Battlefield 5 Features - Alle nieuwe elementen op een rijtje

  Battlefield 5 is officieel uit de doeken gedaan en alle informatie is vergeven. Maar wat is er nou precies allemaal nieuw aan deze first-person shooter? Deze Battlefield 5 features special vertelt je alles wat je moet weten over al het schietgeweld dat DICE voor je in petto heeft.

  Een gloednieuwe setting

  Het grootste en meest belangrijke Battlefield 5 nieuws is natuurlijk de setting waarin de game zich afspeelt. Battlefield 1 richtte zich volledige op de Eerste Wereldoorlog en alle chaos die hiermee gepaard ging. Met Battlefield 5 ligt de focus op het geweld uit de jaren 40 tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Herbeleef de actie en onheil uit die periode door te vechten met bekende wapens, rond te scheuren in de voertuigen uit de oorlog en op iconische veldslagen geïnspireerde slagvelden te betreden. Zo zal het mogelijk zijn om het in Rotterdam op te nemen tegen de Duitsers!

  War Stories

  Om die setting van de Tweede Wereldoorlog goed over te brengen, zijn de War Stories terug van weggeweest. Middels losse verhalen wordt de sfeer van de strijd tijdens de oorlog overgebracht op de speler. Ontwikkelaar DICE heeft beloofd dat emotie en actie hand in hand samengaan tijdens deze singleplayer ervaringen.

  Als voorbeeld werd een jongedame getoond die alles over heeft om haar familie uit de handen van de Duitsers te houden. Ook al betekent het dat ze daarvoor zelf haar leven moet geven tijdens haar strijd voor het verzet.

  Combined Arms

  En ook als je zin hebt om dit soort missies samen te volbrengen, zit je met Battlefield 5 goed. Combined Arms is namelijk een gloednieuwe coöperatieve modus waarin je met maximaal drie andere soldaten missies aan kunt gaan om toffe nieuwe voorwerpen vrij te spelen en verder te levelen.

  De missies worden bovendien willekeurig gegenereerd, waarbij locaties en opdrachten automatisch met elkaar worden gecombineerd voor nog meer speelplezier. Daarbij moet je keuzes maken tijdens je missies. Speel je het veilig en evacueer je op tijd? Of ga je langer de strijd aan voor een hogere beloning, met als gevaar dat je alsnog sneuvelt.

  Combined Arms moet een nieuwe uitdaging bieden die de traditionele singleplayer actie combineert met elementen uit de multiplayer.

  Squad gameplay

  Dat de nadruk op samen spelen wordt gelegd in Battlefield 5 blijkt niet alleen uit de gloednieuwe co-op modus. Ook het gebruik van squads in de multiplayer heeft een metamorfose gekregen. Allereerst word je nu standaard altijd in een squad geplaatst tijdens het spelen van de game. Dit om teamwork te bevorderen.

  Maar ook bepaalde handelingen zijn nu makkelijker gemaakt voor squadleden. Zo kun je iedereen binnen jouw squad reviven, ook als je geen medic-klasse hebt gekozen. Deze handeling zal echter wel langer duren en geeft de andere speler minder health terug dan wanneer een medic aan het werk gezet wordt.

  Als squad spaar je bovendien punten die door de leider ingezet kunnen worden voor extra materieel op het slagveld. Denk aan een nieuwe tank, een supply drop of een heuse V1-raket. Samenwerken is daardoor belangrijker dan ooit tevoren in Battlefield 5.

  Grand Operations

  Maar ook de actie wordt grootser. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Grand Operations. Voortbordurend op de Operations uit Battlefield 1 vecht je in meerdere rondes op verschillende mappen met meerdere objectives voor de overwinning. De opzet van die mappen en missies kan per Grand Operation verschillen en gebeurtenissen hebben invloed op de vervolg van een match.

  Als voorbeeld werd de strijd in Rotterdam genoemd. Een Grand Operation bestaat uit meerdere rondes, wat in de game verschillende dagen zijn. Tijdens de eerste ronde moet de aanvallende partij artillerie in de stad uitschakelen die door de verdedigende partij gebruikt wordt. Het aantal manschappen dat de aanvallende partij op dag twee tot haar beschikking heeft, hangt weer af van hoe succesvol zij was tijdens dag één.

  Doordat elke Grand Operation unieke voorwaarden en opdrachten heeft, voelt geen enkele match hetzelfde. Het is een goed voorbeeld van hoe dynamisch de oorlogvoering in Battlefield 5 is geworden.

  Interactie met de omgeving

  Dat dynamische aspect is ook terug te vinden in de interactie met jouw omgeving. Als soldaat heeft de omgeving namelijk directe invloed op de manier waarop je voortbeweegt. Een soldaat die door het hoge water heenloopt tilt zijn benen verder op en als jouw karakter over glibberige rotsen rent zie je hem moeite hebben te blijven staan.

  Het zijn subtiele toevoegingen die de algehele ervaring nog authentieker doen aanvoelen. Maar die dynamische interactie kan ook ingezet worden als hulpmiddel. Het spotten van vijanden wordt bijvoorbeeld makkelijker als zij zich door hoog gras manoeuvreren en de bladeren bewogen worden.

  Ook explosies zijn dynamischer geworden. Afhankelijk van waar een explosie afgaat, zal het puin zich realistisch verspreiden. Een explosie binnenin een huis doet de muren naar buiten knallen, terwijl een schot van een tank de voorgevel juist naar binnen duwt.

  Fortifications

  Destructie staat al lange tijd centraal in de Battlefield serie. Maar wat als alles is stuk geknald? Bouw dan nieuwe dingen! Battlefield 5 introduceert namelijk zogenoemde fortificaties.

  Hiermee kun je beschutting in elkaar knutselen voor jou en jouw team, maar je kunt het je vijand ook een stukje moeilijker maken. Plaats prikkeldraad en tankstoppers of bouw een klein fort uit de restanten van een woning.

  Daarnaast kun je nu stationary wapens verplaatsen met voertuigen. Bind een AA-geschut vast aan een tank en rij rond als een mobiele basis. Je krijgt als speler enorm veel vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.

  Customization

  En die creativiteit kun je ook kwijt in het aanpassen van jouw karakter en wapentuig. Zo is het mogelijk om de outfit van jouw soldaat aan te passen, je kunt een likje verf aanbrengen op het gezicht van jouw soldaat, je wapens zijn van top tot teen aan te passen en ook je voertuigen kunnen helemaal naar eigen smaak ontworpen worden.

  Zodoende kun je jouw arsenaal helemaal je eigen maken. Door uitdagingen te voltooien en mee te doen met exclusieve evenementen speel je tevens nieuwe cosmetische voorwerpen vrij waarmee je kunt opscheppen tegenover andere spelers.

  Tides of War

  Al die vernieuwingen en aanpassingen aan de gameplay zijn natuurlijk leuk, maar het grootste nieuws werd pas helemaal als laatste genoemd. Battlefield 5 zal namelijk geen Premium abonnement krijgen. Dit houdt in dat toekomstige content voor de game gratis beschikbaar zal zijn voor alle spelers. Dit om de community niet op te delen in verschillende groepen.

  In de maanden na release zal de game aangevuld worden met nieuwe mappen en mogelijkheden. Zo wil DICE de community levendiger houden dan ooit, en dat dus allemaal gratis en voor niets. Een zeer welkome toevoeging waar spelers nog veel plezier aan zullen krijgen.

  De content zal in de vorm van zogenoemde Chapters verdeeld worden, waarbij ieder hoofdstuk een eigen thema en setting heeft. Hierbij wordt verhalende content afgewisseld met extra multiplayeractie, zodat er voor ieder wat wils is.

  Welke nieuwe Battlefield 5 features kijk jij naar uit?

  Zoals je kunt lezen zijn er genoeg nieuwe Battlefield 5 features terug te vinden in de aankomende shooter. Fans van het knallen van lood kunnen hun hart ophalen met deze reis terug in de tijd. Welke Battlefield 5 features vind jij het vetst? Laat het weten in de reacties hieronder!

  Meer weten over de nieuwe Battlefield? Lees dan ook onze Battlefield 5 preview waarin we onze indruk van de reveal delen. Je kunt de game ook alvast pre orderen.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.