Foto: Walt Disney Productions

Al deze nummers zijn speciaal geschreven en bewerkt voor de musicals. Ze zijn niet terug te vinden in de films, waardoor het extra gaaf wordt om het op de planken ooit mee te maken. Eigenlijk zijn er te veel beste Disney musical songs om uit te kiezen voor deze lijst, waardoor je zo hier en daar ook wat toffe ander vermeldingen terugvindt.

Friend Like Me (Aladdin)

We starten de lijst met beste Disney musical songs op een magische kleedje.

We beginnen deze lijst een beetje tegendraads met een klassieker die ook al in de films zat. Disney-fans weten nog hoe Aladdin de geest Genie in de armen mocht sluiten als nieuwe vriend, terwijl de stem van Robbin Williams hem toezong. Dit prachtige memorabele nummer keerde ook terug naar de Broadway versie van Disney's Aladdin. Daarentegen werd het een zeven-en-een-halve-minuten durende eerbetoon aan de grappen en grollen van Genie.

Midden in de musical versie wordt het lied plots onderbroken om plek te maken voor een Disney mash up. Beauty and the Beast, Pocahontas, The Little Mermaid, het komt allemaal voorbij. Dit keer wel wat bewerkt, want die lampgeest gaat niet zingen dat hij 'het meisje is dat alles heeft', maar verandert alles alsof het allemaal om hem draait. Uiteindelijk wordt het een spetterende performance vol energie, waardoor je swingend zit te luisteren.

Door het nummer wordt Genie spontaan een nieuwe vriend van je. Het is even alsof je het nummer nog nooit hebt gehoord en alles als nieuw op je af komt.