Fallout 76 details van QuakeCon Q&A - Deze dingen moet je weten!

  Afgelopen weekend was QuakeCon in volle gang en er zijn behoorlijk wat Fallout 76 details naar buiten gebracht. De informatie is tijdens een Q&A uitgebracht en wij zetten de grote punten nog een keer voor je op een rij.

  S.P.E.C.I.A.L.- systeem

  In Fallout 76 zal het S.P.E.C.I.A.L.- systeem terugkeren. Via het systeem krijgen spelers de kans om hun strength (kracht), perception (waarneming), endurance (uithoudingsvermogen), charisma (charisma), intelligence (intelligentie), agility (behendigheid) en luck (geluk) te verbeteren. Door in level omhoog te gaan krijgen spelers perk kaarten die ingezet kunnen worden in de verschillende S.P.E.C.I.A.L.-categoriëen.

  Spelers die level zijn beginnen met één beschikbare plek voor iedere S.P.E.C.I.A.L.- categorie. Op deze plekken komen kaarten te staan die als perk dienen. Met de perks krijgen spelers de kans om hun personage te verbeteren en bonussen te ontgrendelen. Sommige kaarten kunnen zelfs gecombineerd worden, maar kosten vervolgens meer punten om ingezet te worden.

  (Geen) Microtransacties

  De kaarten van het S.P.E.C.I.A.L.- systeem zijn niet met echt geld te koop. Dit vroegen veel mensen zich af toen Bethesda bekendmaakte dat het S.P.E.C.I.A.L.- systeem zou terugkeren. Met de kaarten kunnen zoals net vermeld speciale boosts ontgrendeld worden en zijn vervolgens in te zetten.

  De kaarten zijn niet te koop met echt geld, maar zijn te verdienen naarmate spelers levelen. Tijdens de Q&A video was een personage te zien die al level 42 is. In het systeem was meteen het verschil te zien vergeleken met een personage van een lager level door de grote hoeveelheid kaarten die ingezet kon worden.

  Vermoorden van mensen wordt gestraft

  In een grote multiplayer game zal niet iedereen vriendelijk tegen elkaar zijn. Voor Fallout 76 heeft ontwikkelaar Bethesda hier iets op bedacht. Wanneer spelers iemand uitdagen en diegene het afwijst maar toch aangevallen wordt, zal de aanvaller een ‘gezochte moordenaar’ worden.

  De aanvaller krijgt dus als het ware een bounty boven zijn hoofd te hangen. Spelers kunnen ook zien waar de moordenaar is door een grote rode ster die op hun map verschijnt. Spelers die de moordenaar weten te verslaan krijgen een beloning. Met een speciaal ‘revenge systeem’ krijgen de vermoorde spelers de kans om wraak te nemen en een dubbele beloning te pakken krijgen.

  Personage

  Spelers krijgen de kans om hun personages uit kunnen kiezen en deze zelfs later te veranderen in de game. Nadat spelers hun personage hebben aangemaakt in de Vault kunnen ze aan de slag met levelen. Op ieder moment is het uiterlijk van een personage te veranderen. Hieronder valt zelfs het geslacht.

  Spelers krijgen perk kaarten die ze in kunnen zetten in het S.P.E.C.I.A.L.- systeem. Met sommige kaarten kan mutatie gestimuleerd worden. Het personage kan mutaties meemaken die zowel voordelen als nadelen met zich mee kunnen brengen. De mutaties ontstaan door straling die zich in de wereld van Fallout 76 bevinden.

  Fallout 76 details

  Dit waren alle belangrijke details van de Q&A. In de video bovenaan de pagina is de hele conferentie nog een keer uitgebreid te bekijken. Fallout 76 komt 14 november uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. In oktober komt er een beta voor de game.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.