Reisapp Buitenlandse Zaken geeft reisinformatie als 'corona app'

News
vrijdag, 05 juni 2020 om 16:45
reisapp buitenlandse zakenf1591366322
De Reisapp Buitenlandse Zaken moet meer zekerheid geven in deze onzekere coronatijden. De regering roept mensen op om, wanneer ze op vakantie gaan, zichzelf voor en tijdens de vakantie goed te verdiepen in de situatie in het vakantieland. Deze applicatie helpt daarbij.
Om de Reisapp Buitenlandse Zaken te gebruiken, download je deze voor Android of iOS. Met deze applicatie wil de overheid het makkelijker maken om iedereen van de juiste reisinformatie te voorzien. De Reisapp Buitenlandse Zaken kan tijdens je reis actuele reisinformatie geven in deze door corona toch vrij onzekere en veranderlijke tijden.

Reisapp van Buitenlandse Zaken nu downloaden

Via de reisapp wordt actuele reisadvies gegeven met praktische kaarten en een zoekfunctie. Daarnaast is er een overzicht van de meest bekeken landen en tevens de informatie van die meest bekeken landen terug te vinden. Je kunt verschillende landen als favoriet aankaarten en wanneer het reisadvies van dit land veranderd, krijg je hier automatisch een waarschuwing van. Daarnaast vind je informatie voor het geval van nood.
Mocht er nood aan de man zijn, vind je in de app ook contactgegevens van Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls. Er worden in de app nieuwsberichten verstrekt wanneer er een crisissituatie voordoet en informatief over evenementen verschaft. Alles is er zo op ingericht dat dit zonder een actieve internetverbinding kan. Zonder verbinding vind je de laatste geladen adviezen. Het bijwerken van de adviezen vraagt gebruikers wel om hun mobiel met wifi of een mobiel netwerk verbonden te houden.

Op vakantie met deze 'corona app'

De Reisapp Buitenlandse Zaken kan zeker van pas komen tijdens de zomervakantie. Voor iedereen geldt tijdens de zomervakantie:
  • Volg de basisregels, vermijd drukte. Heeft u klachten: blijf thuis en laat u testen.
  • Het openbaar vervoer is en blijft voor noodzakelijke reizen dus loop, fiets of neem de auto.
  • Niet gebonden aan de schoolvakantie? Ga buiten het vakantieseizoen als dat kan.
Er wordt door de regering opgeroepen om thuis te blijven en anders op vakantie te gaan in landen met een geel reisadvies. Dit zijn landen met een vergelijkbare situatie als Nederland. Buiten deze basisregels is het altijd handig om de laatste situatie in de gaten te blijven houden. Dit kan onder andere via de Reisapp Buitenlandse zaken.

Populair Nieuws