Top 5 beste Civilization 6 facties - Verover de wereld!

Article
maandag, 12 februari 2018 om 9:54
xgn google image
Het is nog een paar daagjes wachten totdat de Rise and Fall update voor Civilization 6 uitkomt. Dan kan je weer met Nederland de wereld veroveren. Om je tot die tijd wat suggesties te geven, zetten we in deze top 5 beste Civilization 6 facties de beste samenlevingen voor je op een rijtje!

5. Engeland

Het leger van Nederland moet weliswaar ‘pang pang’ zeggen tijdens oefeningen, maar een paar honderd jaar geleden regeerden we over de zeeën. Engeland wilde hetzelfde doen en daarom lagen Nederland en het Verenigd Koninkrijk meerde malen met elkaar in de clinch. Bij gebrek aan Nederland (binnenkort niet meer) in Civilization 6, is de wereld domineren met Engeland zeker een goede optie.
Net als vroegâh draait het met Engeland (onder leiding van Victoria) maar om één ding: uitbreiden. Zo snel mogelijk kolonisten uitpersen en die de wijde wereld oversturen om over de hele kaart een vinger in de pap te hebben. Combineer dat met het wegnemen van de landingskosten van troepen en je hebt een perfecte reden om met Engeland te water op te gaan!
125952

4. Duitsland

Deutschland über alles! Onze oosterburen zijn niet vies van een oorlogje en ook in Civilization 6 kan je je volop richten op het uitbreiden van jouw grondgebied. Onder leiding van Frederic Barbossa krijg je een aanvalsbonus als je tegen City States vecht (perfect om snel extra steden onder jouw vlag te krijgen) en mag je per stad meer districten bouwen.
En niet te vergeten dat de Duitsers aan de wieg stonden van onderzeeboten. De speciale troepen van Frederic zijn dan ook de U-boten, waarmee je ongezien vijandige troepentransporten, vliegdekschepen of torpedobootjagers naar de bodem kan knallen. Zeker een samenleving die thuishoort in de top 5 beste Civilization 6 facties!
125953

3. Australië

Nee, de speciale troepen van Australië zijn geen kangoeroes, slangen, spinnen of pijlstaartroggen. En nee, Steve Irwin is ook niet de leider van de factie. In plaats daarvan speel je als John Curtin en krijg je de diggers als speciale troepen ter beschikking.
Deze speciale infanterie krijgt een dikke bonus in vechtkracht als ze zich aan de kustlijn bevinden. Ideaal dus om steden aan het water mee te veroveren of als verdediging van jouw steden. Want als je met Australië speelt, krijgen al je steden aan het water een bonus van drie voor maximale populatie! Geen kangoeroes, wel een plekje in de lijst met de top 5 beste Civilization 6 facties.
125954

2. Arabië

Er leiden meerdere wegen naar Rome. In Civilization 6 boeit Rome helemaal niets maar gaat het om de overwinningsvoorwaarden. De enige overgebleven factie op de aardbol zijn is er slechts eentje van. In plaats van oorlog voeren kan je (nee, geen eendjes voeren) er ook voor kiezen om met jouw religie te regeren of als eerste de wetenschap tot haar top te brengen. Met Arabië doe je het laatste.
In plaats van alles tot pulp te schieten en andere landen op hun knieën te dwingen, moet je het als Saladin hebben van de extra wetenschapspunten. Met gebouwen die zowel die punten als die voor het geloof uitpompen, is Arabië een geduchte tegenstander. Je kan er donder op zeggen dat als jij de factie niet gebruikt, iemand anders in een multiplayer potje dat wel doet!
125955

1. Azteken

Ondanks dat de samenleving van de Azteken niet meer bestaat, is het wel de beste factie om in Civilization 6 mee rond te banjeren. Als Montezuma kan je niet alleen vijandige troepen als jouw eigen bouwlieden gebruiken, maar kan je ze ook nog eens gebruiken om de districten in jouw steden sneller op te bouwen.
Aangezien groei belangrijk is voor het verder komen in de tijd, is dat één van de belangrijkste aspecten om op te focussen. En aangezien luxe grondstoffen er voor zorgen dat je troepen sterker worden, blijven vijanden het liefste bij je uit de buurt totdat ze vanaf een afstandje je steden in puin kunnen knallen. Maar als je hebt gefocust op groei, ben jij veruit de eerste die dergelijke wapens tot zijn beschikking heeft.

Met welk land uit de top 5 beste Civilization 6 facties spelen jullie het liefst?

Rustig jouw steden stuk voor stuk opbouwen en een onneembare vesting vormen, of razendsnel troepen klaarstomen voor een blitzkrieg. Wat je voorkeur ook heeft, er is altijd wel een factie die jouw voorkeur als sterkste punt heeft. Maar welke van de landen is jouw favoriet om de wereld mee te veroveren? Laat het weten in de comments!