Beste Bradley Cooper films - van Silver Linings Playbook tot A Star is Born

  Veel mensen kennen Bradley Cooper natuurlijk uit The Hangover en zijn recente succes A Star is Born, maar vergeet niet dat deze acteur ook een in een boel andere films heeft gespeeld. Hier zijn de beste films waar Bradley Cooper in heeft gespeeld op een rijtje.

  Warner Bros Pictures

  5. American Sniper

  Dit is een rol waar Bradley Cooper 100% voor ging en dat was aan alles te merken. Om op Chris Kyle, het hoofdpersonage uit de door Clint Eastwood geregisseerde American Sniper, te lijken ging hij namelijk een heuse lichaamstransformatie door. Extra lastig, aangezien Chris Kyle geen fictief personage is en alle persoonlijke trekje van Chris overgenomen moesten worden.

  Naast Bradley Coopers fantastische acteerwerk is deze film een van de beste oorlogsfilms die zich in de moderne tijd afspeelt. Met dit goed in beeld gebrachte, persoonlijke verhaal weet Clint Eastwood daarnaast ook nog een belangrijke boodschap over de effecten van oorlog op veteranen over te brengen.

  Relativity Media

  4. Limitless

  Limitless is een film met een bijzonder concept. Wat gebeurt er als je een pil kunt slikken die je de volledige capaciteit van je hersenen laat gebruiken? Dit overkomt Eddie Morra, gespeeld door Bradley Cooper. Elke keer als Eddie deze pil slikt verandert hij van persoonlijkheid. In plaats van hopeloos en zwak wordt hij zelfverzekerd en intelligent.

  Bradley Cooper weet op een zeer overtuigende manier te schakelen tussen deze twee persoonlijkheden. Hij weet zich met zijn fantastische acteerwerk goed staande te houden naast de andere hoofdrol die gespeeld wordt door Hollywood-legende, Robert de Niro.

  The Weinstein Company

  3. Silver Linings Playbook

  8 Oscar nominaties. Dat was waar deze film goed voor was. Bradley Cooper was ook een van de gelukkigen met een nominatie voor Beste Acteur. Zijn allereerste Oscar-nominatie. Hoewel hij de Oscar niet gewonnen had (zijn tegenspeler Jennifer Lawrence overigens wel), had hij deze prijs echt wel verdiend aangezien hij in deze film liet zijn dat hij een acteur van het hoogste niveau is.

  Silver Linings Playbook gaat over Pat Jr, gespeeld door Cooper, die na acht maanden in een psychiatrisch ziekenhuis te hebben gewoond, weer terugkeert naar huis. Hij probeert met de hulp van Tiffany (Jennifer Lawrence) weer in contact te komen met zijn vrouw. Het is een film die je alle emoties laat voelen en is briljant geacteerd. Zeker de moeite waard om een te kijken.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  2. Guardians of the Galaxy

  Huh, speelt Bradley Cooper in Guardians of Galaxy? Wie speelt hij dan? Bradley Cooper weet zijn stem op zo’n grappige en andere manier te laten klinken dat hij bijna onherkenbaar is in zijn rol als Rocket Raccoon. Rocket is de grappige wasbeer die in de Guardians of the Galaxy- en nieuwe Avengers films te zien is.

  Bradley weet zoveel enthousiasme en charisma in de rol van Rocket te stoppen, dat het elke keer weer genieten is als hij op het scherm te zien is. Rocket is dan ook een van de beste toevoegingen aan de MCU van de afgelopen paar jaar. Zie in de onderstaande video hoe Bradley te werk gaat tijdens het inspreken van zijn stem.

  Warner Bros Pictures

  1. A Star is Born

  Dat deze film op nummer een staat in een lijst met de beste films van Bradley Cooper had ook niet anders gekund. Naast het feit dat hij een fenomenale acteerprestatie heeft geleverd, was deze film ook nog eens zijn debuut als regisseur. Daarnaast heeft hij meegeschreven aan het scenario en was hij één van de producenten. Deze man heeft veel talent en dat is duidelijk te zien aan zijn werk voor A Star is Born.

  Voor zijn rol als Country zanger Jackson Maine heeft hij zelfs na een half jaar lang intensieve training leren zingen en geleerd hoe hij piano en gitaar moet spelen. Tijdens het kijken van de film twijfel je er geen moment aan dat Jackson Maine een zanger is met jaren aan ervaring, zo overtuigend speelt Bradley deze rol. Dat hij meerdere Oscar-nominaties, waaronder Beste acteur, Beste film en Beste scenario, voor deze film heeft ontvangen is dan ook 100% terecht. Bradley Cooper heeft met deze film het beste werk uit zijn hele carrière geleverd.

  Plaatje A Star is Born Bradley Cooper

  De beste films van Bradley Cooper

  Deze lijst met de vijf beste Bradley Cooper films bewijzen dat hij een talent is waar wij in de toekomst zeker weten meer van gaan zien, zowel als acteur als regisseur. Hij heeft laten zien dat hij een breed scala aan personages kan spelen van soldaten met PTSS tot aan een pratende wasbeer en is bereid om meer voor een film te doen dan de doorsnee acteur. Je kan dus echt wel zeggen dat hij meer is dan ‘die gast uit de Hangover’.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.