Top 10 tofste AR apps voor iOS - Apps tot leven gebracht

  Natuurlijk kent iedereen wel de Pokémon Go app die met augmented reality werkt, maar voor deze special wilden we het anders insteken. Er staan namelijk geen spelletjes in deze lijst. Dus bij dezen: de 10 tofste AR apps voor iOS die geen spelletjes zijn!

  10. 3-in-1 ruler

  Met de 3-in-1 ruler kunnen gebruikers dingen opmeten via hun telefoon. Dit klinkt natuurlijk heel simpel en dat is het ook. Er zijn drie verschillende linialen die gebruikt kunnen worden waarvan ééntje gebruik maakt van AR.

  Iedereen die de app gebruikt kan een punt selecteren met zijn of haar camera en deze vervolgens naar beneden slepen om voorwerpen op te meten. Deze voorwerpen kunnen zowel plat op een tafel liggen als staan.

  9. Graphmented

  De app Graphmented is perfect om te gebruiken tijdens werk. Met het programma kunnen gebruikers verschillende functies in augmented reality tonen. Zo is er een screenshot van een website in te plaatsen en valt er gebruik te maken van Google Spreadsheets.

  Om bijvoorbeeld een plan uit te leggen kunnen gebruikers een video opnemen en deze delen met collega’s. Ook is het mogelijk om via AirPlay het beeld van de telefoon te streamen op een TV. Een interessante feature die wij niet zagen was de mogelijkheid om iedereen hetzelfde te laten zien in hun eigen app terwijl één persoon iets uitlegt.

  8. Fitness AR

  Als sport helemaal je ding is, dan is Fitness AR een handige app om te gebruiken. In de app zijn verschillende bekende routes te zien die mensen (meestal) fietsen, klimmen of lopen. Van al deze routes zijn kaarten gemaakt die in een AR modus te bekijken zijn. Een stuk grond lijkt dan net een kleine wereld uit bijvoorbeeld Cities: Skylines.

  Gebruikers kunnen ook hun eigen routes bekijken of de activiteiten van hun vrienden bijhouden. Zo zijn routes ook op te slaan en eventueel opnieuw te wandelen.

  7. Night Sky

  Mocht je altijd al benieuwd zijn geweest naar de sterren, dan is Night Sky perfect voor jou. Met de app krijgen gebruikers de kans om sterren en sterrenbeelden te vinden en hierover te lezen. Verder is er met de app ook over satellieten te lezen die bijvoorbeeld zorgen voor ons internet.

  Met de AR optie is het mogelijk om in de plaats van een achtergrond het heelal de camera van je telefoon te gebruiken. Mocht je 's avonds dus een mooie strandwandeling maken, dan is dit een perfect moment om de app te gebruiken.

  6. Complete Anatomy for iPhone

  Mocht je het menselijk lichaam van dichtbij willen bekijken, dan kan dit met de Complete Anatomy app. De app zonder AR functie is al handig om te gebruiken voor bijvoorbeeld een Biologie les of tijdens je studie. Tijdens het leren zal de AR functie dan ook zeker van pas komen.

  De augmented reality functie zal helpen met het inschatten van de proporties van een menselijk lichaam. Verschillende delen van het skelet kunnen geselecteerd worden en over dit deel van het lichaam wordt meer informatie verteld.

  5. Magicplan

  Mocht je beginnen met het klussen van je huis, dan is het handig om een plattegrond te maken van alle kamers. Met de magicplan app is dit mogelijk. Via de app zijn alle hoeken en deuren van een huis in een plattegrond te verwerken. Dit kan van pas komen bij het inrichten van een huis of bij het plannen van projecten.

  In de app zijn objecten, foto’s en aantekeningen toe te voegen. Voor ieder ‘plan’ kan er ook een budget uitgerekend worden. Hieronder valt bijvoorbeeld hoeveel gebruikers kwijt zijn voor verf en hoeveel het laten leggen van tapijt kost.

  4. Kouji

  Mocht je bekend zijn met bitmoji van Snapchat en hier van houden, dan heb je waarschijnlijk ook interesse in Kouji. Met de app kunnen gebruikers hun eigen emoji maken in een soort van baby versie. Er is een ruime keuze aan items en andere voorwerpen om je personage mee aan te passen.

  Nadat een personage is gecreëerd opent er een scherm dat wel heel erg lijkt op Snapchat. Gebruikers kunnen hun personage fotograferen of filmen en naar links en rechts swipen om verschillende menu’s te openen. Kouji is vergeleken met Snapchat wel een stuk meer gefocust op het personage.

  3. Dubface

  De hilarische app Dubface zal gezichten van je vrienden en jezelf veranderen in verschillende personages. Van sumo worstelaars tot een engel, je kan alles van je vrienden maken.

  Het enige dat de app vereist is een foto van iemand waar een gezicht op staat en vervolgens wordt deze geprojecteerd op een personage. De personages zijn dan bijvoorbeeld op je bureau te plaatsen met de AR functie.

  2. IKEA Place

  Shoppen in de IKEA is nu een stuk makkelijker geworden met de IKEA Place app. Via de app kunnen gebruikers thuis uitzoeken wat hen leuk lijkt en dit vervolgens in hun woonkamer neerzetten met de AR functie.

  Er is zelfs een functie waarbij gebruikers een foto kunnen maken van een voorwerp, bijvoorbeeld een bureaustoel, en de app zal dan naar producten zoeken die hierop lijken. Alle producten die worden verkocht in de IKEA winkels zouden ook in de app te vinden moeten zijn.

  1. Quartz

  De eerste plek in deze lijst gaat naar de nieuwsapp Quartz. De app levert nieuws op een interessante manier. In de plaats van door een website heen te kijken, kunnen gebruikers nieuws binnenkrijgen in de vorm van sms’jes. Dit zijn geen echte sms’jes, maar berichten die gebruikers binnen krijgen via de app.

  Het interessante van deze app is de functie om voorwerpen te bekijken die bij verhalen horen. Zo werd de SpaceX in februari gelanceerd en is vervolgens in AR te bekijken. Dit is tevens een handige methode om te zien hoe groot objecten daadwerkelijk zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.