Best bekeken film op Viaplay: Haaland The Big Decision

Article
zaterdag, 24 september 2022 om 11:00
erling haalandf1663834081
De best bekeken film op Viaplay is niet een ‘echte’ film, maar een sportdocumentaire. De nummer één van dit moment is Haaland: The Big Decision, over misschien wel de populairste voetballer van dit moment. We hebben het natuurlijk over Erling Haaland.
Erling Braut Haaland is een Noorse voetballer die momenteel de sterren van de hemel speelt. Afgelopen seizoen scoorde hij heel wat doelpunten bij zijn opdrachtgever Borussia Dortmund. Daarna stonden de voetbalclubs in de rij voor deze 22-jarige spits. Waar zou hij heen gaan en vooral: Wat zou hij zelf willen? Niet voor niets is de titel van deze documentaire The Big Decision.

Wat krijg je te zien over Haaland op Viaplay?

Haaland en zijn vader – die overigens zelf ook gevoetbald heeft voor Machester City –vertellen in de documentaire dat er zo’n zes interessante clubs zijn om eventueel naartoe te gaan. Naast Manchter City, waar de keuze opgevallen is, zijn er andere clubs zoals FC Barcelona. Wat interessant is, is dat ze het niet alleen hebben over de clubs die zijn zelf interessant vinden (Manchester op één!) maar dat er ook bewust nagedacht wordt over de club. De vader van Haaland zegt dat het belangrijk is dat een club ook écht een nummer 9 nodig heeft. FC Bayern München had dat lang niet namelijk door topscoorder Lewandowski.

Haaland zelf komt ook veelvuldig aan het woord. Zo legt hij bijvoorbeeld uit dat hij zijn keuze nooit laat afhangen van een trainer die ergens werkt, maar dat het veel belangrijker is dat als een club hem wil hebben. Een trainer kan namelijk zo weer ontslagen worden. Tot slot is het leuk dat er allemaal oude beelden van Haaland in de documentaire zitten verwerkt, waarbij je hem als kleine speler op het veld ziet rondrennen. Letterlijk klein, want het zag er lang naar uit dat Haaland helemaal niet zo groot zou worden, totdat de jongeman opeens meerdere jaren achter elkaar ineens twintig centimeter per jaar de lucht in schoot.
Nieuwsgierig geworden? Check dan Haaland: The Big Decision op Viaplay!