Top 5 Pokémon Let's Go Eevee gameplay features - Gooien met ballen!

  Een nieuwe Pokémon game! Maar niet een die iedereen in eerste instantie verwachtte. Toch hebben Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu veel van de hoofdserie in zich. In deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features lees je wat je van de nieuwe Pokémon game mag verwachten!

  Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu worden een verlengde van Pokémon Go voor je smartphone. Hoe dat precies werkt komen we later in deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee features nog op terug. Maar dit betekent dat je geen Pokémon avontuur hoeft te verwachten zoals je kent van bijvoorbeeld Pokémon Sun & Moon. Het lijkt er wel op dat de games ook voor de doorgewinterde Pokémon fan wat in zich gaan hebben.

  Zo speelt de game zich bijvoorbeeld af in Kanto, de allereerste provincie waar het allemaal begon met Pokémon als Pikachu, Pidgey en Caterpie. Het zal voor de meeste gamers dan ook een trip down memory lane worden wanneer ze het gebied weer betreden in een nieuwe game. Voor nieuwkomers is het natuurlijk minstens zo leuk om in een voor hen nog onbekend gebied rond te neuzen naar Pokémon. Maar voor we op zaken vooruit gaan lopen hierbij de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features!

  5. Kanto

  Te beginnen met waar we het kort al even over hadden. Pallet Town, Viridian Forest, Pewter City, namen die menig Pokémonhart een stukje sneller laten kloppen. Voor Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu gaan we terug naar de plaats waar het allemaal begon en kan je naar hartenlust de eerste 151 weer vangen. Alleen de eerste 151 overigens, er zijn geen Johto, Hoenn, Sinnoh, Unova, Kalos of Alolan Pokémon te vinden in de game.

  Dat laatste zorgt er natuurlijk alleen maar meer voor dat de nostalgische gevoelens terug zullen komen bij de Pokémon fans van het eerste uur. Iedere eerste generatie Pokémon ziet er beter uit op de Switch dan ze er ooit uit hebben gezien, dus dat betekent dat ook jouw favoriete Kanto Pokémon een grafisch faceliftje heeft gekregen. Dit maakt het speuren naar de allereerste Pokémon misschien nog wel leuker dan je kunt herinneren.

  Het feit dat we teruggaan naar Kanto in deze nieuwste Pokémon game is eigenlijk helemaal niet zo erg. De laatste keer dat we voet op Kanto-aarde zetten is namelijk alweer negen jaar geleden met Pokémon Heart Gold en Soul Silver. Terug naar je wortels is helemaal niets mis mee en al helemaal niet als ze die wortels ook nog eens een prettig nieuw verflaagje hebben gegeven. Genoeg reden in elk geval om de terugkeer naar Kanto op te nemen in de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features.

  4. Trainerbattles

  Menig zichzelf respecterend Pokémonfanaat zal zich misschien wat achter de oren hebben gekrabd na het zien van de trailer van Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu. De nummer vier in deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features is er dan ook om juist die mensen gerust te stellen. De games zijn net even iets anders dan de core games, maar daardoor niet minder leuk om te spelen.

  Zo kunnen we je in ieder geval gerust stellen als het aankomt op de trainer battles; deze zijn gewoon zoals je ze kent. Een turn-based gevecht met elk zes Pokémon om uit te kiezen en vier aanvallen per Pokémon. Het is precies zoals je gewend bent uit de originele Pokémon games.

  Ook de trainers die je tegen zult komen zijn nog precies hetzelfde, zij het met een grafische facelift zoals ook de Kanto Pokémon die hebben gekregen. Het voelt dan ook als thuiskomen wanneer je met je Pokémon door Viridian Forest aan het wandelen bent.

  Het is overigens op het moment nog niet duidelijk of alleen de moves uit de originele Pokémon games gebruikt kunnen worden, dus dat is nog even afwachten. Voor nu zal het belangrijkste om te weten voor de meeste gamers waarschijnlijk zijn dat de gevechten met andere trainers onveranderd blijven. Dus als je die geruststelling uit de nummer vier van de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features hebt weten te halen, dan is de missie alvast geslaagd.

  Die gevechten zijn tegen de Gymleiders natuurlijk vrijwel onmisbaar. Wanneer je “the very best like no one ever was” wilt zijn wil je wel het idee hebben dat je al die badges ook echt verdiend hebt. Het wordt dan ook niet lullen maar knokken in de eerste exclusieve Pokémon game voor de Nintendo Switch.

  3. Rondlopende Pokémon

  De nummer drie in de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features klinkt misschien wat vreemd in de oren. Maar toch is het heel wat dat je de Pokémon nu daadwerkelijk ziet rondlopen door het hoge gras. Dat maakt het vangen en het verzamelen van de 151 namelijk een stuk makkelijker voor jou als trainer.

  Weg zijn de dagen van het eindeloos uitkammen van het hoge gras tot je weer een Abra hebt gevonden die vervolgens weer de tent uit teleport. Wanneer je nu een Abra ziet zitten loop je naar hem toe en ga je hem vangen.

  Waar je in de vorige games hier en daar een Pokémon zag rondwandelen of zag hoe het beestje het gras deed ritselen zie je ze nu dus echt rondlopen. Hierdoor raak je net even een stukje meer ondergedompeld in de wereld en heb je echt het idee dat je in een Pokémon wereld rond aan het lopen bent. In de voorgaande games liep je door een kaal grasveld heen en had je regelmatig een random encounter. In Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu heb je de keuzevrijheid om een Pokémon aan te vallen of juist niet.

  Overigens betekent dat niet dat je zonder encounters door het gras zult lopen. Het gras wemelt namelijk van de Pokémon en de hitboxes van de Pokémon zijn best groot, waardoor je echt je best zult moeten doen om de monsters niet te raken. Overigens is het in Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu alleen maar leuk wanneer je een Pokémon letterlijk tegen het lijf loopt, de minigame die dan start is namelijk de meest vernieuwende feature in een Pokémon game. Maar daar komen we later in deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features nog op terug.

  2. XP voor de hele party

  De nummer twee in de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features is iets wat tijdens het spelen nogal opviel. De XP die je na het vangen van een Pokémon of het verslaan van een trainer ontvangt is voor elke Pokémon in je Party. Dit lijkt op een uitgebreidere versie van de XP-Share die je uit de core games kent. Waar je in de hoofdserie alleen een deel van de XP deelde met andere Pokémon in je party krijgt nu elke Pokémon evenveel XP en is dit van het begin van de game direct het geval.

  Tijdens het spelen was het niet duidelijk of je de mogelijkheid had om het XP delen ook uit te zetten. Voor de echte grinders onder ons zal het dus nog even nagelbijten zijn om te weten of het wel of niet mogelijk is om elke Pokémon individueel te trainen. Voor andere minder fanatieke trainers zal het misschien een verademing zijn om te zien dat het trainen van je Pokémon je wat gemakkelijker wordt gemaakt.

  Overigens lijkt het makkelijker maken dat het delen van de XP doet een trend te zijn die door heel Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu wordt voortgezet. De eerder genoemde rondwandelende Pokémon zorgen ervoor dat je makkelijker de Pokémon vangt die je wilt hebben. De nieuwste telg in de Pokémon franchise lijkt er dan ook met name een te zijn die ook de minder fanatieke gamers naar zich toe moet trekken. Daar is uiteraard niets mis mee, hoe meer Pokémonfans hoe beter!

  Toch zal het voor de die-hard Pokémon fans een kleine teleurstelling zijn dat het je in de game wat makkelijker wordt gemaakt. Maar voor die mensen hebben we in deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features nog een tip; zorg ervoor dat je deze game samen met iemand speelt waarvan je wilt dat deze ook into Pokémon raken. Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu zijn namelijk heel erg geschikt om nieuwkomers in de serie bekend te raken. Op deze manier zorg je ervoor dat je samen kunt uitkijken naar de volwaardige Pokémongame die volgend jaar uit lijkt te gaan komen voor de Nintendo Switch.

  1. Vangen met Pokéball

  De belangrijkste gameplay feature, en daarmee de nummer 1 in deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features, is toch wel de manier waarop je Pokémon vangt is deze game. Weg is het verzwakken van een wilde Pokémon om vervolgens met een druk op de knop een Pokéball tegen zijn harses aan te smijten. In Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu zullen de mensen met de meest getrainde polsen het beste uit de verf komen. Je moet namelijk fysiek ballen naar de Pokémon gaan werken.

  Alhoewel, je hoeft natuurlijk niet echt ballen tegen het beeldscherm van je TV te smijten. Dat zou misschien een beetje een kostbare hobby worden. Het gooien van de Pokéball in de game doe je met de Joy-Con van de Switch of met het speciale Pokéball Plus accessoire door een gooibeweging te maken. Deze manier van Pokémon vangen valt het beste te vergelijken met de manier waarop je Pokémon vangt in Pokémon Go.

  Je moet net als in Pokémon Go wachten tot het juiste moment wachten voor je jouw Pokéball naar de Pokémon smijt en daarmee rekening houden met hoe wild een Pokémon is. Verder kan je net als in Pokémon Go een curveball gooien door de gooibeweging een beetje zijwaarts te maken. Dit vereist enige kunde met je Joy-con, maar eenmaal in de vingers ben je links en rechts Pokémon aan het vangen alsof je het nooit anders hebt gedaan.

  Ook deze manier van vangen is wat makkelijker dan je gewend bent van de reguliere Pokémongames. Maar zoals gezegd kan je met deze game nieuwe spelers introduceren in de wereld van Pokémon. Deze feature in de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features zorgt er namelijk voor dat je met zijn tweeën op pad kunt om Pokémon te gaan vangen. Wanneer je beiden een Joy-Con in handen hebt kan je twee Pokéballs gooien om zo de Pokémon te vangen, op die manier zorg je ervoor dat zelfs de minst ervaren Pokémonspeler in de game aan de slag kan.

  We moeten nog even wachten op de nieuwste Pokémon games voor de Nintendo Switch. Op 16 november kunnen we met de nieuwe titel aan de slag. Voorlopig ben je met de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features weer helemaal op de hoogte van wat je mag verwachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.