World War Z gameplay - Tips om de gigantische horde te overleven

  Zombies zijn niet weg te denken uit het beeld van games. De ene keer lopen ze langzaam achter je aan en de andere keer moet je rennen voor je leven. In World War Z is het rennen geblazen als gigantisch grote hordes aan zombies op je afkomen. Lees hier een aantal World War Z gameplay tips om te kunnen overleven.

  6. Stick together!

  World War Z kun je alleen spelen, maar waar deze game tot zijn recht komt is co-op. Samen met drie anderen trotseer je de eindeloos veel hordes aan zombies die op je afkomen. Naast normale zombies zul je af en toe ook een speciaal soort monster tegenkomen. De een nagelt je aan de grond en de ander smijt je een paar honderd meter de lucht in.

  Een van onze World War Z gameplay tips is dan ook om dichtbij elkaar te blijven. Mocht je een grote groep zombies tegenkomen als je alleen bent, heb je niemand om je er weer bovenop te brengen. Vooral belangrijk is dat als je een van de speciale zombies tegenkomt. Je kunt niet zelf ontsnappen aan de harde vlezige grip van deze wezens, iemand anders moet deze vermoorden. Dat is de enige manier om te ontsnappen. Als je alleen bent kun je er gif op innemen dat je neer zal gaan.

  5. Wees geen krent als het om ammunitie gaat

  Naast dat je in World War Z beschikt over veel soorten wapens als granaten, kettingzagen en messen zijn de belangrijkste wapens de geweren. Deze zul je 9 van de 10 keer gebruiken als de zombies op je afkomen. Nu hoef je niet zuinig te zijn met je kogels, want er zijn meerdere punten op de map waar je nieuwe kogels kunt krijgen.

  Een van onze World War Z gameplay tips is dan ook om geen Scrooge te zijn als het gaat om kogels. Als het aan ons ligt pomp je je hele magazijn in twee zombies, als ze maar dood zijn. Je zal altijd een secundair wapen hebben om te gebruiken. Mocht je dan toch op een gegeven moment geen kogels meer hebben, dan kun je altijd nog je machete gebruiken.

  4. Iedereen heeft een aparte rol

  Een van onze World War Z gameplay tips is het maken van verschillende rollen. In de game speel je samen met 3 anderen in een team. Nu kun je ervoor kiezen om allemaal als dikke Mexicanen met dezelfde wapens rond te lopen, maar het is slim om voor iedereen een aparte rol te maken. Er zijn verschillende soorten klassen waaruit je kunt kiezen. Het is slim om in ieder geval één iemand als Medic rond te laten lopen, want deze kan sneller teamgenoten tot leven wekken.

  Ieder personage heeft unieke skills die ze kunnen gebruiken. Deze kun je kopen met de munten die je in de game verdient. Per afgeronde sessie krijg je 150 punten, wat gelijkstaat aan 1 skill. De een geeft je meer schade en de ander zorgt ervoor dat je met een ander wapen begint.

  3. Gebruik de omgeving

  De verschillende levels in onder andere Tokio, Jeruzalem en Moskou zijn allemaal prachtig om te zien. Alleen jammer dat de mooie landschappen worden verstoord door vleesetende hersenloze zombies, maar je kan niet alles hebben hé? Die omgevingen kun je trouwens gebruiken voor jouw voordeel.

  In de omgeving zijn er verschillende items te vinden die je kunnen helpen. De ene keer is dat in de vorm van prikkeldraad om de zombies tegen te houden en de andere keer krijg je automatische geweren die de zombies neerknallen. Deze kun je allemaal verspreid over de map neerzetten, vooral handig als er een grote horde aan komt.

  2. Maak gebruik van de silencer

  Net als een mot die op een lamp afkomt, komen de zombies in World War Z af op geluid. Vooral in krappe gangen en kleine ruimtes is het dan ook belangrijk dat je deze zo snel mogelijk uitschakelt, anders stapelen de zombies zich op en kun je zomaar worden overrompeld.

  Naast je hoofdwapen beschik je gelukkig ook over een secundair wapen met een silencer erop. Vooral aan het begin van elk level is het slim om vooral deze te gebruiken, om geen aandacht te trekken van omringende zombies. Als er daarna grote hordes op je afkomen is het tijd om het zwaardere geschut te gebruiken.

  1. Gebruik upgrades

  Al die aparte rollen die je kunt innemen komen ook met ieder hun eigen unieke skills. Het is dan ook één van onze World War Z gameplay tips om deze zo snel mogelijk te verdienen. Dit doe je door sessies te voltooien, waar je dan weer punten voor krijgt. Voor 150 punten kun je een nieuwe skills vrijspelen. Deze geven je voordelen als meer gezondheid en betere wapens.

  Die wapens kun je ook upgraden met dezelfde punten. Je kunt verschillende soorten van hetzelfde wapen vrijspelen. Deze hebben soms iets meer schade of zijn iets preciezer. Het is aan jou om hier een keuze uit te maken.

  World War Z gameplay tips voor de eindeloze hordes zombies

  Schrijf het op, tatoeer het op je lichaam of maak er een poster van, maar deze gamelay tips voor World War Z zullen je iets helpen om de eindeloze stroom aan zombies te bevechten. Nu is het nog een kwestie van goed mikken en knallen maar! World War Z is nu te spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC.

  World War Z

  Verkijgbaar vanaf 16 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.