Top 10 E3 games die dit jaar nog zullen uitkomen

  Afgelopen week zijn er zoveel goede games, DLC en hardware aangekondigd dat we met veel plezier vooruit kijken naar de rest van het jaar. Daarom hebben we de beste E3 games die nog dit jaar uitkomen op een rijtje gezet.

  Tijdens de E3 komen er enorm veel nieuwe games voorbij. Daarom is het enorm lastig om een overzicht te maken van de beste games, maar we gaan het toch proberen. Voor dit overzicht hebben we ons gelimiteerd tot games die al snel uitkomen, namelijk nog in 2017. Dit zijn onze favoriete E3 games.

  10. Call of Duty WW2

  Voor de tiende plaats van ons overzicht E3 games van 2017 zijn we voor het nieuwe Call of Duty WW2 gegaan. Call of Duty keert terug naar haar roots in deze game. Het is ware belevenis die nieuw leven inblaast in Tweede Wereldoorlog games voor de huidige generatie consoles.

  Zo maak je nu in 4K HDR op de PC, Xbox One X en PlayStation 4 Pro de landing in Normandië op D-Day mee. Als je een Dolby Atmos speakerset hebt of een hele goede koptelefoon kun je met volle teugen genieten met enorm realistisch geluid.

  De actie in de multiplayer en in de singleplayer zal je langs de vele veldslagen van de Tweede Wereldoorlog nemen. Dat belooft enorm veel harde actie, zowel online als offline.

  Op 3 november komt Call of Duty WW2 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  9. Wolfenstein 2: The New Colossus

  Wolfenstein 2: The New Colossus is een van de E3 games die tijdens de beurs werd onthuld. Het is het directe vervolg op Wolfenstein: The New Order. De reboot van de Wolfenstein serie wordt MachineGames ontwikkeld en het eerste deel kwam in 2014 uit.

  Net als in het origineel keer je in The New Colussus terug in een alternatieve realiteit waar de Tweede Wereldoorlog is verloren en de wereld is overgenomen door de nazi’s. In de nieuwe deel kom je langs bekende locaties als New York City, Roswell en New Orleans.

  In het tweede deel van de nieuwe Wolfenstein treedt je weer in de schoenen van BJ Blazkowicz. Met hem start je in het begin van de jaren ’60 in het dorp Roswell waarna je verder reist naar Manhattan. Zo kom je gedurende de reis door de Verenigde Staten voor moeilijke keuzes te staan en de vraag blijft of je het einde kunt halen. Ga jij de uitdaging aan?

  Wolfenstein 2 verschijnt op 27 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Gran Turismo Sport

  Auto’s en nog eens auto’s. Daar draait het om in Gran Turismo Sport. Dit moet de meest realistische race ervaring ooit op de consoles worden. Het is ook het eerste deel van de serie dat op de PlayStation 4 verschijnt, dus dat belooft enorm mooie graphics.

  Polyphony werkt samen met FIA om een zo’n authentiek mogelijke race ervaring te leveren. Je kunt net zoals in het echt een racelicentie halen in deze game. Deze digitale racelicentie heeft de dezelfde voorwaarden als een echte licentie.

  Als je net als veel mensen hier op de redactie wel fan bent van sportauto’s, maar niet echt goed kunt racen kun je ook de fotografiestand gebruiken in Gran Turismo Sport. Zo kun je op meer dan 1000 locaties wereldwijd foto’s maken van je favoriete auto’s en deze delen met vrienden en met de Gran Turismo community.

  Gran Turismo Sport moet komende herfst verschijnen, exclusief op de PlayStation 4 en met ondersteunen voor PlayStation VR.

  7. Assassin’s Creed Origins

  Heb je geen zin in oorlog of auto’s, dan kun je in Assassin’s Creed Origins op reis gaan naar het oude Egypte. De game werd tijdens de E3 2017 compleet uit de doeken gedaan en maakte een enorm goede indruk. Niet zo vreemd dus dat het een van de beste E3 games was dit jaar.

  De game is een prequel van alle Assassin’s Creed games die tot nu zijn uitgekomen en zal ingaan op de origine van de Assassins die vechten voor vrede en vrijheid. Ook zullen de Templars aan bod komen, de eeuwige vijanden van de Assassins.

  Met Assassin's Creed Origins komt de serie na een korte pauze weer terug. Dat lijkt het spel goed gedaan te hebben, want het kent flink wat nieuwe gameplay onderdelen. Lees daarvoor ook onze hands-on met de game.

  De nieuwe Assassin's Creed verschijnt op 27 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  6. South Park The Fractured But Whole

  We wachten al een flinke tijd op de nieuwe South Park game. Het spel is regelmatig uitgesteld, maar moet toch echt dit jaar nog uitkomen. En dat is een moment waar tal van gamers naar uitkijken. Dit gaat namelijk een van de grappigste an de E3 games worden komend jaar.

  In The Fractured But Whole verkleden de jongens uit South Park zich als superhelden en ook jij als new kid zult hieraan meedoen. Maar dan ontstaat er een breuk in de groep. Bij wie sluit jij je aan, Cartman of Kenny?

  South Park The Fractured But Whole komt op 17 oktober naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  5. Forza Motorsport 7

  Dit kan haast geen toeval zijn; Forza 7 heeft wel 700 auto’s. Zo kun je in de game racen met alle bekende en minder bekende sportwagens in 4K HDR op de Xbox One X. Voor de onthulling van de game heeft Porsche de gelegenheid genomen om de 2018 Porsche 911 GT2 RS uit de doeken te doen.

  Deze ultieme versie van de 911 reeks van Porsche kun je vanuit jouw bank aanschouwen en besturen. Naast de sportwagens van Porsche kun je ook auto’s van Pagani, Nissan, Mercedes-Benz, Ford, Ferrari, Lamborghini en Koenigsegg besturen. Door de autovista modus in 4K HDR lijkt het net of jezelf in de auto bevindt.

  Forza Motorsport 7 komt op 3 oktober naar de Xbox One en PC.

  4. Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

  Het verhaal van Ni No Kuni 2 draait om Evan, de verbannen koning van het koninkrijk Ding Dong Bell. In de wereld van Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom, waar katten, muizen en mensen samenleven, ontstaat onrust wanneer Evan van de troon gestoten wordt.

  Daarna rust op jou de zware taak om met Evan en zijn vrienden een nieuw koninkrijk te stichten om hem weer aan de macht te krijgen. Je speelt grotendeels in de rol van Evan, maar je kunt ook switchen naar andere leden van de groep.

  Als je van een afstandje de tegenstander wil aanvallen en uitschakelen kun je het best met Tani spelen. Ben je meer een type dat houdt van close combat is Roland de strijder die je wil. Kun je niet kiezen of houd je van beide types? Dan is de gebalanceerde Evan jouw man.

  Ni No Kuni 2 is een van de meeste uniek ogende E3 games en komt op 10 november naar de PlayStation 4 en PC.

  3. Destiny 2

  Bungie keert terug naar het futuristische universum van haar enorm populaire shooter Destiny. Destiny 2 zal verder gaan waar het origineel gestopt is. Deze keer is het verhaal dieper uitgewerkt, krijgt de game ondersteuning voor clans en zijn bepaalde core elementen zoals progressie, wapens en navigatie tussen activiteiten aangepast.

  Zo is de game volledig opnieuw opgebouwd, verwacht dus geen simpele Destiny 1.1 of een lichte upgrade. De game zal volledig in 4K speelbaar zijn op de PC, Xbox One X en de PS4 Pro en is één van de mooiste E3 games dit jaar.

  Verder ga je in het vervolg van de saga op onderzoek naar nieuwe combat methoden en nieuwe wapens om de overwinning te garanderen op Lord Ghaul nadat hij in het begin van Destiny 2 de Last City veroverd heeft. Daardoor ben je al je loot en vaardigheden kwijt en moet je weer alles opnieuw opbouwen.

  Destiny 2 komt op 6 september uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Op 24 oktober komt de game naar PC.

  2. Star Wars Battlefront 2

  Star Wars Battlefront 2 is één van de grootste games die dit jaar gaat uitkomen. Ga de strijd aan in het Star Wars universum, ten tijde van de prequels, de originele films en de nieuwe blockbusters. Dat betekent dat je met tal van helden kunt spelen, waaronder Darth Maul, Darth Vader en Rey.

  Op E3 2017 werd vooral de prequel setting getoond, met een enorm gevecht op de planeet Naboo tussen de clones en droids. Jij mengt je in de strijd en dat levert epische multiplayer potjes op, en een tweede plaats in onze lijst E3 games voor 2017.

  De game zal deze keer echter ook een uitgebreide singleplayer hebben. Voor meer daarover moeten we nog even wachten.

  Star Wars Battlefront komt op 17 november naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  1. Super Mario Odyssey

  Bovenaan aan onze top 10 E3 games voor 2017 staat natuurlijk Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch. In deze game verlaat je een keer de Mushroom Kingdom met Mario en reis je de wereld rond met jouw eigen luchtschip.

  In tegenstelling tot alle eerdere Mario games moet je deze keer niet alleen Peach bevrijden van Bowser, maar ook stoppen dat de twee in het huwelijksbootje stappen. Deze extra uitdaging vraagt om nieuwe gameplay mogelijkheden om Peach te redden.

  Zo is je pet Cappy tot leven gewekt en heeft Mario dankzij Cappy nieuwe aanvalsmogelijkheden gekregen. Je kunt Cappy bijvoorbeeld naar vijanden of voorwerpen gooien om ze naderhand te besturen als de pet goed aan is gekomen.

  Lukt het jou om de trouwplannen van Bowser te stoppen? Kom er later dit jaar achter als de game voor de Nintendo Switch uitkomt.

  Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober, exclusief op de Nintendo Switch.

  Assassin's Creed Origins

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.