Beste DLC voor 2017 - Uitbreiding van het nieuwe jaar

  Niet alleen qua gamereleases was 2016 een topjaar, ook op het gebied van vette DLC viel er weinig te klagen. Neem bijvoorbeeld de onaangekondigde Age of Empires 2 DLC. Wat er in 2017 in ieder geval voor gave DLC gaat komen, lees je in deze lijst met beste DLC voor 2017.

  Downloadable Content is een fenomeen wat ook dit jaar weer lekker controversieel was. Deus Ex Mankind Divided maakte het bont door eenmalig te gebruiken items als DLC beschikbaar te maken en ook Payday 2 deed vrolijk mee, door content die eigenlijk al vanaf dag 1 beschikbaar had moeten zijn tegen betaling te introduceren.

  Maar het is gelukkig niet alleen een grote bak met ellende geweest. We kregen onder andere de toffe (maar korte) Ashes of Ariandel DLC voor Dark Souls, Vive la France voor Euro Truck Simulator 2 en we hielpen een oude vriend in de Deus Ex Mankind Divided System Rift DLC.

  Een hoop toffe extra content in het afgelopen jaar dus, maar wat staat er sowieso nog op de planning voor 2017? Afgezien van geruchten over een grote GTA 5 DLC of zelfs GTA 6 en, ongetwijfeld, een Mountain Dew en Dorito’s DLC voor Call of Duty Infinite Warfare zetten wij de 5 beste DLC voor 2017 je op een rijtje.

  5. Deus Ex Mankind Divided

  De System Rift DLC voor de nieuwe Deus Ex titel werd eind september dit jaar beschikbaar gemaakt en liet ons inbreken in de grootste bank van Praag. Met slechts een gelimiteerd arsenaal aan gadgets, augmentaties en wapens moest Adam Jensen zijn oude ‘vriend’ Frank Pritchard een dienst bewijzen.

  Hoewel de DLC ietwat kort was en het niet beschikte over alle spullen waar je tijdens de campaign zo hard voor had gewerkt, was het, zeker voor de prijs, een prima en vermakelijke toevoeging aan een volgens ons prima game.

  Naast System Rift kreeg de game ook een aankondiging voor de tweede (en vooralsnog laatste) DLC; A Criminal Past. Details over wat wij kunnen verwachten van deze DLC zijn er tot op heden nog niet, afgezien van een releasedatum ‘begin 2017’. Alleen wel te hopen dat deze DLC niet net als zijn voorganger vertraging krijgt.

  Ondanks het ontbreken van informatie over de DLC maakt het de hype niet minder. The Missing Link van Deus Ex Human Revolution liet ook een behoorlijke tijd op zich wachten maar was die tijd zeker waard. Niet alleen dat, ook het aantal mogelijkheden waar de DLC over zal gaan is best groot. Zien we misschien de terugkeer van onze oude geliefde Megan?

  Waar de DLC ook over zal gaan, de titel doet vermoeden dat er weer behoorlijk wat jatwerk te doen zal zijn (niets leukers dan onwetende burgers compleet leeg te roven om vervolgens via een ventilatierooster te ontsnappen) en wij kijken er in ieder geval ontzettend erg naar uit!

  4. RuneScape Expansions

  Met de aankondiging op RuneFest 2016 dat ook RuneScape vanaf 2017 met grote uitbreidingen gaat werken, zijn er ook daar een hoop ogen op gericht. Het betreft namelijk niet zomaar een uitbreiding; na jaren wachten zal dan eindelijk de woestijnstad Menaphos meer worden dan een leeg vierkant op de kaart van Gielinor.

  Een hoop ‘oehs’ en ‘aahs’ waren dan ook te horen toen de bekendmaking kwam dat Menaphos slechts een eerste uitbreiding zou zijn in RuneScape. Het huidige systeem waarbij er met batches werd gewerkt en grote updates in fases verschenen lag niet heel goed bij de spelers, vandaar de keuze om te gaan werken met grotere updates die minder vaak verschijnen.

  De eerste RuneScape expansie heeft een releaseperiode gekregen van juni 2017. Dat is dus nog eventjes weg, maar die paar maandjes maken vrij weinig uit als je kijkt naar hoe lang er al enkel een naam bij een leeg vierkant op de kaart staat.

  3. Dark Souls 3

  De eerder al kort genoemde Ashes of Ariandel kreeg van ons een nette 7. Niets om je voor te schamen, maar zeker een stuk minder indrukwekkend dan de cijfers voor DLC van voorganger Dark Souls 2. Vooral de erg korte speelduur en, verrassend genoeg, het niet moeilijk genoeg zijn waren punten waar Ashes of Ariandel minder goed op scoorde.

  Wie de drie Crown DLCs van Dark Souls 2 heeft doorlopen, weet dondersgoed dat die alles behalve makkelijker dan de storyline waren. Magie was ronduit nutteloos tegen de nieuwe monsters in de DLC en per stuk duurden de uitbreidingen toch een behoorlijk aantal uur.

  Het voordeel is, net als met de Deus Ex DLC, dat er een behoorlijke hoeveel tijd zit tussen de eerste en tweede DLC. Tijd waarin uiteraard gekeken gaat worden naar aangegeven minpunten van de eerste DLC.

  Onze verwachting is dan ook dat de tweede DLC die op de planning staat voor begin 2017 dichter in de buurt zal komen van DLC uit de eerdere Soul-games. Want een Dark Souls gebied waar je niet minstens een tiental keer doodgaat, dat hoort niet thuis in een Dark Souls game.

  2. DOOM

  Een Season Pass voor 40 euro met tot op heden 3 multiplayer DLC van 15 euro per stuk. Een verschil van slechts 5 euro is nou niet bepaald groots en kijkend naar andere games is dat verschil meestal groter. Tenzij er nog een bizar vette singleplayer toevoeging aan zit te komen!

  Officieel is er geen aankondiging gedaan over een uitbreiding van de DOOM campaign, die met een kleine 12 uur toch wel bij de beste campaigns van het afgelopen jaar hoort. Maar voor wie door de poorten van de hel weer is terug gekropen, is het duidelijk dat het verhaal nog niet voorbij is.

  Dat in combinatie met een klein verschil tussen Season Pass en individuele DLC (en de aankondiging dat Bloodfall de laatste multiplayer DLC is) maakt de weg vrij om te speculeren hoe, wat en vooral wanneer er dan eindelijk een DOOM singleplayer DLC komt.

  Vooralsnog hebben we het maar te doen met de Snapmap functie om onze eigen maps te maken en deze (of die van anderen) te spelen. Dan is alleen te hopen dat legende John Romero naast zijn recente DOOM 2 map, ook zijn gaven gebruikt om een brute DOOM map in elkaar te zetten!

  1. Battlefield 1

  Une baguette s’il vous plaît. Wij hadden het veel te druk tijdens de middelbare school met gamen om ook nog de rijtjes Franse zinnetjes te stampen. Niet gek dan ook dat wij toch even Google Translate erbij moesten pakken toen het Twitter-account van Battlefield een screenshot plaatste met daarbij de tekst ‘Soyez prêts’. Maar pret, dat wisten we dat we konden verwachten.

  ‘Maak je klaar’ voor de grote DLC van Battlefield 1 zal niet in het teken staan van wijn drinken, stokbroden en veel te snel pratende mensen. De They Shall Not Pass DLC staat wel in het teken van de Fransen, maar dan wat betreft oorlogsvoering een kleine honderd jaar geleden.

  Nieuwe wapens en een nieuwe faction zullen ongetwijfeld gepaard gaan met nieuwe maps waardoor de game die van ons een dikke 9 kreeg alleen nog maar beter kan worden. Hopelijk kan het minpuntje over de iets te grote maps dan wel mee worden genomen.

  Dark Souls III

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.