Top 10 beste Android apps aller tijden - Essentieel voor iedereen

  Dit zijn de tien beste Android apps ooit die essentieel zijn voor iedereen! De dag dat smartphones uit de mode raken moet nog aanbreken. Iedereen loopt met een telefoon rond en die staat natuurlijk vol met apps en de beste Android apps vind je hier.

  Apple

  Om als één van de beste Android apps bestempeld te worden moet de app apart gedownload worden die van de Play Store. Daarnaast beoordelen we de apps op basis van functionaliteit, dagelijks gebruik en populariteit. Houd je telefoon in de aanslag en lees snel welke apps in het rijtje met beste Android apps behoren.

  10. Shazam

  We beginnen deze lijst met beste Android apps aller tijden met Shazam, een fantastische app muziekliefhebbers. Iedereen hoort wel eens een nummer voorbij komen op de radio waarop ze het liefst een dansje doen, maar weet vervolgens niet wat de titel is. Dat is met Shazam verleden tijd!

  Wanneer je de app opstart, zoekt het algoritme van de app op basis van de muziek die het hoort gelijk de artiest en titel van het nummer op. Vervolgens kun je het nummer luisteren via een muziek-app en het nummer in een speciale afspeellijst zetten. Je kunt de nummers ook gewoon opslaan in Shazam als je een account aanmaakt in de app.

  9. YouTube

  Met Shazam ben je op elk moment voorbereid op een muzikaal noodgeval en de volgende in onze lijst met beste Android apps aller tijden kan je voorbereiden op verveling. We hebben het namelijk over de grootste videobliotheek ter wereld: YouTube. Vandaag de dag is er bijna niemand meer die niet weet wat Dropbox is en dat is begrijpelijk.

  Wanneer je de app opent en door de poorten van deze virtuele video-hemel loopt, staan er meer video’s op je te wachten dan je in honderd jaar kunt bekijken. Er is altijd wel iets te vinden wat je leuks vindt en al helemaal als je van gaming houdt. Het is dan ook een absolute goudmijn als je je ooit verveelt en dankzij YouTube Premium heb je ook nog eens de mogelijkheid om video’s offline te kijken, maar daarover kun je meer lezen in ons artikel over de voor- en nadelen van YouTube Premium.

  8. Facebook

  Een smartphone wordt vandaag de dag ontzettend veel gebruikt in combinatie met sociale media. Er zijn genoeg apps die we daar mee associëren en misschien wel de grootste daarvan is Facebook. Het sociale web staat vol met leuke video’s, updates van vrienden en familie en is natuurlijk de handigste reminder voor wanneer iemand jarig is. We krijgen immers allemaal de meldingen binnen wanneer iemand jarig is en iedereen heeft het wel eens gebruikt, maar dat terzijde.

  Facebook is nog steeds één van de meest gebruikte sociale media platformen ter wereld. Hoe negatief het nieuws rondom Facebook de laatste tijd ook is, er valt niet te twisten over het feit dat Facebook één van de beste Android apps aller tijden is. Al helemaal omdat je berichten kunt opslaan, waardoor je op een later moment een leuke video kunt terugkijken.

  7. Flitsmeister

  Voor de automobilisten onder ons is Flitsmeister gegarandeerd één van de beste Android apps aller tijden en dat is niet zo verwonderlijk. Het is een app die precies laat zien hoe hard je rijdt, waardoor je vaak net een tikje harder kunt rijden dan dat je snelheidsmeter in de auto aangeeft. Mocht je vervolgens een melding krijgen dat er een flitser aankomt, hoef je alleen maar rustig de rem te toucheren en je kunt onschuldig doorrijden. Zeg dus maar gedag tegen die boetes!

  Daar houden de voordelen van Flitsmeister alleen niet op, want de app geeft je ook de updates over huidige verkeerssituaties. Hierdoor weet je bijvoorbeeld wanneer er een ambulance aankomt of als er een file op je te wachten staat. Als Nederlanders mogen we trots zijn op Flitsmeister, aangezien het maar één van de weinige apps op deze lijst is met een Nederlands randje. De app is namelijk ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf in Veenendaal.

  6. Bankieren-apps

  De volgende op ons lijstje met beste Android apps aller tijden komt in de vorm van verschillende bankieren apps. Het hangt er namelijk een beetje vanaf welke bank je gebruikt, maar dat de apps handig zijn staat vast. Via je telefoon kun je namelijk gewoon even je saldo checken en iemand wat geld overboeken.

  Het is ook handig aangezien je een overzicht van al je geldzaken in de palm van je hand hebt. Er is slechts één nadeel te vinden als het aankomt op de bankieren-apps. Dat is namelijk dat wanneer je weinig saldo hebt, je liever niet naar je rekening wil kijken. Niemand heeft zin om herinnerd te worden aan hoe het is om te leven zonder centen.

  5. Google-apps

  Wie gebruik maakt van Android, kan eigenlijk niet zonder de verschillende Google-apps. Deze zijn nog net niet standaard meegenomen op hedendaagse smartphones, wat best bijzonder is aangezien de apps naadloos samenwerken met het Android besturingssysteem. Zo kun je je Google-account aan vrijwel elke app koppelen en werken de verschillende Google-apps goed met elkaar samen.

  Als we aan de verschillende Google-apps denken springen vooral Maps, Drive en Home eruit. Maps helpt je namelijk om te voorkomen dat je verdwaald raakt en met Drive ben je ervan verzekerd dat je altijd overal je bestanden bij je hebt. Om het af te maken kun je met Google Home een Chromecast bedienen of als je een Google Home speaker hebt, je slimme huis bedienen vanaf een afstandje.

  4. Instagram

  Net buiten de top drie strandt Instagram, het sociale media platform waarmee je mensen jaloers kan maken met mooie foto’s. Het is een platform dat vandaag de dag bijna niet meer weg te denken is onder jongeren en dat is niet zo gek. Instagram geeft je vele opties om je foto’s mee na te bewerken, waardoor alles er nog mooier uit ziet. Wanneer je door je prachtplaatjes volgers verzameld, kan het zelfs een leuk zakcentje opleveren.

  Populaire gebruikers worden namelijk wel eens benaderd om specifieke producten te dragen tegen betaling. Dit vanwege het grote volgersaantal van de populaire gebruikers en het bewijst maar weer hoeveel mogelijkheden actief social media gebruik kan bieden.

  3. Netflix

  Het brons in deze lijst met beste Android apps gaat naar streaming service Netflix en dat is niet zo verwonderlijk. Iedereen met een Netflix-abonnement weet dat het moeilijk is om niet 24-uur per dag films en series te kijken. Netflix staat immers vol met series en films die uren van je leven weten te beroven. Dat is ook niet zo gek met de kwaliteit van series als Breaking Bad, Stranger Things en Sex Education.

  Wat de Netflix-app zo hoog in het rijtje met beste Android apps weet te zetten, heeft te maken een hele handige feature. Namelijk dat je afleveringen kunt kijken terwijl je bijvoorbeeld aan het appen bent. Er wordt gewoon een simpel, klein scherm in een hoekje geplaatst waarop je verder kunt kijken en dat is extreem handig.

  2. WhatsApp

  Het zilver in onze lijst met beste Android apps gaat naar de bekendste chat-app aller tijden: WhatsApp. De app is voor velen de beste manier om te communiceren om verschillende redenen. Zo is de app gemakkelijk te gebruiken, kun je groepsgesprekken starten en is de integratie met het andere sociale media kanalen tot in de puntjes uitgewerkt. Hierdoor kun je makkelijk bestanden delen, linkjes sturen en lol trappen.

  Zo is een groepsgesprek vol met gifjes grappig om te zien en is het handig om een even snel een berichtje te sturen. Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele databundel en dat is tevens de enigste vereiste voor het gebruik van de app. Als je wil kun je zelfs (video-)bellen en je locatie delen, waardoor iemand je gemakkelijk kan vinden. Dat laatste is vooral handig tijdens evenementen bijvoorbeeld.

  1. Spotify

  In tegenstelling tot de iPhone heeft Android niet de beste ingebouwde muziekspeler. Play Music gaat ermee door, maar valt in het niets vergeleken met Spotify. De gratis te downloaden app is ongetwijfeld één van de beste Android apps door de reusachtige muziekbibliotheek.

  Wat de app alleen maar beter maakt is het algoritme dat ervoor zorgt dat je constant nieuwe muziek voorgeschoteld krijgt. Dit is op basis van de muziek die je luistert, waarbij er vaak muziek tussen zit die in de smaak valt. Hierdoor verbreed je je muzieksmaak terwijl je ook nog eens je favoriete muziek binnen handbereik hebt. Mits je Spotify Premium hebt, kun je de muziek ook offline luisteren wat ook een groot voordeel is. Dit is het dan ook wel waard als je een familie-abonnement afsluit waardoor je maar drie euro per maand betaalt als je meet vijf mensen deelt.

  Heb jij de beste Android apps ooit al?

  Met de beste Android apps ooit heb je als Android-gebruiker niets meer om over te klagen. Overal waar je gaat of staat heb je vermaak, ben je sociaal verbonden en ga je voorbereid op pad. Laat ons in de reacties weten welke apps volgens jou in het lijstje met beste Android apps horen en vergeet ook vooral niet om te lezen over de beste Android apps uit 2018.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.