Final Fantasy 16 update brengt veelgevraagde feature

News
zaterdag, 08 juli 2023 om 10:00
final fantasy xvi headerf1686904487
Goed nieuws voor wie Final Fantasy 16 nog aan het spelen is. De game heeft een nieuwe update gekregen die een feature toevoegt waar fans al sinds de lancering om vragen. De update is nu uit en te downloaden.
Er is een nieuwe patch uitgebracht voor Final Fantasy 16. Zo is duidelijk geworden via Twitter. De nieuwe RPG van het Japanse Square Enix is sinds twee weken geleden uit op de PlayStation 5, maar ontwikkelaar Creative Business Unit 3 blijft nog na de release aan de titel sleutelen om fans te bedienen. Zo brengt update 1.03 een aantal grote en kleinere verbeteringen.
Zo is het nu mogelijk om het motion blur-effect van de game te verminderen. Ook is het mogelijk om motion blur nu helemaal uit te zetten. Anderzijds kun je ook voor wat nieuwe camera-opties kiezen, namelijk de Player Follow (Movement)-optie en de Player Follow (Attack)-optie. Hierdoor centreert de camera van de game niet meer standaard achter Clive tijdens het lopen en vechten.
Verder heeft de studio van Square Enix aanpassingen gemaakt voor de gevoeligheid van de camera. Deze kon je eerst maximaal op 10 zetten om snel de camera te wisselen. Nu kun je deze maximaal tot 20 zetten en de camera nog sneller maken. Verder heeft Creative Business Unit 3 een aantal kleine bugs opgelost.

Final Fantasy 16 een enorm succes

Recent werd duidelijk dat de lancering van Final Fantasy 16 een groot succes was. De game is in de eerste week meer dan drie miljoen keer verkocht. Zo blijkt uit de cijfers van uitgever Square Enix. Daarmee zijn de verkoopcijfers in lijn met de lancering van Final Fantasy VII Remake in 2020, die 3,5 miljoen exemplaren wist te verkopen in tien dagen.