Beste Apex Legends wapens - Met dit schiettuig word je een champion

  De trekker overhalen, knallen, vuren of hoe je het ook wil noemen. Keihard knallen dat is wat je doet in Apex Legends. Een strijd van leven en dood tegen negentien andere teams is alles dat er toe doet. Maar wat voor schietijzers moet je eigenlijk gebruiken? Daarvoor hebben wij dit artikel met de beste Apex Legends wapens.

  Appels en peren kun je niet vergelijken en dit geldt ook voor wapens uit verschillende categorieën. Een shotgun is voor hele andere dingen bedoeld dan een sniper. Daarom hebben we voor iedere wapencategorie het beste wapen uitgelicht in deze lijst met de beste Apex Legends wapens. Deze wapens zullen jou helpen aan die eerste overwinning in de nieuwe battle royale game van Respawn Entertainment.

  Assault Rifle - Hemlok Burst AR

  We trappen deze lijst af met de de beste Assault Rifle die op dit moment beschikbaar is in de nieuwe battle royale game van EA. De Hemlok Burst AR is een van de beste wapens in Apex Legends. Met dit wapen schiet je, iedere keer dat je het vuur opent, drie kogels af. Doordat er iedere keer een korte periode tussen zit, schiet je minder kogels per minuut af, maar je bent wel preciezer.

  De Hemlok Burst AR maakt gebruik van Heavy munitie. Hierdoor richt je meer schade aan dan met wapens die gebruik maken van lichtere munitie. Deze Assault Rifle kan gebruik maken van veel verschillende attachments. Onder andere de Barrel Stabiliser, HCOG Classic en Standard Stock zijn opties voor de Hemok Burst AR.

  Schade

  Lichaam: 18 schade per kogel
  Hoofd: 24 schade per kogel

  SMG - Prowler Burst PDW

  De Assault Rifles zijn over het algemeen het sterkst op middellange afstanden. Dat geldt niet voor de meeste Submachine Guns, want deze wapens zijn het beste op korte afstand. Toch is er een gulden middenweg, want de Prowler Burst PDW zit eigenlijk een beetje tussen een SMG en Assault Rifle in. Omdat het een Burst wapen is, kun je namelijk nog redelijk accuraat zijn met dit wapen.

  De Prowler Burst PDW maakt ook gebruik van Heavy munitie. Dit is weer een reden waarom dit wapen ook veel gelijkenissen toont met Assault Rifles. Dit wapen kan onder andere de gebruikmaken van de Selectfire Receiver. Door middel van deze attachment kun je wisselen tussen burst en volautomatisch. Hierdoor ben je wel meteen een stuk minder accuraat.

  Schade

  Lichaam: 14 schade per kogel
  Hoofd: 21 schade per kogel

  LMG - M600 Spitfire

  Een van de voordelen van de LMG’s in Apex Legends is het aantal kogels dat er per magazijn beschikbaar zijn. Heel accuraat zul je met deze wapens, met een hoge terugslag, niet zijn, waardoor je de extra kogels ook echt nodig zult hebben. Heb je een vijand inmiddels in het vizier van een redelijke afstand dan zul je hem in een mum van tijd doorzeven met kogels. Wanneer je toch wel accuraat bent, zal er zeer weinig overblijven van je tegenstander.

  De M600 Spitfire is de beste LMG in de game. Dit wapen maakt wederom gebruik van de Heavy munitie, waarmee je veel schade aanricht bij je tegenstanders. Met de verschillende attachments kun je onder andere je magazijn nog verder vergroten of zorgen dat je een ander vizier krijgt.

  Schade

  Lichaam: 20 schade per kogel
  Hoofd: 40 schade per kogel

  Sniper - Krabel .50-CAL Sniper

  Nu zijn we aangekomen bij de beste Sniper Rifle in Apex Legends. De Krabel .50-CAL Sniper is een van de beste wapens in Apex Legends. Met dit wapen kun je een vijand in één schot afmaken, maar je vindt dit wapen dan ook niet zomaar op elke hoek van de straat. De Kraber .50-CAL Sniper kan namelijk alleen maar uit Supply Drops verkregen worden. Maar dat is niet het enige dat moeilijk is aan dit wapen.

  Munitie is schaars in Apex Legends, maar dat geldt al helemaal voor deze Sniper Rifle. Dit wapen maakt namelijk gebruik van speciale munitie die niet extra kan worden gevonden en teamgenoten kunnen het ook niet aan je geven. Hierdoor moet je het doen met acht kogels in totaal. Daarna kun je het wapen niet meer gebruiken, omdat je geen losse munitie kan vinden.

  Schade

  Lichaam: 125 schade per kogel
  Hoofd: 250 schade per kogel

  Shotgun - Mastiff

  Sniper Rifles zijn enorm sterk op lange afstanden, maar Shotguns kun je beter alleen gebruiken wanneer je in kleine ruimtes staat te vechten. Van dichtbij ben je dodelijker dan een zombie uit de Walking Dead. Wanneer er iemand om een hoekje op je ligt te wachten met een Mastiff in handen, zul je het zwaar te verduren krijgen. Het wapen is niet zomaar te vinden, want het is een van de meest zeldzame wapens in Apex Legends.

  Shotguns schieten Shells af in Apex Legends. Dit zijn meerdere scherpe, dunne stukken die in een koker worden afgevuurd. Wanneer je al deze zogenaamde pellets raakt, kun je met dit wapen zelfs meer schade aanrichten dan met een Sniper Rifle. Wanneer je de Mastiff tegenkomt, doe je er verstandig aan om het meteen op te pakken.

  Schade

  Lichaam: 18 schade per pellet
  Hoofd: 36 schade per pellet

  Pistol - Wingman

  De pistolen mogen dan misschien de kleinste wapens zijn in Apex Legends, maar dat wil niet zeggen dat deze schietijzers niet sterk zijn. Het beste pistool is de Wingman. Het wapen is lastig te gebruiken, maar wanneer je deze kleine vriend eenmaal onder controle hebt, is het een van de beste wapens in Apex Legends. Het wapen richt enorm veel schade aan, maar meerdere kogels wordt heel lastig door de terugslag.

  Je kunt onder andere kiezen voor meer precisie door middel van een Optic attachment. Ook kun je ervoor kiezen om meer kogels in je magazijn te stoppen, zodat je vaker achter elkaar kunt schieten. Dan kun je een aantal kogel extra missen en dan hoef je nog altijd niet te herladen. Dit wapen mag zeker niet uit jouw arsenaal ontbreken, omdat het een goede tweede keuze is, naast een Assault Rifle of Sniper.

  Schade

  Lichaam: 45 schade per kogel
  Hoofd: 90 schade per kogel

  De beste wapens in Apex Legends op een rij

  Dit waren de beste wapens die er tot nu toe beschikbaar zijn in Apex Legends. Heb jij al gespeeld met deze wapens of staat jouw favoriet er niet tussen? Laat het ons weten in de comments. Wil je weten wat wij van de nieuwe battle royale game van EA vinden? Lees dan onze Apex Legends review, waarin wij de game maar liefst een 8.5 geven.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.