Borderlands 3 - Het verhaal van de Vault Hunters in Pandora tot nu toe!

  Met meerdere titels in de franchise, bekende en onbekende gezichten, en zelfs een spin-off van een andere studio, is het verhaal van Borderlands misschien ietwat lastig te begrijpen. Geen probleem, wij helpen je op weg! Je leest het Borderlands 3 verhaal tot nu toe in deze rubriek.

  Borderlands

  Natuurlijk beginnen wij bij het begin en dat is Borderlands, die in 2009 uitkwam voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Die game speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin meerdere megacorporaties, planeten afstruinen op zoek naar zeldzaamheden. Eén van die organisaties, Atlas, vindt meerdere, oude kluizen die tot de nok toe gevuld zijn met geavanceerde wapens en andere kostbaarheden.

  Het levert een nieuwe branche op voor de vele gelukszoekers op de diverse planeten, genaamd Vault Hunters. In Borderlands krijg je te maken met vier van deze Vault Hunters: Roland, Brick, Lilith en Mordecai, die allen voort worden geduwd naar Fyrestone door een mysterieuze stem van een Siren genaamd Angel.

  De groep is dan ook op zoek naar een Vault en trekt al snel de aandacht van Patricia Tannis, een archeoloog die meer weet over de zogenaamde Vaults en de compagnie vertelt dat de kluis binnen de kortste keren opengaat. Zij wordt daarna ontvoerd door de Crimson Lance, een vijandige factie op de planeet Pandora.

  Daarvoor moet jij wel eerst een Vault Key vinden, want zonder sleutel is de kluis niet te openen. Tannis legt uit dat de Key in meerdere stukken is gebroken en dat diverse facties op Pandora een gedeelte van de Vault Key bezitten. De Vault Hunters gaan achter de fragmenten van de sleutel aan, eindigen uiteindelijk bij de kluis, en komen daar oog in oog te staan met een gigantisch monster.

  Het wezen wordt verslagen, maar de legendarische loot is nergens te bekennen. In de DLC, The Secret Armory of General Knoxx, besluiten de vier Vault Hunters om de andere leden van de Crimson Lance uit te schakelen en daarvoor krijgen ze hulp van één van hun voormalige leden: Athena.

  Borderlands: The Pre-Sequel

  Het openen van de kluis heeft gezorgd voor een explosieve groei van een zeldzaam goedje genaamd Eridium. Het spul trekt de aandacht van megacorporatie Hyperion en één van diens medewerkers, Jack. Hij komt erachter dat op Pandora’s maan Elpis ook een kluis zit en deze zit echt tjokvol met loot. Jack stelt zijn eigen team van Vault Hunters samen om de kluis te vinden en te openen.

  Dit zijn de eerdergenoemde Athena en nieuwkomers Nisha, het robotje Claptrap en Wilhelm. De vier krijgen weerstand van The Lost Legion, een bende soldaten die de kluis al heeft gevonden en hem niet wil openen. Niet alleen mag de kluis niet open, hij moet zelfs worden vernietigd, aldus The Lost Legion.

  De fractie neemt dan ook een ruimtestation van Hyperion in, genaamd Helios, en wil met een enorm wapen Elpis, en de Vault die het herbergt, vernietigen. Aan jou natuurlijk om dat te voorkomen. Op Elpis kom je de voormalige hoofdpersonages tegen uit Borderlands: Roland en Lilith. Zij willen jou wel helpen, evenals barvrouw Moxxi, en dat gebeurt ook.

  Samen met jouw team vind jij de nieuwe kluis, maar wederom is de inhoud van de Vault niet wat je verwacht. Er zit slechts een zwevend object in en Jack krijgt een visioen van een gigantisch monster in een kluis op Pandora, maar voor hij het weet slaat Lilith het voorwerp stuk in zijn gezicht. Het beschadigt Jack zo dat hij compleet doordraait en zweert dat hij wraak zal nemen op alle Vault Hunters.

  Borderlands 2

  De goede intenties die Jack in The Pre-Sequel had, zijn uit het raam gegooid en onder de naam Handsome Jack intimideert en terroriseert hij de planeet Pandora. Hij beheerst vanaf dat moment ook Hyperion en met die organisatie in zijn achterzak zoekt hij naar het zeldzame goedje Eridium en tegelijkertijd ook de Vault met het enorme monster.

  In Borderlands 2 krijg je de controle over vier nieuwe personages: Maya, Zer0, Axton en Salvador. Getrokken door de succesverhalen besluiten de Vault Hunters om Pandora te ontdekken, maar Handsome Jack laat jouw trein ontsporen om je zo te vermoorden, waarna jouw lichaam weg mag rotten op een ijzige vlakte.

  Zo ver komt het niet, want je wordt daarna wakker en wederom word je geleid door de mysterieuze stem van Angel die zegt dat jij naar Sanctuary moet om mee te doen met het verzet tegen Handsome Jack. In Sanctuary kom jij erachter dat Roland één van de initiators is van de opstand tegen Jack en dat het verzet de Crimson Raiders heet. Meerdere personages uit de eerdere games zitten in de Crimson Raiders, zoals Lilith, Mordecai en Brick.

  Na verloop van tijd kom je achter de twist: Angel is de dochter van Jack en ook één van de weinige Sirens in het Borderlands-universum. Handsome Jack gebruikt haar kracht om een Vault Key op te laden voor de kluis waar het monster inzit. Ze rebelleert tegen haar vader en vraagt aan jou om haar te bevrijden. Dit lukt, maar jij betaalt er een zware prijs voor: Roland wordt vermoord door Jack, terwijl hij Lilith ontvoert.

  Met Lilith’s krachten is de Vault Key compleet opgeladen en opent Handsome Jack die kluis. Een enorm lavamonster kruipt uit de kluis, maar met jouw vrienden aan je zijde weet je Jack en het wezen te verslaan. In de kluis vind je vervolgens een kaart, waar locaties van andere Vaults op staan aangegeven.

  Tales from the Borderlands

  De geluiden over meerdere Vaults verspreid over tal van planeten zorgen ervoor dat niet alleen Vault Hunters op zoek gaan naar de lootgevulde kluizen. Ook anderen willen een stukje van de lucratieve Vault-taart. Zo maken we kennis met Hyperion-medewerkers Rhys en Vaughn die een Vault Key willen kopen. Het duo wordt alleen opgelicht door con-artiest Fiona en haar zus Sasha. Als een vreemdeling het geld van de zussen steelt, besluiten de vier samen te werken en de bandiet te pakken.

  Rhys is een cyborg en installeert een chip in zijn hoofd om de locatie van de geldboeven te vinden, maar wordt geconfronteerd met een kopie van Handsome Jack in zijn hoofd. En die heeft een veel grotere schat voor de vier: een andere Vault. Voordat het bij elkaar geraapte zooitje op zoek kan naar de kluis, moet zij eerst een ander project vinden: Gortys, want de locatie van de kluis verplaatst om de haverklap, maar de robot weet de exacte locatie.

  Eén van de upgrades van Gortys ligt alleen op Helios, dus de groep moet eerst naar het ruimtestation om Gortys te voltooien. Daar wordt Rhys gedwongen om Jack te uploaden in het computersysteem, waardoor hij de volledige controle over Helios heeft. Rhys stemt in, maar niet zonder een laatste trucje. Na het digitaal transferen van Jack stuurt hij het ruimtestation op zelfvernietigingskoers richting Pandora.

  Met Jack uit zijn hoofd, gaat de groep naar de kluis. Fiona en Rhys openen de kluis en daarna een kist en worden naar een onbekende locatie geteleporteerd.

  Borderlands 3 – Het verhaal tot nu toe

  Ontwikkelaar Gearbox Software heeft nog één laatste DLC uitgebracht voor Borderlands 2, zes jaar nadat de laatste DLC verscheen. In Commander Lilith and the Fight for Sanctuary draait het om de gevolgen uit Tales From the Borderlands en dat Helios op Pandora is neergestort. Lilith en de andere Vault Hunters zien potentieel meer gevaar en proberen een ruimteschip te maken, waar meerdere Vault Hunters samen kunnen komen.

  Het Borderlands 3 verhaal speelt zich dan ook af na de dood van Handsome Jack, de val van Hyperion en draait om de tweeling Troy en Tyreen Calypso, die meer te weten komen over andere Vaults in het Borderlands-universum. Zij vormen samen een cult genaamd Children of the Vault en proberen die kluizen in bezit te krijgen. Aan jou de taak om de dodelijke tweeling en haar volgelingen te stoppen!

  Borderlands 3 verschijnt op 13 september voor PlayStation 4, PC en Xbox One.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.