds gebaseerd op de waarheid

  Het tweede seizoen van Mindhunter is wat betreft opzet nog steeds hetzelfde als het eerste seizoen. Het onderzoek van de BSU naar de donkere motivatie van seriemoordenaars draait op volle toeren en komt dan ook veel voorbij in seizoen twee. Daarnaast zijn er nieuwe elementen die de formule achter de serie versterken, maar dit gebeurt zonder dat de basis van de serie verloren gaat.

  Die basis bestaat uit waargebeurde feiten. In de jaren 70 waren veel agenten en burgers stiekem lid van de KKK en rassenongelijkheid was aan de orde van de dag en dit zijn twee elementen die in het tweede seizoen voorbijkomen. Los hiervan komen er moordzaken voorbij die in het echt gebeurd zijn en is er in het echt ook samengewerkt door de speciale afdeling van Bill en Holden en de FBI. Zo heeft de afdeling mede onderzoek verricht naar de Manson familie.

  1. Ergere bad guys

  De laatste reden om het tweede seizoen van Mindhnter te kijken, is te vinden aan de kant van de bad guys. Deze waren in het eerste seizoen al ijzersterk neergezet, maar in het nieuwe seizoen zijn ze nog beter vertolkt. Niet alleen de opgesloten moordenaars komen overtuigend uit de hoek, maar ook seriemoordenaar Charles Manson is ijzersterk neergezet.

  Zijn rol wordt vertolkt door Damon Herriman die al vaker in de huid van de maniak kroop. Zo kwam hij in de laatste Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood ook voorbij als Manson. In deze film wist hij de moordenaar ook al sterk neer te zetten en dat niveau zet hij door in de Netflix serie.

  Mindhunter seizoen 2 - Heb jij het al gezien?

  Dit zijn vijf redenen waarom jij het tweede seizoen van Mindhunters moet zien. Heb jij de Netflix-serie al gekeken? Laat ons weten wat jij ervan vindt! Mindhunters seizoen 2 is nu te bekijken op Netflix.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.