Beste Disney Musical Songs - Dit vind je niet in de films!

  Bij Disney-films blijft er sowieso één ding bij: de muziek. Deze kunnen nog urenlang worden geneuried en gezongen. Maar ook de Disney musicals hebben toffe nieuwe muziek. Zing jij deze beste Disney Musical songs (lekker vals) mee?

  Walt Disney Productions

  Al deze nummers zijn speciaal geschreven en bewerkt voor de musicals. Ze zijn niet terug te vinden in de films, waardoor het extra gaaf wordt om het op de planken ooit mee te maken. Eigenlijk zijn er te veel beste Disney musical songs om uit te kiezen voor deze lijst, waardoor je zo hier en daar ook wat toffe ander vermeldingen terugvindt.

  Friend Like Me (Aladdin)

  We starten de lijst met beste Disney musical songs op een magische kleedje.

  We beginnen deze lijst een beetje tegendraads met een klassieker die ook al in de films zat. Disney-fans weten nog hoe Aladdin de geest Genie in de armen mocht sluiten als nieuwe vriend, terwijl de stem van Robbin Williams hem toezong. Dit prachtige memorabele nummer keerde ook terug naar de Broadway versie van Disney's Aladdin. Daarentegen werd het een zeven-en-een-halve-minuten durende eerbetoon aan de grappen en grollen van Genie.

  Midden in de musical versie wordt het lied plots onderbroken om plek te maken voor een Disney mash up. Beauty and the Beast, Pocahontas, The Little Mermaid, het komt allemaal voorbij. Dit keer wel wat bewerkt, want die lampgeest gaat niet zingen dat hij 'het meisje is dat alles heeft', maar verandert alles alsof het allemaal om hem draait. Uiteindelijk wordt het een spetterende performance vol energie, waardoor je swingend zit te luisteren.

  Door het nummer wordt Genie spontaan een nieuwe vriend van je. Het is even alsof je het nummer nog nooit hebt gehoord en alles als nieuw op je af komt.

  The Madness of King Scar (Lion King)

  Ook de Leeuwenkoning is naar de theaters gekomen. Op spectaculaire wijze is aan de hand van poppen het verhaal van de leeuw Simba opnieuw verteld. Hiervoor werd veel muziek uit zowel de eerste als tweede film geleend, maar ook werden er nieuwe nummers bijgeschreven die de musical weer naar een hoger niveau moesten tillen. Denk hierbij aan The Morning Report (later alsnog aan de film toegevoegd), Shadowlands en het volgende nummer.

  Zo kreeg Scar (de grote schurk van het hele verhaal) een extra liedje nadat zijn andere nummer Be Prepared/Sta Paraat flink was aangepast om niet de stem van de acteur zo naar de filesteinen te helpen als gebeurde tijdens opnames van de film-versie. Hierin moest de stemacteur van Scar midden in het nummer door Hyena Edd worden vervangen omdat hij geen stem meer over had nadat hij ergens in het nummer een flinke lage woedende brul moest laten horen, die uiteindelijk helemaal niet zo goed was voor zijn stembanden.

  The Madness of King Scar (of de Waanzin van een Koning in de Nederlandse editie), is gebaseerd op een scene die oorspronkelijk in de originele film zat, maar er later uit is gehaald. In de film is nooit uitgelegd waarom Nala plots het bos inrende om Simba te vinden. Maar nadat je begrijpt dat de minimaal twintig jaar oudere Scar met haar wilde aanpappen, is het wel helemaal duidelijk waarom de scene uiteindelijk de film niet heeft gehaald.

  Positoovity (The Little Mermaid)

  Als je terug denkt aan The Little Mermaid, dan zijn er mogelijk nog herinneringen achtergebleven van Scuttle. Deze zeemeeuw was niet moeders slimste en liet dit in de film duidelijk blijken. Ook in de musical is hij maar een malle dommerd, maar gelukkig beschikt hij over voldoende zelfkennis om dit ook te weten. Speciaal voor de musical werd er namelijk nog een extra liedje geschreven waarin hij de schreeuw van de meeuw uit.

  Niet alleen heeft Scuttle een heel ensemble aan meezingende zeemeeuwen gekregen om te zingen over dit niet bestaande woord, ook stopt hij middenin de scene plots om lekker te gaan tappen. Uiteindelijk wordt het hierdoor een liedje dat aanslaat doordat het erg swingt, maar ook omdat Scuttle zo'n gek stemmetje opzet dat je al het idee hebt dat zijn hersenen van een erg klein formaat zijn. Op een gegeven moment weet hij niet eens meer of het nu positoovity, positroocity of positricity was wat hij als nieuw woordje had bedacht.

  Zowel de Nederlandstalige versie (Pozetieverik) als de Broadway-editie van dit nummer zijn erg tof geworden. Ze doen niet onder aan andere klassiekers die zijn overgenomen uit de Disney films. Zo worden Under The Sea (Diep in de Zee), Poor Unfortunate Soul (Al die Kommer en Kwel) en Kiss The Girl (Kus haar dan) nogsteeds gezongen.

  Daarnaast worden er nog andere liederen toegevoegd zoals het Quartet If Only (Ik wou maar), wat wordt gezongen door Ariël, de Prins, koning Triton en krab Sebastiaan. Ook een nummer dat een vermelding verdient, maar uiteindelijk toch deze lijst net niet haalde.

  Practically Perfect (Mary Poppins)

  We zijn al bij de een na laatste beste van de beste Disney Musical Songs.

  Mary Poppins zat vol met tongbrekers. Het wordt nog erger, want het lijkt alsof ze dachten: die mensen hebben die tongbreker eindelijk onder de knie, laten we hem dus veranderen! In de film was het Supercalifragilisticexpiadious en in de Nederlands gesproken versie werd het al snel Superkwantiviaextraquasiotisch. In de Nederlandse musical werd het uiteindelijk weer op de schop gegooid: Supercalifragilisticexpialidasties. En er zijn nog meer Nederlandse vertalingen: Superformiweldigeindefantakolosachtig en supercrimifantaweldigeindefabelozig.

  Dan is het niet bestaande woord Chim Chimmenie nog makkelijk, net als het volgende nieuwe musical nummer: Practically Perfect of Tamelijk Voortreffelijk in het Nederlands. Het nummer wordt door niemand minder dan Mary Poppins zelf gezongen en laat zien dat ze fantastisch is (wat het personage ook moet wel zijn als ze zoveel tongbrekers uit elkaar moet houden). Al snel wordt duidelijk dat ze niet zomaar een nanny is als ze zingt hoe volmaakt ze wel niet is.

  Het klinkt wat arrogant van dit rare vrouwtje, maar op de manier waardoor het is gebracht zit je toch met een glimlach te kijken de nanny zichzelf aanprijst. En die glimlach krijg je bij alle musicalbewerkingen van de originele filmmuziek. Een verdieping in de musicalmuziek van Mary Poppins is trouwens ook leuk als voorbereiding op de nieuwe Mary Poppins film. Deze magische vrouw komt opnieuw met haar paraplu aanzweven in Mary Poppins Returns.

  Afsluiter beste Disney Musical Songs Monster (Frozen)

  Als we aan Frozen denken, dan wordt er al snel een link gelegd met lekker hard meebléren op Let it Go (Laat het Los). In de film worden er al veel sneeuwpoppen en ijskastelen gemaakt, maar met de musical wordt er ook flink uitgepakt. Bij de musical wilde men de innerlijke strijd die Elsa ervoer vastleggen in een lied. Uiteindelijk bestempelt ze zichzelf bijna als een monster in de nieuwe musicalhit Monster uit Frozen's Broadway Musical.

  Frozen de Musical is vorig jaar pas in premiere gegaan op Broadway. Het zou erg goed mogelijk kunnen zijn dat we over enkele jaren ook kunnen meemaken of Elsa wel of niet een monster is door een Nederlandse editie van het lied op de planken te zien. Frozen is immens populair onder Disney-fans, wat al blijkt doordat mensen al massaal laaiend werden en het niet los konden laten toen de film eventjes van Netflix verdween.

  Sta paraat om veel kippenvel te krijgen met een leuke afwisseling op Let it Go! Niet voor niks is het de beste van de beste Disney musical songs geworden. Het weet op geweldige wijze een lied te presenteren waarvan je had gewild dat in de film had gezeten.

  Veel toffe Disney's

  Dit waren de beste Disney Musical Songs, maar geen paniek. Er is nog voldoende van Disney waar Disney je na het luisteren van deze nummers mee zoet kan houden, want Disney heeft echt heel veel toffe muziek. Eerder zetten wij al de beste Disney songs uitéén en hebben we ook een overgezicht gemaakt met de beste Disney films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.