Nvidia Shield mediabox gepresenteerd - uniek in zijn soort

Article
donderdag, 17 maart 2016 om 12:13
xgn google image
De Nvidia Shield mediabox heeft al bijna de hele wereld veroverd en vanaf vandaag is ook Nederland aan de beurt. Het wordt daarmee het allereerste game streaming apparaat. Met de aanwezige specificaties en functies is dit dé nieuwe mediabox die iedereen moet hebben... Mits je een 4k televisie hebt.
Tijdens de presentatie van de Nvidia Shield mediabox werd al snel duidelijk dat dit hét nieuwe apparaat van de toekomst moet worden. Eenmaal aangeschaft zullen gebruikers, volgens de makers, nooit meer overstappen naar iets anders. Dat komt doordat alle hard- en software automatisch door Nvidia geüpdatet wordt. Maar dit is pas één van de vele functies die inbegrepen zijn bij de Nvidia Shield.
Daarnaast zijn er nog noemenswaardige functies die de Nvidia Shield mediabox bezit. Zo is de mediabox 2,5 keer sneller dan de meest recente AppleTV en maar liefst 30 keer sneller als de eerste versie hiervan. Dit geeft al een redelijk beeld van hoe snel de Nvidia Shield is. In nog geen seconde zijn foto’s, video’s, apps of wat dat ook, geladen.
Verder ondersteunt de Nvidia Shield mediabox ultraHD televisie voor het afspelen en vastleggen in 4K tot 60 fps. Is het home-screen volledig naar eigen smaak in te vullen met apps die op basis van jouw zoekwoorden en geschiedenis voorgesteld worden. Heeft het een voice search functie, waarmee apps, liedjes of andere weetjes instant beschikbaar zijn. En is de Nvidia Shield mediabox te gebruiken met allerlei andere externe apparaten zoals een muis, toetsenbord en koptelefoon.
Nvidia Shield mediabox biedt vanaf heden ook <a href=Sega games aan" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201603/t/sonic-sega-all-star-racing.jpg" />

Nvidia Shield mediabox eerste met streaming functie van games

Het belangrijkste unique selling point van de Nvidia Shield mediabox is toch wel de mogelijkheid om games vanuit de cloud live naar je mediabox te streamen. Hardcopy games of via een store kopen, downloaden en installeren is niet langer nodig. Binnen 30 seconden is iedere game, met een goede internetverbinding, vanuit de cloud te spelen.
Nu hoor je iedereen denken, als het gestreamd wordt vanaf de cloud zal er in snelle en zware games wel lag zitten tussen de controller en het spel. Na wat potjes Street Fighter IV onderling was al snel duidelijk dat dit helemaal niet het geval is. Het voelde heel soepel aan.
Voor streams die via de pc naar de Nvidia Shield mediabox gestreamd worden geldt dat de kwaliteit hiervan vrij aanpasbaar is. De mediabox kán beelden renderen beter dan welke ‘current gen’ console dan ook, mits je pc dit aan kan. Je bent hierin vrij om te kiezen voor de gameplay met hoge fps tegenover minder details of voor lage fps met haarscherp beeld.
Op dit moment biedt de Nvidia Shield mediabox ruim 90 games aan op de cloud. Hier zitten titels bij als Tomb Raider, Sleeping Dogs en een nieuwe titel: Quantum Conundrum. Vanaf vanmiddag is ook bekend geworden dat Nvidia een samenwerking met SEGA is aangegaan en de games van Sonic en co ook aan de GeForce Now bibliotheek worden toegevoegd.

Online multiplayer functie binnenkort mogelijk

Op dit moment is het alleen nog mogelijk om singleplayer games te spelen of gezamenlijk tot 4 spelers vanaf de bank. Online multiplayer games behoren nog niet tot de mogelijkheden omdat er twee mediaboxen moeten connecten met de cloud, wat voor vertraging in de game zorgt. De mensen van Nvidia gaven wel aan hier druk mee bezig te zijn en we op korte termijn meer nieuws hierover kunnen verwachten.
Nvidia Shield mediabox

Wat voor wie?

De vraag rijst: voor wie is de Nvidia Shield mediabox nou bedoeld? Volgens de makers zelf voor iedereen, maar richt zich in eerste instantie met name op (oud) gamers, filmmakers, fotografen, en tech liefhebbers die van optimale kwaliteit houden en een 4k televisie tot hun beschikking hebben.
Bij aankoop van een Nvidia Shield mediabox zit een Nvidia controller inbegrepen. De controller is een hybride versie van de PlayStation 4 controller en die van de Xbox One. Ook heeft het een voice search functie inbegrepen en een plug-in voor je headset als je even helemaal alleen van je Nvidia Shield wilt genieten. Naast de controller zijn er ook een Nvidia afstandbediening en standaard te verkrijgen, maar deze moeten los aangeschaft worden.
Nvidia Shield mediabox is vanaf vandaag te verkrijgen voor €199,-. De deluxe versie, met nog meer intern geheugen, is te koop voor €299,-. Een abonnement op GeForce Now kost €9,99 per maand en is bij aanmelding de eerste 3 maanden gratis.

Populair Nieuws

Laatste Reacties