Zo werkt de Be quiet! PS5 SSD MC1 cooler!

Article
zaterdag, 16 oktober 2021 om 17:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Nu Sony daadwerkelijk het startschot heeft gegeven om een SSD in je PlayStation 5 te installeren, is het eindelijk tijd om de schroevendraaier uit de kast te halen. Velen staan te popelen om eindelijk extra geheugen in de PS5 te schroeven, al heb je daar soms wel een heatsink voor nodig. Eén daarvan is de Be quiet! MC1 cooler en wij leggen je precies uit hoe de PS5 SSD MC1 cooler werkt!
Zodra het PS5 SSD MC1 cooler pakketje op de mat verschijnt, denk je misschien dat er iets mis is. Het pakket is immers wel heel klein, maar dat is ook de bedoeling. Zowel de SSD als de MC1 cooler van Be quiet! die je om de SSD moet zetten zijn erg klein, omdat deze in een kleine ruimte van de PS5 geïnstalleerd moet worden.

De SSD heatsink installeren

De speciale MC1 cooler is een heatsink die je eerst nog om een SSD moet vormen. Het installeren hiervan is gelukkig vrij gemakkelijk te doen. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de instructiegids volgen en er kan vervolgens eigenlijk niets fout gaan. Het proces werkt als volgt:
  1. Leg de bodem van de heatsink klaar
  2. Verwijder de vershoudstrip van de plakstrip van de bodem
  3. Plaats de SSD op de speciale plakstrip, maar let goed op het uitlijnen van de heatsink en SSD. Voor het uitlijnen moet je het schroefgaatje als punt pakken waar alles gelijk mee ligt
  4. Verwijder de vershoudstrip van de plakstrip van de kap
  5. Plaats de kap op de rest van de bodem van de heatsink waar nu ook de SSD in zit. Let wederom op met het uitlijnen dat het schroefgaatje als vaste punt gepakt wordt.
  6. Je PS5 SSD met MC1 cooler is nu klaar voor gebruik
mc1 cooler be quiet ps5f1634300034

PS5 SSD MC1 cooler in de PlayStation 5 zetten

Nu je SSD voorzien is van de MC1 cooler is het wel nog een opgave om de SSD met heatsink te installeren in de PlayStation 5 zelf. Gelukkig is dit redelijk simpel te doen. Sterker nog, we hebben het hele stappenplan in dit handige artikel voor je op een rijtje gezet.
De PS5 SSD MC1 cooler van Be quiet! past precies in je PS5 en laat zelfs nog een beetje ruimte extra over. Op die manier kan de SSD goed ventileren en heb jij lekker extra ruimte op je console. Tijd om aan de slag te gaan dus met extra geheugen!

Populair Nieuws

Laatste Reacties