Beste Android features - de geheime tips en tricks van dit besturingssysteem!

  Android heeft natuurlijk veel functies die bekend zijn, zoals je telefoon een tijdelijke hotspot maken of het opnemen van je scherm. Toch zijn er een aantal Android features waar niet iedereen van af weet, maar die wel tot de beste en handigste behoren. Welke zijn dat?

  5. Inzoom functie

  Vooral voor gebruikers van Android die slechtziend zijn kan deze functie erg goed uitkomen. Via de instellingen is het dan ook makkelijk in te stellen voor deze gebruikers dat ze de functie krijgen om in te kunnen zoomen op hun scherm. Dit is namelijk een van de beste features voor Android waar je alleen maar voor naar instellingen hoeft te gaan.

  Nadat je de instellingen op je telefoon hebt geopend, ga je naar toegankelijkheid en vervolgens naar vergroting. Deze staat bij de meeste Android toestellen onder een kopje dat iets in de richting is van schermweergave of slechtziendheid. Hier kun je kiezen of je de mogelijkheid wilt om te kunnen vergroten door middel van een knop of door drie keer te tikken op je scherm. Als gebruiker kun je zelf beslissen wat je fijn vindt.

  4. Bewaar webpagina als PDF

  Het kan zo zijn dat je soms artikelen of nieuwsberichten op het internet leest en deze graag door zou willen sturen of later weer zou willen lezen. Je kunt dan de link sturen of de pagina weer opnieuw gaan zoeken, maar niet iedereen heeft constant een internetverbinding of zin om linkjes door te moeten sturen. Via de mail kan bijvoorbeeld een PDF-bestand een stuk handiger zijn.

  Het is heel simpel wat je doet. Je gaat naar de pagina die je op wilt slaan in Chrome en drukt op de drie puntjes rechtsboven in. Dit brengt je naar het menu. Je drukt dan op de optie delen en daarna op printen. Hier kan je namelijk voor de locatie kiezen waar het bestand heen moet. Er zijn twee locaties mogelijk: een daadwerkelijke printer of de optie opslaan als PDF’. Door op 'opslaan als PDF' te drukken wordt het bestand een PDF. Dit is een van de beste features op een Android die simpeler is dan verwacht.

  3. ICE

  ICE, oftewel In Case of Emergency, is het instellen van een contactpersoon voor wanneer er iets met je gebeurt. Het is over het algemeen wel bekend dat je een ICE kunt instellen, maar over het algemeen vergeten smartphonegebruikers ICE vaak in te stellen. ICE is op sommige Android-telefoons dan ook anders in te stellen, waardoor het soms haast een van de geheime features lijkt. Dit is de manier waarop wij het kennen.

  Naast het feit dat je dit in kunt stellen kun je bij de meeste Android-toestellen ook invullen wat je medische gegevens zijn zodat deze bekeken kunnen worden als je in gevaar bent. Denk aan bijvoorbeeld je bloedgroep of de medicatie waar je aan zit. Dit is een van de beste geheime Android-features die wat meer bekendheid verdient. Je kunt dit instellen door op je vergrendelscherm naar noodoproep te gaan en daar op de optie ‘toevoegen’ te klikken.

  2. Gast modus

  Soms wil je je telefoon even uitlenen, maar om nou iemand de kans te geven al je berichten te kunnen zien of al je andere notificaties is niet altijd even fijn. Het kan zijn dat je als Android bezitter geen geheimen hebt, maar je privacy wel een van de beste features in je leven vindt.

  Op de meeste Android-telefoons heb je dan ook de mogelijkheid om een gastaccount te maken naast je eigen ‘account’. Het is dan ook simpel om een gastaccount in te stellen. Je gaat naar de instellingen van je telefoon, daarna door naar 'gebruikers en accounts' en klikt daarna op 'gebruikers'. Daar kan je dan voor de optie kiezen ‘voeg gastaccount toe’. Hierdoor komt er een extra account waar je naartoe kan schakelen op het moment dat je je telefoon aan iemand anders geeft.

  1. Geheime game

  Naast het feit dat je normale games kunt downloaden op je Android toestel zit er ook een Easter-Egg game verstopt in je telefoon. Het is dan ook erg makkelijk om bij deze game te komen. Je gaat als eerste naar de instellingen. Hier ga je naar de gegevens van je telefoon. Daar zie je allemaal verschillende informatie, maar het gaat nu even om de versie Android die je hebt.

  Wanneer je namelijk op het stukje met informatie over de soort Android die je hebt blijft drukken op hoge snelheid achter elkaar krijg je uiteindelijk een Oreokoekje in beeld. Ook op dit koekje moet je dan weer blijven klikken tot je naar een ander scherm wordt gebracht met een soort gek octopusmonstertje. Met dit monstertje kun je spelen zoveel je wilt en als je er klaar mee bent druk je gewoon weer om je homebutton.

  Beste geheime Android features

  Dit waren een aantal van de beste Android features. De een is wat geheimzinniger en moeilijker te vinden dan de andere, maar allemaal zijn ze ergens toch wel handig (of leuk!). Welke feature vind jij het leukste? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

  Ben je een echte Android liefhebber? Dan kun je ook nog even onze special met de beste Android games even bekijken. Hou je niet zo van gamen en ben je meer van de technische kant? Dan kun je ook nog even onze special van de beste Android toestellen van 2018 even bekijken al had je die nog niet gezien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.