Top 5 beste Android smartphones van 2020

Article
dinsdag, 15 december 2020 om 15:30
beste android telefoons van 2020f1607959573
Door het coronavirus hebben veel techfabrikanten last gehad met de productie van nieuwe apparaten. Toch is er dit jaar nog genoeg moois uitgekomen, waaronder smartphones van zo’n beetje elke grote fabrikant. Dit zijn de top 5 beste Android smartphones van 2020!

5. Sony Xperia 5 II

Voor een lange tijd is Sony één van de top dogs geweest op het gebied van smartphones, maar door gebrek aan innovatie is de Japanse fabrikant voorbijgestreven voor de concurrentie. Gelukkig is het bedrijf nu weer bezig aan een opmars en kiest het daarbij haar eigen weg, inclusief innovaties die misschien niet voor iedereen even relevant zijn.
Dat een andere weg wordt gekozen wordt goed duidelijk met de Sony Xperia 5 II. Niet alleen de naam is opmerkelijk, maar ook het design. De smartphone is namelijk zeer slank met een 21:9 verhouding en nagenoeg geen bezels aan de zijkant. De Xperia 5 II is daarmee lekker compact, het OLED scherm ziet er prachtig en soepel uit met een 120Hz verversingssnelheid. In de behuizing zit bovendien de krachtige Qualcomm Snapdragon 865 processor met ondersteuning voor 5G internet.
Sony is één van de grootste leveranciers als het aankomt op cameralenzen in smartphones en vroeger maakten de telefoons van het bedrijf ook de mooiste plaatjes. Dat is de laatste jaren alleen niet het geval en ook dat geldt helaas voor de Sony Xperia 5 II. Het ligt daarbij niet aan de lenzen zelf, maar aan de software erachter. Als Sony op dat gebied stappen kan maken in 2021, dan kan het bedrijf volgend jaar mogelijk hoger op de lijst eindigen.
google pixel 4a fotof1594713865

4. Google Pixel 4a

De Pixel-lijn van Google is vrij prijzig, met smartphones die veel technologische vooruitgang bieden, maar waar je ook diep voor in de buidel moest tasten. Gelukkig kwam gigantische techbedrijf vorig jaar naast de Google Pixel 3 ook uit met de Pixel 3a. Een midrange telefoon die inlevert op een aantal gebieden, maar de meeste unique selling points van de lijn behoudt.
Goed nieuws voor smartphone-liefhebbers, want dit jaar is Google met een opvolger gekomen in de vorm van de Pixel 4a. Zoals je zou verwachten lijkt de smartphone veel op de Pixel 4, maar intern zijn er een aantal veranderingen. Zo heeft de Pixel 4a een minder krachtige processor, geen 90Hz verversingssnelheid en is de telefoon niet waterdicht. Toch is de smartphone wel een aantrekkelijke optie en één van de beste Android smartphones van 2020.
Zo krijg je de beste Android ervaring dankzij de stock skin van het besturingssysteem en kan je meteen genieten van nieuwe updates. Ook zit er één van de beste camera’s in de Pixel 4a, gaat de batterij lekker lang mee dankzij de grotere accu, er zit weer een vingerafdrukscanner achterop én je krijgt een 3.5mm-aansluiting. En dat alles in een lekker compacte behuizing.
samsung note 20 ultraf1607682247

3. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De smartphone markt is de laatste paar jaar steeds meer bezig met grotere modellen op de markt aan het brengen. Het is voor mensen met kleine handen zelfs een uitdaging geworden om een compact smartphone te vinden, die ze niet met twee handen moeten vasthouden. Het toppunt van ‘phablets’ is alleen Samsung, met haar Galaxy Note-lijn.
Dat de Samsung Galaxy Note 20 Ultra een chonky boy is, mag dan ook geen verrassing zijn. De smartphone komt zelfs met een stylus, waarmee je taken makkelijker kan uitvoeren. Het is dan ook zeker geen model die voor iedereen geschikt is met de afmetingen en het flinke gewicht, maar als je binnen de doelgroep valt is het nagenoeg de perfecte smartphone anno 2020.
Het 6.9 inch grote scherm ziet er verbluffend uit en heeft een vloeiende 120Hz verversingssnelheid. Gecombineerd met de krachtige Qualcomm Snapdragon 865 Plus processor met 5G chip worden alle applicaties dan ook snel en soepel gedraaid. Dezelfde sterke prestaties kan je ook verwachten van de camera, die maar liefst een 5x optische zoom-lens huisvest en daarmee superscherpe plaatjes kan schieten. Het zijn prestaties waar je U tegen zegt, maar alleen de hoge prijs van 1079 euro weerhoudt de Samsung Galaxy Note 20 Ultra van een hogere positie op deze lijst.
oneplus8t hoesjef1602681499

2. OnePlus 8T

Toen OnePlus op de markt kwam met haar eerste smartphone stond het bedrijf bekend als de flapship killer. Voor vrijwel dezelfde specificaties als de vlaggenschepen van de concurrentie, kon OnePlus hetzelfde bieden voor een fractie van de prijs. Sindsdien heeft OnePlus alleen ook doodleuk meegedaan aan de prijsstijging en is het vlaggenschip OnePlus 8 Pro een schamele 800 euro.
Gelukkig heeft het bedrijf dat zelf ook ingezien en heeft later in 2020 de OnePlus 8T gelanceerd. In vergelijking met de Pro lever je daarmee waterdichtheid op en de mogelijkheid om draadloos op te laden, maar de rest van de prestaties blijft hetzelfde voor een kleinere aanslag op je portemonnee. En die prestaties zijn zeer indrukwekkend.
De OnePlus 8T heeft een prachtig AMOLED scherm met een verversingssnelheid van 120Hz en een Snapdragon 865 5G processor om alles soepel te draaien. De smartphones van OnePlus draaien bovendien op OxygenOS, een versie van Android dat heel dichtbij de stock ervaring in de buurt komt en geen bloat kent. OnePlus mag wat ons betreft wel werken aan de software om nachtfoto’s mooier te maken, maar voor de rest is het Chinese bedrijf ijzersterk bezig de laatste tijd.
samsung galaxy s20 fef1607682426

1. Samsung Galaxy S20 FE

De Samsung Galaxy S20-lijn was één van de grootste releases dit jaar, met de standaard S20, de grotere S20 Plus en de S20 Ultra als vlaggenschip. De smartphone was alleen iets teveel telefoon voor de meeste gebruikers, waardoor de hoge prijs niet makkelijk te rechtvaardigen was.
Sindsdien heeft Samsung vrij stilletjes een nieuwe versie gelanceerd, de Samsung Galaxy S20 FE - officieel bekend als de Fan Edition. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de nieuwe versie iets uitgekleed, met een lagere resolutie, wat minder RAM en een plastic achterkant. In de praktijk zullen die verschillen alleen amper merkbaar zijn voor het gros van de gebruikers. En de plastic achterkant zal voor velen een godsgeschenk zijn wanneer de S20 FE uit zijn of haar handen valt. Het plastic ziet er bovendien vrij luxueus uit en is beschikbaar in zes verschillende kleuren.
In gebruik is de Galaxy S20 FE amper te onderscheiden van haar grotere broers en je kan dus genieten van ongekende prestaties. De Snapdragon 865 processor is razendsnel, 6GB aan RAM is voldoende om als je apps op de achtergrond aan te houden en het 6.5 inch AMOLED scherm ziet er vloeiend uit met de 120Hz verversingssnelheid. Daarbij krijg je ook toegang tot één van de beste smartphone camera’s van het moment, inclusief een betere selfie camera dan de normale S20. En dat alles voor 605 euro. De Samsung Galaxy S20 FE is daarmee de beste Android smartphone van 2020!

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws

Laatste Reacties