Top 10 beste E3 2021 gameplay trailers

Article
vrijdag, 18 juni 2021 om 16:00
e3 2020 data en locatie bekendgemaakt na afloop e3 2019 151999f1649342300
Het liefste zie je van aankomende games natuurlijk altijd gameplay trailers in plaats van CGI trailers. Gelukkig is er op E3 2021 weer meer dan genoeg gameplay van aankomende titels getoond. Check hieronder de top 10 beste E3 2021 gameplay trailers.
We hebben bij E3 2021 weer zat gameplay trailers gezien van games die in de nabije toekomst gaan uitkomen. Natuurlijk wil je wel even weten welke trailers je echt niet mag missen en dus hebben we een top 10 beste E3 2021 gameplay trailers gemaakt. Zo weet je welke games je het komende jaar in de gaten moet houden.

Riders Republic

De nieuwe multiplayer game van Ubisoft die om extreme sporten draait wist ons deze E3 weer te verwennen met een toffe trailer die gameplay combineert met wat cinematische beelden. Vooral het stuk waarin je met een mountainbike in first-person van een berg afscheurt zal veel mensen die van extreme sporten houden tevreden stellen. De game komt op 2 september al uit en zal ons onderdompelen in een grote open wereld vol avontuur.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

We gaan even weg bij de felle kleuren van Riders Republic en duiken in de grauwe wereld van S.T.A.L.K.E.R. 2. De survival-shooter die zich afspeelt in de omgeving van Pripyat is weer terug met een gloednieuwe engine en de beelden zijn weer om van te smullen. Zeker mensen die de Metro-reeks of Escape from Tarkov een warm hart toedragen zullen deze trailer ongetwijfeld tussen de top 10 beste E3 2021 gameplay trailers zetten. Al is het alleen maar om de bijzonder mooie omgevingen van het verwoeste Pripyat. Vanaf 28 april 2022 kunnen we weer volop aan de slag met overleven in de radioactieve wildernis.

Age of Empires IV

Ook voor fans van het RTS-genre was er op E3 2021 weer genoeg om van te genieten. Een van de grootste titels die we zagen uit dat genre was natuurlijk Age of Empires IV, het vervolg op het bijna 16 jaar oude Age of Empires III. Veel fans zaten al een tijdje te wachten op dit vervolg en na het zien van de beelden zal het ongetwijfeld weer jeuken bij de fanatieke RTS-spelers. De game komt al het goed is in de herfst van 2021 uit.

Guardians of the Galaxy

Square Enix opende zijn presentatie met een bijzondere aankondiging. Eidos Montréal werkt namelijk aan een Guardians of The Galaxy game en aangezien de game op 26 oktober al uitkomt, werd er gelijk een degelijke tien minuten aan gameplay getoond. In de game zal je in de schoenen van Peter 'Star-lord' Quill stappen en de Guardians of The Galaxy op hun avonturen begeleiden. De nieuwe game is ongetwijfeld een plekje waard tussen de top 10 beste E3 2021 gameplay trailers.

Metroid Dread

Nadat de nieuwe 2D Metroid game werd aangekondigd bij de Nintendo Direct, werden we in de Treehouse-sessie van Nintendo nog getrakteerd op wat extra gameplay. Voor fans van de franchise was het ongetwijfeld weer een genot om Metroid Dread onthuld te zien worden bij E3 2021, maar misschien heb je de uitgebreide gameplay nog even gemist. Zeker de moeite waard om nog even terug te kijken voordat je op 10 oktober zelf aan de slag kan met de game.

Halo Infinite

Halo Infinite werd gelukkig weer getoond bij de E3 2021 presentatie van Xbox en Bethesda. Deze keer lag de nadruk echt duidelijk op de multiplayer, die overigens free-to-play zal zijn voor iedereen, en kregen we een paar gameplaybeelden te zien die het hart van menig Halo-fan sneller laat kloppen. Een concrete releasedatum hebben we nog niet gekregen, maar rond de feestdagen mogen we de game verwachten. Tot die tijd moeten we dus nog even genieten van deze trailer uit de top 10 beste E3 2021 gameplay trailers.

Rainbow Six Extraction

Bij Ubisoft Forward kregen we naast Riders Republic nog gameplay van een andere titel die binnenkort moet uitkomen te zien. Dan hebben we het natuurlijk over Rainbow Six Extraction, de nieuwe co-op shooter die zich in het universum van Tom Clancy's Rainbow Six afspeelt. In de nieuwe game ga je mysterieuze aliens te lijf en moet je met je vrienden de verschillende teamleden van Rainbow Six in leven zien te houden. Op 16 september komt de nieuwe game uit en kan je vol aan de bak.

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 verdient alleen al een plekje in de top 10 beste E3 2021 gameplay trailers op basis van de bijzonder mooie grafische kwaliteiten die het liet zien. De nieuwe game uit de stal van Playground Games zal zich afspelen in de woestenij van Mexico, wat natuurlijk zorgt voor een gigantische variatie aan omgevingen. Daarnaast zullen er waarschijnlijk ook wel weer meer dan genoeg auto's in de game zitten om iedere autoliefhebber enthousiast te maken. De game komt op 9 november uit.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Bij zowel Ubisoft Forward als Nintendo Direct kregen we de nieuwe Mario + Rabbids game te zien. Het vervolg op het populaire Mario + Rabbids Kingdom Battle zal in 2022 verschijnen op de Nintendo Switch. Toch zien we in de gameplay trailer dat er wat vernieuwingen zijn gedaan. Zo heb je nu veel meer vrijheid om rond te lopen en je vijanden te slim af te zijn.

Battlefield 2042

In de top 10 beste E3 2021 gameplay trailers kunnen we natuurlijk niet Battlefield 2042 vergeten. De nieuwe shooter van DICE lijkt weer volledig terug te gaan naar de kern van Battlefield met een groot aantal gloednieuwe mogelijkheden in de gameplay. Natuurlijk zijn er ook al een aantal modi voor de nieuwe game bekend waar we reikhalzend naar uitkijken. Vanaf 22 oktober kan je het slagveld weer betreden met je vrienden.

De beste E3 2021 gameplay trailers

Natuurlijk waren er nog veel meer trailers te zien bij E3 2021, maar niet alles bevatte helaas gameplay. Toch hebben we wel weer genoeg gezien om naar uit te kijken tijdens het komende jaar, zelfs al was E3 dit jaar misschien toch een beetje een teleurstelling. Laten we hopen dat we volgend jaar weer in levende lijve het spektakel van E3 mee mogen maken.