Alan Wake Remastered duikt op in database Epic Games Store

News
vrijdag, 18 juni 2021 om 12:30
alan wake 01f1576701415
Het lijkt erop dat we binnenkort een remaster van Alan Wake kunnen krijgen. In de database van de Epic Games Store is namelijk een bestand verschenen met de naam Alan Wake Remastered.
Terwijl we allemaal zitten te wachten op een Alan Wake 2, lijkt het erop dat we ons eerst zullen vermaken met Alan Wake Remastered. In de Epic Games Store database staat Alan Wake Remastered gewoon aangevoerd als een nieuwe game van Remedy Entertainment. Het was al wel redelijk bekend dat Remedy Entertainment en Epic Games aan het samenwerken zijn aan in ieder geval één nieuw project, namelijk Alan Wake 2, daar lijkt nu dus een Alan Wake Remasterd bijgekomen te zijn.
Wat dit betekent voor de ontwikkeling van een eventuele Alan Wake 2 is nog onbekend, maar ergens is het onlogisch om nu een remaster van een game te maken waar gegarandeerd geen langverwacht vervolg op komt. Remedy Entertainment weet namelijk zelf ook wel dat veel fans van het eerste deel niet kunnen wachten op deel twee. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat Alan Wake Remastered het project was van Remedy Entertainment en Epic Games.
alan wake 2 bevestigd door ontwikkelaar 81245 1

Alan Wake Remastered op de Epic Games Store

Dat Alan Wake Remastered misschien gaat verschijnen op de Epic Games Store heeft waarschijnlijk te maken met een deal die Remedy Entertainment met Epic Games heeft gesloten. Het uitgeven van games kan namelijk een prijzige hobby zijn en daarom is het voor ontwikkelaars vaak een verstandige keuze om een uitgever te zoeken. In dit geval heeft Epic Games waarschijnlijk de grootste zak geld tevoorschijn getoverd. Uiteindelijk maakt het allemaal niet uit, zolang we maar een Alan Wake 2 en Alan Wake Remastered krijgen.