De beste escape room bordspellen van het moment

Article
zondag, 04 juli 2021 om 15:00
De laatste jaren zijn escape rooms enorm populair geworden, maar misschien wil je ze nu liever even vermijden of heb je geen zin om elk weekend een vermogen uit te geven. Gelukkig kan je nu ook escape rooms thuis beleven met deze bordspellen!

Escape Room: The Game

In een overzicht van de beste escape room bordspellen kan Escape Room: The Game natuurlijk niet ontbreken. En dat komt niet alleen door de naam, maar ook omdat het een zeer vermakelijk bordspel is die je met drie tot vijf spelers kan spelen. Als je het wat intiemer wil houden, dan is er ook een versie voor twee spelers.
Zoals gebruikelijk bij een escape room moet je in Escape Room: The Game samenwerken om binnen een uur ontsnappen uit verschillende situaties. Daarvoor moet je puzzels oplossen om voorbij meerdere stages te komen en uiteindelijk de juiste oplossing te vinden. Je zal het daarbij niet rustig gaan krijgen, want de Chrono Decoder zal onverbiddelijk aftellen naar de nul minuten. Lukt het niet om voorbij een puzzel te komen, dan kan je ook vragen naar een hint.
In Escape Room: The Game krijg je vier ‘kamers’ waar je mee aan de slag kan gaan, die allemaal verschillen in moeilijkheidsgraad. Zo moeten je ontsnappen uit een gevangenis, voorkomen dat je sterft aan virus in een laboratorium, een nucleaire ontploffing voorkomen en vluchten uit een Aztec Tempel. Een ideaal bordspel om je meerdere avonden mee te vermaken!

EXIT: De dode op de Oriënt Express

Wil je geen collectie aan escape rooms in huis halen, maar een specifiek verhaal of uitdaging uitkiezen, dan is de EXIT-reeks daar perfect voor. Deze bordspellen zijn namelijk goedkoper en afgestemd op één specifiek verhaal. Let alleen wel op, want deze escape rooms zijn maar één keer te spelen door de materialen die je op verschillende manieren moet gebruiken.
Ben je op zoek naar een uitdagende escape room, dan is EXIT: De dode op de Oriënt Express een goede keuze. Net zoals in het verhaal van Agatha Christie is er een moord gepleegd op de Oriënt Express, alleen de detective - deze keer Achilles Pussot in plaats van Hercule Poirot - is bewusteloos.
Met de aanwijzingen die de detective heeft achtergelaten, moeten de deelnemers de moord oplossen, voordat de trein Constantinopel bereikt. Daarvoor moeten de één tot vier spelers hun hersenen flink aan het werk zetten, om alle puzzels en raadsel op te lossen.
cabin in the woodsf1625221112

EXIT: De verlaten hut

Wil je een escape room bij je thuis organiseren voor een grotere groep, dan is EXIT: De verlaten hut een goede optie. Dit deel uit de EXIT-reeks is namelijk met maar liefst zes spelers te spelen, hoewel je er ook met minder spelers voor kan gaan zitten. Maar daarmee mis je natuurlijk wel wat brainpower.
In EXIT: De verlaten hut krijgen je vrienden en jij pech met de auto en besluiten om te overnachten in nabijgelegen hut in het bos. De volgende ochtend is de hut alleen helemaal afgesloten en moet je een uitgang zien te vinden aan de hand van een boek en een vreemd schijf, voordat het te laat is...

Escape Room: The Game - Jumanji Edition

Als er één bordspel is die synoniem staat voor een escape room, dan is het wel Jumanji. In de gelijknamige film met Robin Williams worden spelers gelinkt aan een behekst bordspel zodra ze de doos openen. Pas wanneer ze het einde van het bordspel bereiken, zullen ze bevrijd worden van alle gevaren die het spel met zich meebrengt.
Dat avontuur vormt de inspiratie voor Escape Room: The Game - Jumanji Edition. Net zoals de originele Escape Room: The Game moeten spelers te oplossing zien te vinden en die ‘voeden’ aan de Chrono Decoder, binnen de aangegeven tijd. In deze speciale versie zitten twee avonturen van 60 minuten die gebaseerd zijn op Jumanji en een introductie game die een kwartier duurt. Een perfect bordspel voor liefhebbers van Jumanji en escape rooms!

Populair Nieuws