De beste ergonomische toetsenborden - Tech Thursday

Article
donderdag, 03 juni 2021 om 13:30
microsoft ergonomisch toetsenbordf1622709383
Tijdens het thuiswerken kan je pijn aan je polsen krijgen terwijl je lekker tikt op de PC. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van ergonomische toetsenborden. Deze Tech Thursday zetten wij dan ook de beste ergonomische toetsenborden voor je op een rij.
De sleutel tot ergonomische verantwoord werken is eigenlijk dat je handen tussen je schouders aan het werk zijn, daarom zijn veel ergonomische toetsenborden zo gevormd dat je altijd een correcte positie hebt voor je armen. Op de lange termijn moet dat ervoor zorgen dat jij minder last van je polsen gaat krijgen en dat is wel zo fijn natuurlijk, want de technologie is nog niet zover dat we een compleet nieuw lichaam kunnen krijgen. Deze Tech Thursday duiken we dan ook in de wereld van de beste ergonomische toetsenborden om te zorgen dat jij zuinig kan zijn op je lichaam.

Microsoft ergonomisch toetsenbord

De kans is groot dat je dit toetsenbord misschien wel een keer op een kantoor of iets dergelijks hebt gezien. De beste ergonomische toetsenborden van Microsoft zijn namelijk ontzettend populair en niet bijzonder duur vergeleken met de concurrentie. Door de buiging in het midden van het toetsenbord wordt ervoor gezorgd dat je handen altijd binnen je schouders werken voor de ideale ergonomische houding. Het ideale toetsenbord dus als je heel veel moet typen voor je werken en niet heel veel gebruik maakt van een muis.
logitech k860 ergo toetsenbordf1622710284

Logitech K860

Ook de Logitech K860 verdient een plekje tussen de beste ergonomische toetsenborden. Het toetsenbord lijkt niet alleen heel veel op die van Microsoft hierboven, maar heeft ook grotendeels dezelfde voordelen, zoals bijvoorbeeld de buiging in het midden. Waarom is het toetsenbord van Logitech dan duurder? Nou, de K860 is draadloos en dus heb je geen last van vervelende kabeltjes. Daar komt dan alleen wel weer een ander nadeel bij kijken in de vorm van batterijen, waar je natuurlijk ook voor moet betalen.
gofreetech gft k002f1622710677

Gofreetech GFT-K002

Misschien ben je meer op zoek naar een budgetoptie op het gebied van de beste ergonomische toetsenborden. Dan is de GFT-K002 wellicht iets voor jou, want het toetsenbord is een stuk goedkoper dan de concurrentie. Je hebt misschien niet de buiging in het toetsenbord, maar je hebt wel de draadloze functies die het toetsenbord van Logitech ook heeft. Natuurlijk komt het batterijenprobleem dan ook weer tevoorschijn, maar je hebt bij de GFT-K002 wel stille toetsen, het getik hoor je dus niet.
razer blackwidow v3f1622711061

Razer BlackWidow V3

De kans bestaat natuurlijk dat je geen toetsenbord zoekt voor je werk, maar juist omdat je ergonomische verantwoord wil gamen. De Razer BlackWidow V3 is dan makkelijk een van de beste ergonomische toetsenborden op de markt. Een grote hoeveelheid professionele spelers gebruikt dit toetsenbord tijdens de grote toernooien. Met de mechanische switches in het toetsenbord heb je eigenlijk ook nauwelijks door dat je bezig bent en dan heb je ook nog mooie verlichting op de achtergrond.
r go tools goldtouch travelf1622711656

R-Go Tools Goldtouch Travel Go2

Ideaal zou natuurlijk zijn als jij je ergonomische toetsenbord overal mee naartoe kan nemen. Gelukkig is daar dan R-Go Tools met de Goldtouch Travel Go2, een ergonomisch toetsenbord wat je kan opvouwen en meenemen. Doordat het toetsenbord opvouwbaar is, kan je zelf ook de ideale hoek instellen om te werken. De opvouwbaarheid betekent alleen ook wel dat het toetsenbord vrij klein is, maar hierdoor heb je wel genoeg ruimte voor je muis om dus op een ergonomische verantwoorde manier binnen je schouders te werken.

Tech Thursday: De beste ergonomische toetsenborden

Hopelijk hebben we je deze Tech Thursday kunnen helpen met de zoektocht naar de beste ergonomische toetsenborden. Zeker nu we nog even een tijdje thuis moeten werken is het wel belangrijk om te letten op je lichaam. Toch wil je bij het werken ook wel een lekker bakje koffie, want dat maakt de werkdag toch een stukje dragelijker. Vergeet ook niet dat het EK om de hoek staat en dat je misschien nog wel een nieuwe TV kan gebruiken om maximaal te genieten van het voetbaltoernooi.

Populair Nieuws