Dit zijn de beste bekroonde series op Netflix

  Er zijn een aantal series te zien op Netflix die al een aardig lijstje vol prijzen hebben gehad, van een Emmy tot een MTV Award. Dit zijn de 7 beste bekroonde series op Netflix die een aantal prijzen op hun naam hebben staan.

  KVH Media Group

  The Walking Dead

  The Walking Dead is misschien wel één van de bekendste series die op Netflix staat. Tien seizoenen lang kun je kijken naar de strijd tussen mensen en zombies. The Walking Dead heeft in de loop van de jaren al een aantal prijzen binnengehaald. De laatste prijs die gewonnen is met de serie is de MTV Movie Award voor Beste Schurk.

  Deze is gewonnen door Jeffrey Dean Morgan die de rol van Negan speelt. Zo heeft de serie nog een aantal prijzen zoals Beste Genre, Beste Serie en Beste Cast gewonnen. In totaal heeft The Walking Dead 16 prijzen op zijn naam staan.

  Het tiende seizoen is nog in de maak. Vanwege het coronavirus zullen de opnames van de series worden aangepast en zal het tiende seizoen verder gaan met filmen wanneer de coronacrisis voorbij is.

  Sony Pictures Home Entertainment

  Breaking bad

  Breaking Bad is in het bezit van maar liefst 28 prijzen. In 2014 heeft de serie maar liefst 5 Emmy's gewonnen. Zo heeft Breaking Bad Emmy's gewonnen zoals Beste Serie, Beste Mannelijke en Vrouwelijke Bijrol en Beste Mannelijke Hoofdrol.

  De serie gaat over Walter White die scheikundeleraar is op een middelbare school. Zijn vrouw is zwanger van haar tweede kind, maar dan blijkt Walter terminaal ziek te zijn. Walter heeft longkanker en heeft niet lang meer te leven. Walter wil dat zijn vrouw en kinderen financiële zekerheid hebben en wordt hij een misdadiger. Hij verkoopt drugs en gaat ondertussen gewoon door met les geven.

  Netflix

  Orange is the New Black

  De serie over een groep vrouwen in een vrouwengevangenis heeft in totaal 26 prijzen in handen. Zo heeft de serie prijzen gewonnen voor Beste Cast, Beste Vrouwelijke Bijrol en Beste Comedie Serie.

  In Orange is the New Black wordt Piper Chapman tot 15 maanden lang veroordeeld in de gevangenis omdat ze drugsgeld heeft getransporteerd naar Alex Vause, haar oud-geliefde en internationale drugssmokkelaar. Piper's leven verandert van een comfortabel leven in New York naar een zwaar leven in de gevangenis in een oranje overall. Ze maakt in de gevangenis zowel vrienden als vijanden!

  Starz Entertainment

  Outlander

  Ondanks dat de serie Outlander maar negen prijzen heeft, zijn de prijzen die ze gewonnen hebben niet mis. Zo heeft de serie een prijs gewonnen voor Favoriete Bingwatchwaardige Show, Beste Cast, Beste Genre en Beste Cast. Outlander neemt je mee naar het jaar 1945 waar Claire Randall en haar man Frank op huwelijksreis gaan naar de Schotse Hooglanden.

  Claire is tijdens de Tweede Wereldoorlog verpleegster geweest in het Britse leger en Frank is historicus en wil onderzoek doen naar zijn voorvader die bekend staat als Black Jack die kapitein is geweest in het Britse leger. Wanneer ze op zoek is naar een plantje vindt ze een steen die een merkwaardig geluid maakt. Wanneer ze het midden van de steen aanraakt belandt ze in het jaar 1743 waar ze de voorvader van Frank ontmoet.

  Netflix

  Ozark

  De serie Ozark, bestaande uit drie seizoenen heeft de prijzen voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Uitstekend Prestaties van een Mannelijke Acteur in een Dramaserie. In Ozark zien we Financieel adviseur Marty, zijn vrouw Wendy en hun kinderen een doodnormaal leven lijden. Maar daar komt snel verandering in.

  De belangrijkste klant van Marty is het grootste drugskartel van Mexico. Wanneer het kartel erachter komt dat er geld wordt weggesluisd door de zakenpartner van Marty wordt het gezin van Marty verplicht om te verhuizen naar Ozark. Daar gaat hij door met zijn bedrijf en probeert het het drugsgeld terug te verdienen.

  Netflix

  Sense8

  Sense8 is voor twee Awards genomineerd: Een Emmy Award voor Outstanding Main Title Theme Musicc en een GLAAD Media Award voor uitstekende televisiefilm of miniserie. Acht mensen over de hele wereld zijn met elkaar verbonden met hun zintuigen.

  De acht mensen die eerst gewoon normale mensen waren zijn de de acht Sensates geworden. Ze kunnen in elkaars leven, elkaars geheimen en gevoelens, maar ook in elkaars problemen terechtkomen. Ondertussen wordt er op ze gejaagd door de Biological Preservation Organisation.

  Netflix

  Stranger Things

  Met maar liefst 20 prijzen is Stranger Things één van de meest populaire series op Netflix. Vijf van die prijzen zijn gewonnen door Millie Bobby Brown die Eleven in de serie speelt.

  In het stadje Hawkins schuilt een duister geheim van de overheid waar een groep kinderen achterkomt. Mike, Dustin en Lucas raken hun vriend Will kwijt die terecht komt in de Upside Down. Ze vinden een meisje, Eleven dat gevlucht is van de overheid. Ze heeft speciale krachten en weet waar hun vriend Will is.

  Op dit moment is het vierde seizoen van Stranger Things nog in de maak, maar waarschijnlijk zal het vierde seizoen pas in 2021 uitkomen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.