Battlefield 5 Airlifts uitgelegd - Vervanging voor loot boxes

  De gehele discussie rondom lootboxes en microtransacties heeft een flinke impact gehad op EA en dat valt op bij Battlefield 5: de game zal geen premium pass hebben. Iets wat daarnaast opviel was het woordje ‘airlifts’, wat volgens sommigen een ander woord voor lootboxes is. Maar wat zijn deze Battlefield 5 Airlifts nu precies?

  Al tijdens de officiële onthulling van Battlefield 5 viel het op dat DICE en EA lieten weten dat er geen premium pass voor de ­first-person shooter zal komen. De extra content na de lancering van de game wordt gratis via de zogeheten Tides of War modus.

  Enkel cosmetische items

  Toen DICE de diverse edities van de game onthulde, viel het woordje ‘airlift’ bij sommigen op. Een paar dachten dan ook al snel, vanwege EA’s geschiedenis met lootboxes en microtransacties, dat het een ander woord voor een lootbox zou zijn. Maar EA ontkent dit en een medewerker van het bedrijf heeft op Reddit laten weten dat de airlift-items slechts cosmetische items zullen zijn.

  Gamers die de deluxe edition van Battlefield 5 bestellen krijgen meteen toegang tot twintig van deze airlifts. DICE heeft laten weten dat de inhoud van deze airlifts wordt vastgesteld door de ontwikkelaar en hetzelfde is voor alle gamers die de deluxe edition hebben besteld. Volgens EA leiden de airlifts niet tot een voordeel voor gamers op gameplaygebied.

  Geen extra content achter betaalmuur

  De uitgever heeft hierbij geleerd van haar fouten tijdens het Star Wars Battlefront 2 debacle en de nasleep ervan. In die game kon je door microtransacties lootboxes kopen om bepaalde iconische helden uit het Star Wars-universum vrij te spelen. Iets dat al snel voor veel ophef zorgde; gamers hadden het over een ‘pay to win’ principe. De kritiek van spelers zorgde er zelfs voor dat EA de microtransacties tijdelijk uitschakelde.

  Een ander punt waarin DICE ook verbeterpunten ziet, is de content na de lancering van Battlefield 5. Diens voorgangers, zoals Battlefield 4, had er nog wel een handje van om extra multiplayer mappen en nieuwe wapens achter een betaalmuur te stoppen.

  Gamers konden dan kiezen om de premium pass aan te schaffen en alle DLC in één keer te kopen of alleen bepaalde pakketten. Maar voor gamers die dit niet wilden was het lastig om dan online te spelen met vrienden die de DLC wel in bezit hadden.

  Battlefield 5 Airlifts bieden geen gameplay voordeel

  Welke items de gamers precies gaan krijgen, is niet duidelijk. Maar het lijkt erop dat DICE spelers van Battlefield 5 de kans geeft om kledij of bepaalde wapens aan te passen in de vorm van kleuren, printjes of andere cosmetische toevoegingen. De ontwikkelaar zei dan ook snel nadat er enige vorm van tumult ontstond over de airlifts dat er geen voordeel te behalen is met de Battlefield 5 airlifts op gameplaygebied.

  Battlefield 5 komt op 20 november uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Voor meer informatie over de diverse mappen, de battle royale modus, Grand Operations en de Airborne modus, verwijzen wij je graag door naar de desbetreffende artikelen.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.