De beste CES 2016 tech onthullingen

Article
vrijdag, 08 januari 2016 om 17:35
xgn google image
CES staat bekend om zijn grote aanbod van nieuwe producten en software en dan voornamelijk tech gadgets. Ook dit jaar worden er weer een heleboel toffe nieuwe producten onthuld en je leest hier ons overzicht met de beste CES 2016 tech onthullingen.

HTC Vive

De HTC Vive is een naam die we al een tijdje kennen, hoewel de VR headset volgens de ontwikkelaar nog steeds niet helemaal klaar was voor gebruik. Tijdens CES 2016 zijn er dan nieuwe details bekendgemaakt over de headset en ook is er een releasedatum uitgesproken.
De originele releasedatum was uitgesteld nadat Cher Wang, de directeur van HTC aangaf dat het bedrijf bezig was met een technologische doorbraak, waardoor de headset nog niet klaar was voor gebruik. Nu is dan aangegeven dat dit een nieuw camera systeem is waardoor de gebruiker objecten kan zien in de fysieke ruimte om hem heen dat ervoor zorgt dat botsingen vermeden kunnen worden.
De gebruiker kan nu een knop indrukken op de controller van de headset dat ervoor zorgt dat objecten in de fysieke ruimte gezien worden in de digitale ruimte, waardoor je deze dus vermijd. Dit dient als veiligheidsmaatregel. De nieuwe HTC Vive wordt volgens het bedrijf in april officieel gelanceerd.

LG Rollable display

Het is nu meer dan slechts een fabeltje: een oprolbaar OLED display. LG heeft tijdens CES 2016 het eerste LG OLED display gepresenteerd. Het scherm is 18 inch groot en je kunt het letterlijk oprollen als een krant. Volgens K.J. Kim, een manager bij LG had het bedrijf de technologie jaren geleden al ontwikkeld, maar was het nog niet zover dat het gelanceerd kon worden.
Volgens het bedrijf is het oprolbare display scherm jaren verwijderd van commercieel verkoop. Het doel van de presentatie is om andere bedrijven te laten zien hoe de technologie werkt zodat er ideeën uit kunnen ontstaan. LG Displays heeft zijn schermen verkocht aan Apple, Chinese handset makers en aan LG Electronics.
Een releasedatum voor dit scherm of een prijs zijn nog niet bekendgemaakt, aangezien LG heeft aangegeven dat de technologie nog jaren verwijderd is van verkoop.

Razer Stargazer

Een doodgewone webcam is niet iets wat nog indruk maakt tegenwoordig, maar Razer is dan in dat opzicht weer uniek. We hebben kunnen zien hoe Intel een developer kit voor zijn RealSense 3D camera verkoopt, maar Razer brengt deze technologie juist naar buiten voor iedereen.
Deze special webcam heeft drie belangrijke features en is daarmee perfect geschikt voor streamers, gamers en Windows 10 gebruikers. Veel mensen op bijvoorbeeld Twitch gebruiken vaak een green screen om de achtergrond te laten verdwijnen, maar met de Razer Stargazer heb je dat niet meer nodig dankzij de camera en de sofware.
De tweede belangrijke feature is het feit dat de camera de RealSense technologie van Intel gebruikt om gebaren te kunnen inschakelen voor games. Dit is vergelijkbaar met Kinect, hoewel je met Stargazer slechts de feature gebruikt om bepaalde games op te starten. De Stargazer ondersteunt ook Windows Hello van Windows 10, waardoor je met de camera dus kunt inloggen. De Razer Stargazer wordt in Q2 2016 verwacht en gaat 199.99 dollar kosten.

Intel RealSense

Intel komt nu met een Intel RealSense camera, wat eigenlijk drie camera’s in één zijn. Namelijk een 1080p HD camera, een infrarood camera en een infrarood laser projector waarmee je dus diepte kunt meten, waarmee je computer je gezichtsuitdrukkingen kan meten en wat ervoor zorgt dat je makkelijk je achtergrond kunt laten verdwijnen.
De camera gebruikt de nieuwe Real Sense 3D technologie van Intel waardoor je met slechts je gezicht kunt inloggen op je computer en bijvoorbeeld jezelf kunnen scannen in 3D. Zo kun je dus jezelf of bepaalde objecten in je favoriete game laten verschijnen. De camera is aanpasbaar en zo kun je tijdens het chatten met vrienden makkelijk je achtergrond aanpassen. Ook kun je bijvoorbeeld als je in bezit bent van een 3D printer met de camera een 3D model printen.
De nieuwe technologie heeft eindeloos veel mogelijkheden en is al te vinden in meerdere producten, waaronder enkele laptops. Verwacht wordt dat de technologie binnenkort steeds meer te vinden is.

Populair Nieuws