De top 5 beste budget smartphones onder de 200 euro

Article
zondag, 23 november 2014 om 11:00
xgn google image
De echte hi-tech smartphones kosten tegenwoordig al gauw tussen de 300 en de 800 euro. Dat is natuurlijk erg veel geld voor zo'n klein apparaat maar zo duur hoeft het helemaal niet. Wij laten je zien dat je tussen de 100 en de 200 euro ook al hele goede budget smartphones kunt vinden in deze top 5 beste budget smartphones.
Veel mensen hebben tegenwoordig een duur abonnement. Dat kost al gauw tussen de 30 en de 50 euro en kan soms wel oplopen tot 60 euro voor duurdere telefoons. Dit in onze ogen echter redelijk aan de prijzige kant en daarom lichten wij de top 5 beste budget telefoons uit om te laten zien dat ook een goede telefoon niet altijd veel hoeft te kosten.
De minpunten aan budget telefoons zijn vaak het scherm, de camera en het intern geheugen, dus wij zullen per telefoon een klein blik werpen op deze specifficaties.

5. LG Optimus L5 II heeft de NFC-chip onder de budget smartphones

De LG Optimus L5 II kost zo'n 135 euro online en is een kleiner broertje van de LG Optimus L7 II. Hij beschikt over een touchscreen van 3,9 inch en is dus iets kleiner terwijl de prijs online ongeveer hetzelfde is.
De Optimus L5 II heeft 4 GB aan intern geheugen en daarvan is 2,1 GB beschikbaar voor apps, foto's, video's en andere bestanden. Door het aanschaffen van een microSD kun je het geheugen wel uitbreiden tot 32 GB zodat je toch meer apps kunt installeren, wat tegenwoordig zeker een must is. De optie om dit uit te breiden is dan ook meer dan welkom.
Deze LG Optimus L5 II heeft een 5 megapixel-camera die beschikt over autofocus en een ledflitser. Voor een budgettelefoon als deze beschikt hij zelfs over een NFC-chip die tegenwoordig steeds meer wordt gebruikt voor toepassingen en daarom past deze telefoon goed bij onze top 5 budget smartphones.

4. Acer Liquid E2 is een redelijk zware onder de budget smartphones

De Acer Liquid E2 draait net zoals de LG Optimus L5 II ook op Android. Hij heeft een touchscreen met de grootte van 4,4 inch welke dus net iets groter is dan de LG Optimus L5 II. Een handig formaat wat makkelijk in de hand ligt.
De Liquid E2 heeft net zoals de LG Optimus L5 II maar 4 GB en daarvan is 1,6 GB te gebruiken voor eigen apps, foto's video's en bestanden. Ook deze telefoon kan net zoals andere smartphones in zijn klasse uitgebreid worden met een microSD van 32 GB.
Deze telefoon heeft een betere camera dan de LG Optimus L5 II en beschikt over een 8 megapixel-camera inclusief autofocus en een ledflitser. Deze telefoon heeft geen NFC-chip maar beschikt dan wel weer over een tweede camera die zich aan de voorkant bevindt, voor selfies of videobellen en dat moeten budget smartphones toch ook wel kunnen.

3. Samsung Galaxy Xcover 2 is de onderwatertelefoon van de budget smartphones

De Samsung Galaxy Xcover 2 is naast de twee andere telefoons van hiervoor een redelijke zware telefoon. Hij heeft ook een touchscreen van 3,9 inch en is dus vrij klein in tegenstelling tot de LG Optimus L5 II en de Acer Liquid E2.
De Galaxy Xcover 2 beschikt ook over 4 GB intern geheugen en daarvan is maar 1 GB beschikbaar voor eigen apps, foto's, video's en andere dingen. Een 32 GB microSD kan ook hier in gestopt worden om extra apps te installeren. Dat kan deze telefoon wel gebruiken, want 1 GB is wel erg weinig.
De camera in deze Samsung Galaxy Xcover 2 is 5 megapixel en is weer een stapje terug in vergelijking met de Acer die we hiervoor besproken hebben. Hij heeft wel een tweede camera aan de voorkant en kan je dus gewoon selfies maken en videobellen. De selfie-optie is bij veel budget smartphones terug te vinden en is aardig populair.
Wat deze telefoon wel speciaal maakt is dat hij tot één meter onder water kan tot wel 30 minuten en de 1 Ghz dual-core processor zorgt ervoor dat de telefoon lekker snel loopt. Hij is al te koop voor 154 euro online en dat valt reuze mee. Een onderwatertelefoon zien we niet zo vaak en zeker onder de budget smartphones is dit een echte aanrader.

2. LG Optimus L7 II heeft ook de NFC-chip onder de budget smartphones

De LG Optimus L7 II is een broer van de LG Optimus L5 II die we hiervoor hebben besproken met als besturingssysteem Android. Hij weegt weinig is goed van formaat en voelt degeleijk aan. Het touchscreen van 4,3 inch is een normaal formaat en zoals de gemiddelde smartphone ook heeft en typen hier op is geen straf.
Wat de LG Optimus L7 II minder maakt is net als bij de meeste budget smartphones het intern geheugen, wat in dit geval maar 4 GB is. Van die 4 GB is maar 1,8 GB beschikbaar voor apps, foto, video's en andere bestanden. Dat zorgt al gauw dat de telefoon vol is terwijl je misschien maar heel weinig op de telefoon hebt staan. Je hebt wel de mogelijkheid het geheugen uit te breiden naar 32 GB met een extra microSD die je kunt aanschaffen.
De smartphone beschikt over een 8 megapixel-camera die voorzien is van autofocus en een ledflitser. Een tweede camera heeft deze telefoon ook, zodat je ook mee kunt doen aan de selfie-hype of lekker kan videobellen met vrienden of familie. Als klap op de vuurpijl beschikt hij zelfs over een NPC-chip die tegenwoordig niet in elke telefoon te vinden is maar wel steeds belangrijker gaat worden.
Of de LG Optimus L7 II de beste optie is van de vijf hangt helemaal van je persoonlijke eisen af. Ze liggen allemaal in hetzelfde straatje en dat zorgt voor een ruime keus.

1. De Nokia Lumia 530 is een krachtpatser onder de budget smartphones

De Nokia Lumia 530 is een kleine krachtpatser die al je favoriete apps aan kan. Hij is snel, heeft de basisfuncties en beschikt over een gratis muziek en kaarten app.
De quad-core processor is razendsnel en zorgt voor een super snelle ervaring. Wij vinden het voor de 99 euro een hele goede telefoon die je van alle gemakken voorziet. Dit is iets wat we in het jaar 2014 van een smartphone zouden verwachten.
Jammer van het scherm en de camera, maar je kan voor dat geld ook niet alles verwachten. De camera is maar 5 mega-pixel en daardoor minder dan andere modellen in deze top 5. De Nokia Lumia 530 is de eerste Windows Phone onder de 100 euro en brengt alle nieuwe Windows en Lumia innovaties naar de particuliere en zakelijke markt. Het is een goedkoop alternatief naast Apple en Android toestellen.
De Nokia Lumia is nu verkrijgbaar in Nederland voor 99 euro en is te verkrijgen in de kleuren fel groen, fel oranje, wit en donker grijs. Voor ons is dit de beste van alle vijf, omdat hij gewoon voorzien is van wat degelijkere en nieuwere technologie die de andere nog niet tot hun beschikking hadden. Dat maakt deze telefoon toch echt de beste van de budget smartphones op dit moment.
Check voor de alle informatie ook onze review van de Nokia Lumia 530.