De 5 beste Robin Williams films

Article
dinsdag, 21 juli 2015 om 17:48
xgn google image
Robin Williams is niet meer. Velen van ons zijn opgegroeid met zijn films, en de acteur zou vandaag 64 jaar worden. Ondanks dat de beste man er niet meer is willen wij benadrukken wat een briljante man hij was en daarmee blikken wij graag terug op zijn beste films, de films die ons dede schatterlachen en die ons ontroerden.
Williams is in de ochtend van 11 Augustus in zijn huis in Californië overleden, vermoedelijk aan zelfmoord door verstikking. Zijn famillie vraagt ons om niet stil te staan in rouw, maar om terug te kijken op het vermaak dat hij mensen over de hele wereld bracht. XGN heeft even rondgevraagd in de redactie, en dit zijn de films die ons de beste herinneringen aan Williams gaven.

5. Jumanji

Jumanji is een film over een spel. Een behekst boordspel over een jungle wel te verstaan, waar Williams al meer dan 25 jaar in gevangen zit. Elke zet die je op het bordspel doet, komt ook in het echte leven uit. Roep je een kudde neushoorns op in het spel, dan verschijnen die ook in het echt.
Om de vloek van Jumanji te stoppen moet Williams samen met twee kinderen en een jeugdvriendin het spel voltooien. De CGI is inmiddels om te lachen op een niet goede manier, maar het blijft een erg spannende film die bij vlagen uitermate hilarisch is, ondanks het ietwat donkere onderwerp.

4. Flubber

In Flubber speelt Williams professor Philip Brainard, die bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe energiebron. En daar is hij zo erg mee bezig, dat hij al twee keer zijn bruiloft gemist heeft. Maar dan vindt Williams eindelijk waar hij naar zocht: Flubber, groene materie die kan vliegen. Flubber is een vermakelijke Disneyfilm die je doet denken aan fijne jeugdherinneringen, en die Williams komieke talent briljant tegenover Flubber zet.

3. Good Morning Vietnam

In Good Morning Vietnam speelt Williams een grofgebekte Amerikaanse DJ in de Vietnam oorlog, die de troepen dagelijks aanmoedigt via de radio. De film laat het toppunt van Williams improvisatie kunsten zien: vrijwel al zijn radiodialogen waren on the spot geïmproviseerd. Dat leverde Williams een nominatie op voor beste acteur. De film is niet alleen hilarisch dankzij William, de film weet ook goed verhaal neer te zetten over zijn vriendschap met de Vietnamezen die hij Engelse les geeft.

2. Mrs. Doubtfire

In Mrs. Doubtfire trekt Williams de stoute kouzen aan. Williams speelt de rol van een acteur zonder geluk genaamd Daniel, die in een scheiding raakt met zijn vrouw. Hij wil dolgraag zijn kinderen blijven zien, en om dat te doen besluit hij zich te verkleden als een oude Schotse dame, Mrs. Doubtfire.
Mrs. Doubtfire wordt al vrij snel aangenomen als kinderjuffrouw, en zo kan Daniel toch rond zijn kinderen zijn. De film is niet zo grof als de andere Williams' films, want het blijft natuurlijk een familliefilm, maar de film weet wel de beste snaar te raken qua komedie en gevoelens.

1. Good Will Hunting

In Good Will Hunting is de hoofdrol weliswaar niet weggelegd voor Williams (die eer gaat naar Matt Damon), maar Williams is wel de ster van de film. Williams speelt de rol van psychiater Sean Maguire, die Damons vertrouwenpersoon wordt. De film maakt niet alleen gebruik van Williams' uitstekende humor en improvisatie kunsten, maar ook van zijn acteertalent. Williams won de oscar voor beste acteur in een bijrol voor zijn rol als Maguire en daarom staat deze film op 1.
Laat hieronder weten wat jouw favoriete film is met de acteur!

Populair Nieuws