Nieuwe Mortal Kombat: 5 redenen waarom!

Article
dinsdag, 03 juni 2014 om 16:51
xgn google image
Goed nieuws voor de (vele) fans van Mortal Kombat! Het tiende deel, Mortal Kombat X, is gisteren aangekondigd. Drie jaar na de laatste Mortal Kombat kunnen we dus weer onze agressie kwijt in de digitale wereld. Maar waarom is deze aankondiging nou zo leuk? Wij geven je 5 redenen waarom we uitkijken naar een nieuwe Mortal Kombat.
Want dat doen we! Mortal Kombat is bij iedereen wel bekend, ook niet-gamers hebben er weleens van gehoord. De franchise begon in 1992 met, uiteraard, de game Mortal Kombat. Het spel verscheen op diverse Arcade platforms en was toentertijd erg controversieel, vanwege de bloederige en gewelddadige manier waarop spelers hun tegenstanders moesten doden.

Mortal Kombat X

Ook in Mortal Kombat X, het tiende deel in de hoofdserie, is dit het geval. De game moet in 2015 verschijnen voor de PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. De belangrijke karakters zoals Scorpion en Sub-Zero zijn weer aanwezig, maar Mortal Kombat X introduceert ook een aantal nieuwe uitdagers en komt met geheel nieuwe gameplay.
Maar waarom is dit nou allemaal zo leuk? XGN geeft je 5 redenen om uit te kijken naar een nieuwe Mortal Kombat!
5 redenen voor een nieuwe mortal kombat 1025

5. Alweer drie jaar geleden sinds laatste Mortal Kombat

Inderdaad, drie jaar geleden alweer. En dat is voor ons een goede eerste reden. Dit negende deel, simpelweg Mortal Kombat geheten, verscheen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Vita. De game kwam uit op 21 april 2011. Mortal Kombat was vooral een remake van het origineel uit 1992, met verbeterde graphics en een diepere verhaallijn.
5 redenen voor een nieuwe mortal kombat 1026

4. FINISH HIM!

Dit behoeft volgens ons eigenlijk geen verdere uitleg. De fatalities uit Mortal Kombat zijn ongeëvenaard (smerig) en wereldberoemd. Natuurlijk mogen we ervan uitgaan dat deze ook in Mortal Kombat X aanwezig zijn (en anders zal daar wel voor worden gezorgd). Nog even voor de leek: fatalities zijn eindmoves waarbij je je tegenstander definitief uitschakelt. Dit doe je pas nadat je het beroemde FINISH HIM/HER hoort.YEAH!
5 redenen voor een nieuwe mortal kombat 1027

3. Mortal Kombat uit 2011 was supervet!

We gaan weer even terug naar de meest recente Mortal Kombat. Want de franchise is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk, zo bewees deze titel. Dat blijkt onder meer uit onze recensie. Wij gaven de game namelijk liefst een 9,4. En waarom? Mortal Kombat bevatte gewoon enorm veel content, was bruter dan ooit en wist nostalgie en vernieuwing perfect met elkaar te combineren. Bovendien was er een toffe verhaallijn om te spelen!
5 redenen voor een nieuwe mortal kombat 1028

2. Nog meer gore op de PS4 en Xbox One

De PlayStation 4 en Xbox One krijgen met Mortal Kombat X ook een Mortal Kombat. En daarmee kan iedereen zich gaan voorbereiden op nog realistischer rondvliegend bloed, afgehakte ledematen en andere gorigheid. Dit alles zullen we volgende week op de E3 in ieder geval gaan meemaken. Dan laat Warner Bros. Mortal Kombat X namelijk voor het eerst zien.
En aangezien dit zeer waarschijnlijk beelden van de PS4 of Xbox One zijn, is het hopen dat iedereen een sterke maag heeft...
5 redenen voor een nieuwe mortal kombat 1029

1. Gemaakt door NetherRealm Studios

NetherRealm Studios gaat Mortal Kombat X ontwikkelen, en deze studio was ook verantwoordelijk voor het eerder in dit artikel zo geprezen Mortal Kombat uit 2011. Dat het bedrijf een geweldige Mortal Kombat-game af kan leveren, is dus feit.
Maar of NetherRealm Studios dit kunstje kan herhalen weten we op z’n vroegst volgende week, maar waarschijnlijk pas in 2015. Dan moet Mortal Kombat X namelijk in de schappen liggen voor de PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.