Battlefield 5 Arnhem - Komt de vernietiging naar Gelderland?

  Het gebeurt niet vaak dat ons eigen land voorkomt in een grote game, Battlefield 5 gaat hier verandering in brengen. Een aantal van de maps in de game zullen plaatsvinden in Nederland. Rotterdam is al bevestigd als map in Battlefield 5, maar zal Arnhem ook voorbij komen?

  Vooralsnog zijn er verschillende Battlefield 5 maps bekend, waaronder twee in Rotterdam. De maps Rotterdam en Devastation zullen zich afspelen in de Maasstad, waarvan de laatste een compleet verwoeste versie van de stad zal hebben. Hoe zit het dan met de Gelderse stad Arnhem?

  Komt Arnhem naar Battlefield 5?

  Arnhem stond in de Tweede Wereldoorlog centraal tijdens Operation Market Garden, een poging van de Britse troepen om verschillende Nederlandse steden te bevrijden van de Duitsers. De slag om Arnhem werd uiteindelijk niet gewonnen door de Britse soldaten. Operation Market Garden is wel één van de meest bekende gebeurtenissen uit het verloop van de Tweede Wereldoorlog en dus perfect voor een map in Battlefield 5.

  Voorlopig heeft ontwikkelaar DICE nog niets bekendgemaakt over een eventuele Arnhem map in Battlefield 5. Wel is er hoop dat een map gebaseerd op de stad ooit nog kan komen. Door middel van het Tides of War systeem zullen na de release van de game onder andere nieuwe maps toegevoegd worden, die op een enigszins realistische manier het verloop van de oorlog gaan volgen. Gezien Operation Market Garden pas in 1944 gehouden werd kan het zijn dat Arnhem pas een paar maanden na release in de game komt.

  Mocht de Arnhem map ooit komen, dan kan je daar in ieder geval de verschillende Battlefield 5 modes in de game op gaan spelen.

  Battlefield 5 verschijnt op 20 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.