Top 10 beste E3 2021 Nintendo Switch games

Article
vrijdag, 18 juni 2021 om 13:00
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
E3 2021 is voorbij en er zijn weer veel games voorbij gekomen. De vraag is nu dan natuurlijk welke titels het beste waren. Het antwoord zal voor iedereen een beetje anders zijn, maar we hebben 10 highlights voor Nintendo Switch op een rijtje gezet.

Guardians of the Galaxy

Het was een verrassing om Guardians of the Galaxy te zien in Nintendo’s E3 Direct. Square Enix had verzwegen dat de game naar Switch zou komen en de game leek ook helemaal niet geschikt voor de relatief zwakke Switch. Maar toch mogen ook Switch-eigenaren dit najaar als Star-Lord op pad.
De Switch-versie is een cloudversie, dus als je een ander platform hebt beleef je daar waarschijnlijk een grafisch betere ervaring. Maar ook op Switch belooft Guardians of the Galaxy een spectaculair avontuur te worden. Houd deze in de gaten als je van de Guardians houdt, maar geen krachtiger systeem hebt dan je Switch.
Guardians of the Galaxy komt uit op 26 oktober.

Mario Party Superstars

Al meer dan 20 jaar is Mario Party de leukste manier om al je vrienden kwijt te raken. Door de jaren heen zijn niet alle games in de reeks even populair geweest, maar de delen op Nintendo 64 zijn bij velen geliefd. Dat is dan ook het tijdperk waar Mario Party Superstars naar terugkeert.
De spelborden in deze nieuwe Mario Party zijn HD reconstructies van vijf borden uit de Nintendo 64-games en ook de minigames zijn geliefde klassiekers (geen zorgen, ze branden dit keer waarschijnlijk geen gat in je hand). Het is een nostalgische trip voor wie niet zoveel plezier kon beleven aan Super Mario Party, maar met een moderne twist. Alle game-modi hebben namelijk bij launch online-ondersteuning, iets wat bij de vorige Mario Party een tijdje op zich liet wachten.
Mario Party Superstars komt uit op 29 oktober.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

We weten al een tijdje dat Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin eraan zit te komen en tijdens E3 2021 hebben we weer wat mooie beelden gezien. In deze Monster Hunter-spinoff jaag je niet op monsters, maar ga je op avontuur met monsters als metgezel. Uiteraard zul je nog steeds tegen monsters vechten als je aangevallen wordt, maar ook dat loopt niet helemaal zoals je gewend bent.
In tegenstelling tot de standaard Monster Hunter-gameplay is Monster Hunter Stories 2 een turn-based RPG. Voor sommigen is dat misschien precies niet wat ze willen zien in een Monster Hunter. Maar als je het een kans wil geven, of als het voor jou juist veel interessanter klinkt dan een standaard Monster Hunter is dit een goede RPG om in de gaten te houden.
Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin komt uit op 9 juli.

Life is Strange

Een andere aangename verrassing van de Nintendo Direct was het nieuws dat de Life is Strange-reeks de Nintendo Switch aandoet. Beide games die later dit jaar moeten verschijnen, Life is Strange Remastered Collection en True Colors, zullen binnenkort ook draagbaar te spelen zijn. In tegenstelling tot Guardians of the Galaxy zijn het geen cloud games, dus er zijn ook geen beperkingen waar en wanneer je ze kunt spelen.
Als jij nog niet aan Life is Strange was toegekomen, of gewoon enthousiast wordt van het idee dat je de games overal kunt spelen is dit een goed moment om ze op te pikken. Je hoeft niet eens bang te zijn voor spoilers voor True Colors, want die komt naar Switch op dezelfde dag als de release op andere platforms. De Remastered Collection heeft nog geen datum, maar als je daarvoor nog steeds spoiler free bent kun je dat vast nog wel even volhouden.
Life is Strange: True Colors komt uit op 10 september. De Remastered Collection volgt later in 2021.

WarioWare Get It Together!

Games zijn er in veel soorten en maten. Lange epische avonturen voeren vaak een beetje de boventoon, maar soms wil je iets korters, iets dat je gewoon even kunt oppakken als je een kwartiertje over hebt. In dat geval ben je bij WarioWare Get It Together! aan het juiste adres, want in deze game wordt je reactietijd en behendigheid op de proef gesteld in een reeks zeer korte micro-games.
WarioWare Get It Together! pakt de klassieke formule iets anders aan dan vorige delen. Je kunt nu personages kiezen om mee te spelen. Je zult in de micro-games anders te werk moeten gaan afhankelijk van je personage. Ook kun je in deze game, zoals de titel doet vermoeden, met twee spelers aan de slag in co-op.
WarioWare Get it Together! komt uit op 10 september.

Shin Megami Tensei V

Shin Megami Tensei V is één van de eerste games die ooit aangekondigd werd voor de Switch. Het heeft lang geduurd, maar tijdens E3 2021 hebben we dan eindelijk een datum gekregen. In november is de Switch weer een mooie JRPG rijker.
Wat het verhaal betreft is natuurlijk nog veel onbekend. Je speelt als middelbare scholier die wordt getransporteerd naar een alternatief Tokyo. Daar lopen veel monsters rond, maar je hoeft niet altijd met ze te vechten. Je kunt ze ook toevoegen aan je party. Niet door ze te vangen, maar door met ze te praten en deals te sluiten.
Shin Megami Tensei V komt uit op 12 november.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp

Advance Wars is een titel die we al heel lang niet meer gehoord hebben. Advance Wars heeft misschien niet de naamsbekendheid van sommige andere franchises waar Nintendo niet zoveel mee doet, maar de games kwamen toch wel regelmatig naar voren als iets waar een bepaalde groep enthousiastelingen meer van zou willen zien. Die wens is tijdens E3 2021 eindelijk uitgekomen.
Advance Wars en Advance Wars 2: Black Hole Rising kwamen oorspronkelijk uit voor de Gameboy Advance, maar in december zien we ze terug als Switch-games in Re-Boot Camp. Is dit het begin van een nieuw tijdperk voor Advance Wars? We weten het niet, maar voor nu kunnen we ons tactisch inzicht weer op de proef stellen op bekend terrein.
Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp komt uit op 3 december.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Over tactisch inzicht gesproken: E3 2021 bracht ons ook een nieuwe Mario + Rabbids-game. De crossover van Mario met Ubisofts Rabbids klinkt nog steeds een beetje onwennig, maar Kingdom Battle behoort tot de beste Mario-spinoffs die je kunt krijgen. Een vervolg is dan ook zeker welkom.
Mario + Rabbids Sparks of Hope brengt ons niet naar het Mushroom Kingdom, maar naar het heelal. Daar maken we kennis met Rabbid-versies van Rosalina en de Luma’s. Het gevechtssysteem is ook iets veranderd in deze game: je kunt je nu vrij over het slagveld bewegen zonder je te hoeven houden aan een raster zoals in de eerste game.
Mario + Rabbids Sparks of Hope verschijnt in 2022.

Breath of the Wild 2

Na twee jaar was het tijdens E3 2021 eindelijk zover dat we nieuwe beelden en gameplay van Breath of the Wild 2 mochten zien. In een aantal opzichten is dat niet waar velen op gehoopt hadden. We hebben nog steeds geen titel (die zou namelijk spoilers bevatten) en ook een concrete datum bleef uit.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat wat we wel hebben gezien er spectaculair uitzag. 2022 kan voor Zelda-fans niet snel genoeg komen. In de tussentijd kunnen we in ieder geval de nieuwe trailer uitgebreid bestuderen, want zoals vaker met grote Zelda-titels riep die de nodige vragen op over hoe de game in elkaar steekt.
'Breath of the Wild 2' verschijnt in 2022.

Metroid Dread

Het is eindelijk zover: er is een nieuwe 2D Metroid in aantocht. Het leek een redelijk vermoeden dat er één zou komen nadat Samus Returns ons een remake van Metroid II bracht en iets leek te teasen als je alle items verzamelde. Daarnaast waren er natuurlijk geruchten, maar eindelijk weten we het zeker.
Een nieuwe Metroid is op zich al heel wat, maar daar bovenop gaat het ook nog eens om Metroid Dread. Deze game is al meerdere keren in ontwikkeling geweest als vervolg op Metroid Fusion, maar moest steeds op de plank gelegd worden. Nog een paar maanden wachten en dan kunnen we na bijna twintig jaar eindelijk zien hoe het Samus vergaat nadat Fusion alles veranderde.
Metroid Dread komt uit op 8 oktober.

E3 2021 Switch-games zijn niet alleen

De bovenstaande games zijn misschien de grotere games die tijdens E3 2021 voor Switch getoond zijn, maar er zijn er natuurlijk nog meer. Misschien heb je heel erg zin om Danganronpa op je Switch te spelen, or kijk je erg uit naar Mario Golf: Super Rush. Bovendien zijn er dit jaar nog wat games onderweg die om de één of andere reden E3 hebben overgeslagen. Hoe het ook zij, er is de komende tijd genoeg te beleven op Switch.