Battlefield Hardline - Welke informatie is al bekend?

Article
dinsdag, 03 juni 2014 om 17:38
xgn google image
Battlefield Hardline verscheen deze ochtend voor korte tijd op YouTube, maar die beelden werden al snel verwijderd. Zoals het er nu naar uitziet richt Battlefield Hardline zich meer op de politie-eenheid, maar is er al wat meer bekend van de game? XGN komt hier met een overzicht, zodat jij weer helemaal up-to-date bent.
Bij uitgever Electronic Arts sloegen alle stoppen door toen er een gameplay video verscheen tussen de zoekresultaten van YouTube. Het bedrijf is in opperste concentratie om te voorkomen dat er iets uitlekt aan de buitenwereld omtrent Battlefield Hardline. Het lijkt er daarom sterk op dat wij meer kunnen verwachten tijdens de E3, maar de uitgever speelt op het moment graag als Big Brother en houdt het internet goed in de gaten om eventuele lekken te dichten.

E3, wat breng je ons?

Iedere fan hoopt tijdens de E3 op de bekendmaking van een exacte releasedatum voor het spel. Optimistische mensen verwachten de game dit jaar al en de nuchtere mensen onder ons voorspellen 2015 als verschijningsperiode. Anders dan bij alle andere Battlefield titels richt deze game zich meer op de nobele taak van de politie.
kat en muisspel in battlefield hardline 1038
Uiteraard hoef je niet de rol te spelen van een simpele wijkagent die ouderen helpt met oversteken of een verdwaalde kleuter naar de ballenbak van Ikea terug mag brengen. Nee, jij treft het beter wanneer je de politieacademie verlaat en aan de slag mag als bestrijder van de misdaad.
Als we de artwork van Battlefield Hardline mogen geloven, kom je terecht in een harde wereld van rovers en bendes. Als lid van een speciale eenheid moet je de georganiseerde misdaad uitelkaar zien te drijven. Bankovervallen, gijzelacties of gangsters die een oorlog uitvechten. De stad stikt van de problemen.
Stap uit het SWAT-busje en snel je naar het bankgebouw waar criminelen een groep mensen gijzelt. Je kunt niet meer zomaar in het wilde westen schieten, want er mogen natuurlijk geen burgerslachtoffers vallen. Handel daarom tactisch en jaag de slechte mensen uit je stad.
dice werkt ook mee aan battlefield hardline 1039
Tijdens de onthulling van de game werd bekend dat Visceral Games aan Battlefield Hardline werkt. Het bedrijf mag als eerste de handen uit de mouwen steken voor het spel. Veel mensen dachten eerder aan DICE als ontwikkelaar, maar blijkbaar speelt dat bedrijf een kleinere rol in de nieuwste game uit de Battlefield-franchise.
Op Twitter vraagt gebruiker ShadowgateKDA aan Steve Papoutsis van Visceral games of er meer bedrijven aan de game werken. Papoutsis antwoord daarop dat DICE ook meewerkt aan het spel. Eigenlijk is het vrij logisch dat DICE niet de leiding neemt bij Battlefield Hardline. De ontwikkelaar moet zijn spierballen namelijk nog tonen met de nieuwe game Star Wars: Battlefront.

@ShadowgateKDA Visceral is leading the development of Hardline on both SP and MP, with collaboration from DICE. — Steve Papoutsis (@leveluptime) May 30, 2014

battlefield hardline tijdens e3 persconferentie 1040
Pak vliegensvlug je agenda maar, want Electronic Arts geeft op 9 juni om stipt 21:00 uur meer informatie vrij over de game. Het is alleen niet duidelijk wat wij precies te zien krijgen. Natuurlijk verwacht iedereen trailers en verse screenshots, want de E3 is het moment om te laten zien wat je in huis hebt. Met alle lekken die onmiddellijk worden gedicht, rest ons niets anders dan met geduld te wachten tot volgende week maandag.
Bekijk ons overzicht met E3-persconferenties voor de precieze tijd en datum voor de persconferentie van Electronic Arts. Hier staan ook de andere persconferenties in met tijd en datum, alsmede de links naar alle livestreams. Zo kun je ook zelf rechtstreeks meegenieten van de E3.