De beste Ant-Man and the Wasp easter eggs

Article
vrijdag, 20 juli 2018 om 11:56
de beste ant man and the wasp easter eggs 134978
Tijd om je vergrootglas weer uit de kast te halen, want we gaan de beste Ant-Man and the Wasp easter eggs onder de loep nemen. Welke verwijzingen vielen ons het meest op?
Let op: dit artikel bevat spoilers voor Ant-Man and the Wasp dus als je de film nog niet gezien hebt ben je gewaarschuwd.
Deze easter eggs steken bijna je ogen uit, maar dat is niet zo verwonderlijk aangezien ‘wesp’ een onderdeel van de titel is. De release van Ant-Man and the Wasp brengt grote en kleine easter eggs met zich mee. Dit zijn de vijf beste Ant-Man and the Wasp easter eggs die je in de film kon zien.

5. Stan Lee cameo

Een MCU film is niet compleet zonder een cameo van Stan Lee, de maker van een scala aan Marvel personages waaronder Ant-Man. Hij is wederom vrij gemakkelijk te spotten, want tijdens een auto-achtervolging wordt hij bij de actie betrokken. Hij reageert zoals alleen Stan Lee dat kan en maakt een verwijzing naar de jaren ‘60.
Dit doet hij natuurlijk bewust, want Ant-Man werd in 1962 gecreëerd door de grootmeester toen hij verscheen in Tales to Astonish #35. Toen was het alleen wel Hank Pym die gebruik maakte van het pak en niet Scott Lang. Scott werd namelijk pas geïntroduceerd in 1979 en werd bedacht door twee andere makers.
134979

4. Quantum Realm

De quantum dimensie is een groot onderdeel van Ant-Man and the Wasp, maar heeft oorspronkelijk een andere naam. In de stripboeken heet de dimensie namelijk een andere naam, namelijk de Microverse. Deze dimensie is in de strips de thuisbasis van een andere superheldenteam genaamd de Micronauts.
Dat Janet’s incarnatie van The Wasp vast zit in de quantum dimensie, komt ook uit de strips. Tijdens de Secret Invasion verhaallijn leek ze namelijk te sterven, maar eigenlijk zat ze vast in de Microverse. De reden dat de MCU die naam niet gebruikt, heeft overigens te maken met de filmrechten. De naam is namelijk in het bezit van Paramount Pictures, net als de Micronauts.
134980

3. Ghost

Ghost uit Ant-Man and the Wasp kun je ook al van naam kennen uit de strips, maar verschilt verder in elk opzicht. Ghost is namelijk in de strips een mannelijk personage en begon ooit als vijand van Iron Man. Ghost is er in de strips namelijk op uit om organisaties uit te schakelen die zich bezighielden met het bespioneren van het volk. Daarnaast kan hij door middel van het pak gebruik maken van zijn krachten en dat is totaal niet het geval in de film.
Ava heeft haar krachten namelijk gekregen door middel van de ontwikkeling van quantum dimensie technologie die fout liep. Hierdoor voelt ze constante pijn en splitsen en groeien haar moleculen op constante basis waardoor ze door vaste massa heen kan lopen. De andere schurk die we in de film zagen Sonny komt overigens ook uit de strips en begon is typisch een vijand van Iron Man.
134981

2. Goliath

Laurence Fishburne speelt ook een bekend personage als je fan bent van de Marvel strips, want hij vertolkt de rol van Bill Foster die in de strips beter bekend staat als Goliath. Beide incarnaties werkten samen met Hank Pym, maar in de strips wordt Bill Foster superheld Goliath en vecht hij als reus tegen het kwaad. In de film doet hij het tegenovergestelde aangezien hij nooit groeit en Ava/Ghost juist helpt.
Het is overigens wel noemenswaardig dat het misschien maar goed is dat Bill Foster in de film niet de rol van Goliath op zich neemt. In de stripboeken wordt hij namelijk door een kloon van Thor vermoord tijdens Civil War. Nu is Civil War in de films gelukkig al voorbij en was Thor daar geen onderdeel van, maar misschien is het maar goed dat hij voorlopig uit de buurt blijft bij Thor.
134982

1. Post-Credit scene

De meest besproken scène van Ant-Man and the Wasp zal toch wel de post-credit scene zijn waarin we wat gevolgen zien van Avengers: Infinity War. We zien hoe Scott vast komt te zitten in de ‘Quantum Realm’ nadat de hele familie Van Dyne tot stof vergaan is. Dit is natuurlijk het gevolg van de inmiddels legendarische vingerknip van Thanos.
De scène doet je alleen wel achter je oren krabben, want er is dus totaal geen reden waarom Ant-Man niet in Infinity War zat. Met de nieuwsberichten die we zagen in Infinity War, weten we dat de wereld zich bewust was van de gebeurtenissen en dus zou je denken dat Scott het team zou ondersteunen. De Post-Credit scene doet je alleen het tegenovergestelde geloven en lijkt hem buitenspel te zetten voor Avengers 4.

De beste Ant-Man and the Wasp easter eggs zijn groots!

Dit zijn de vijf beste Ant-Man and the Wasp easter eggs! Ben je benieuwd wat we van de film vonden? Dan kun je onze Ant-Man and the Wasp review lezen. Deze film is natuurlijk direct verbonden met Avengers: Infinity War, dus vergeet ook niet om te lezen over de tien beste easter eggs in Avengers: Infinity War.

Populair Nieuws

Laatste Reacties