Top 5 Fallout facties - Welke verdient een lidmaatschap?

Article
donderdag, 17 maart 2016 om 13:23
xgn google image
Jullie hebben weer mogen stemmen op jullie wekelijks vraagstuk! Dit keer was het de beurt aan onze favoriete post-nucleaire wereld. De vraag van de afgelopen poll was namelijk: Welke van de Fallout facties is het beste?
Bij welke factie schatten jullie je kans op overleven en roem het hoogst in? Wij hebben jullie stemmen geteld en zijn van mening dat een van de facties wel heel erg in de trek valt. Welke dat is lees je in deze top 5 Fallout facties.

5. Enclave, NCR en Caesar's Legion

Een opmerkelijke score, maar de Enclave, NCR en Caesar's Legion hebben precies hetzelfde aantal stemmen behaald! Met een gedeelde vijfde plaats vechten deze Fallout facties om een plaatsje wie de minst aantrekkelijke voorwaarden voor zijn leden schept. Niet bepaald iets om trots op te zijn, maar het is tenminste iets.
Waarom de Enclave onderaan staat, is niet geheel een verrassing. Deze club aan ondergedoken geleerden en geheime militairen beweren namelijk de wettelijke eigenaren van de staat te zijn. Punt is alleen dat zij hiervoor niet de meest vreedzame technieke gebruiken. Zo proberen ze je namelijk op te sluiten en vervolgens te vermoorden.
Helpen lijkt dan ook niet echt de meest voor de hand liggende keuze, en aangezien ze zo weinig aanhangers hebben, is het al snel duidelijk waarom ze ondergedoken zijn.
De New California Republic is, zoals de naam al zegt, een factie die in Californië gesticht is en zijn invloed over andere staten probeerd te verspreiden. Het kernwoord wat zij hierbij hanteren is democratie, wat niet bepaald geloofwaardig overkomt als ze je bedreigen en weigeren te helpen. Vrijheid voor het volk betekent bij de troepen van de NCR het uitvoeren van vervelende taakjes en het bevechten van Caesar's Legion. Eerlijk gezegd is het Fallout universum beter af zonder de NCR, en daar zijn jullie het blijkbaar mee eens.
Caesar's Legion zijn de inboorlingen van het verwoeste landschap. Ze moorden gehele dorpen uit om hun geloof te verspreiden, waarbij Caesar's eigen leven ook nog op het leven staat. Met rotklusjes die ze voor je klaar hebben liggen, hun rare idealen om New Vegas over te nemen en de simpele wapens die ze voor je hebben, weten ze je waarschijnlijk niet genoeg te boeien. Daarom scoort deze ook maar een vijfde plaats in de top 5 Fallout facties.
88119

4. Railroad

Op de vierde plaats in de top 5 Fallout facties staat de Railroad. Mensen van de Railroad hebben als doel om de synths, robotten, van hun makers te bevrijden. Op zich is dit een nobele actie, ware het niet dat de synths in weze moordmachines zijn.
NIet zo heel veel van de stemmers kan zich vinden in de beweegredenen van de Railroad factie, misschien omdat ze daarmee de woede van twee grote facties op de hals halen. Wat wel interessant is aan deze factie, is het feit dat de leden de spoorwegen gebruiken om hun materialen in te verstoppen. Mocht je dus langs het spoor lopen, vergeet dan niet de wagons te doorzoeken!
De volgende in de top 5 Fallout facties is een van deze vijanden.
88120

3. The Institute

The Institute is een van de grootste Fallout facties. Deze gemeenschap is een club met vergevorderde wetenschappelijke doelen. Hier worden namelijk de synths gemaakt, robots die zich voordoen als synthetische mensen, die qua capaciteiten nog verder gaan dan hun voorbeelden. Dat veel van jullie op deze eigenaardige factie stemmen is verrassend, maar niet geheel onverwacht.
Zo zijn de echte mensen die er werken wel vriendelijke mensen, waar je altijd welkom bent. Het enige wat zij met het bouwen van deze synths proberen te bereiken, is het veilig maken van de commonwealth. Met een aantal verrassende opdrachten en zijwendingen is dit een van de leukste facties om lid van te zijn. Een ander groot voordeel is ook het feit dat ze er best wel wrede futuristische wapens hebben liggen.
88122

2. Minutemen

De Minutemen was een grote organisatie bestaande uit allemaal verschillende takken. Door meningsverschillen en leden die naar macht streefden werd deze factie verscheurd, waardoor er eigenlijk maar weinig van de groepering overbleef. Het gezamenlijke doel, om de gevaren van de commonwealth te neutraliseren, was uit het oog verdwenen.
In Fallout 4 krijg je met het volgen van de verhaallijn te maken met de Minutemen, omdat je ze moet redden. Dit schept de voorwaarden dat je eigenlijk met de factie opgescheept zit. Dit blijkt al snel niet zo erg te zijn, want door hun kan je namelijk nederzettingen stichten en op voor beloningen op monsters jagen! Dat dit jullie interesse wekt, is wel duidelijk aangezien de Minutemen op de tweede plaats staan in de top 5 Fallout facties.
Maar wie staat er op nummer een? Dat kan namelijk maar een factie zijn!
88123

1. Brotherhood of Steel

De Brotherhood of Steel staat op nummer een in de top 5 Fallout facties! Ongeëvenaarde badasses die met grote metalen pakken rondlopen. De wapens die ze dragen zijn vaak raketwerpers, vlammenwerpers en miniguns. Daarnaast heeft de Brotherhood of Steel zo'n beetje met iedereen een oorlog, die ze altijd wel weten op te lossen met een grote robot die wel iets weg heeft heeft Optimus Prime.
Er zijn weinig redenen waarom je deze factie niet te hulp zal schieten want, zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al door hebben, je mag je werkelijkwaar alles veroorloven als je bij deze gemeenschap zit. De meeste actie vind je in iedergeval bij de Brotherhood of Steel, en daar krijg je dan ook een groot arsenaal voor mee. Een andere kernmerk van de factie, die bijdraagt aan de populariteit, is het feit dat zij het beste met de mensheid voor hebben. Zo zal je vaak erop uitgestuurd worden om technologie te verzamelen om het post-nucleaire leven iets verdraagzamer te maken.
Met bijna de helft van alle stemmen is de Brotherhood of Steel de onbetwiste leider in de top 5 Fallout facties. Of zij deel uitmaken van je komende verhalen, zal je merken met de aankomende Automatron DLC die op 22 maart uit zal komen.

Populair Nieuws