Battlefield 5 maps - Overzicht van alle bekende mappen

  DICE’s nieuwste paradepaardje verschijnt in november en langzamerhand komt er meer informatie over de diverse mappen waarover jij weer rent, rijdt of vliegt. Wij geven je een overzicht van de Battlefield 5 mappen. Lees het allemaal in de Battlefield 5 maps special.

  Tijdens de onthulling van de Battle Royale modus, Firestorm, liet ontwikkelaar DICE weten dat er acht Battlefield 5 maps in de game zitten. De maps die tot nu toe bekend zijn, lichten we hier uit. Maar enkele zijn nog niet onthuld, dus die worden later toegevoegd.

  Rotterdam

  De eerste map is natuurlijk ons eigen Rotjeknor, waar je over bruggen heen kunt rennen en door de diverse grachten mag zwemmen. Het decor van Rotterdam wordt wel opgedeeld in twee mappen voor de multiplayer modus van Battlefield 5, zoals Battlefield-schrijver Jeff Landa al aangaf in een blogpost. In de eerste map rolt de Duitse blitzkrieg in mei van 1940 de stad binnen om het Nederlandse leger uit te schakelen.

  In de trailer, die je hierboven kunt bekijken, zie je in de verte straten in brand staan en rook die opstijgt. Het toont de impact van de invasie van de Duitsers, maar voor jou bevindt de echte strijd zich in het centrum van Rotterdam. Dit is slechts het tipje van de sluier, want een Duitse V1-raket omarmt de chaos in zijn algemeen en zorgt ervoor dat het tij in de strijd keert.

  Devastation (of Rotterdam)

  Nadat de V1-raket is gevallen en de rook is opgetrokken, zie je het verwoeste centrum van Rotterdam. Om je heen zie je de door de vele bombardementen van de Duitsers verwoeste stad schitterend weergeven: verlaten trams en eenzame schuitjes die in het water dobberen. Geen heerlijk zonnetje meer aan de hemel, maar een asgrauwe lucht waarin je gebouwen ziet instorten, terwijl vuurstormen gedeeltes van de stad verzwelgen.

  DICE heeft aangegeven dat deze map is geïnspireerd door de tweede helft van de bliksemaanval van de Duitsers. De eerste map laat het begin van de strijd zien en in Devastation is nasleep van het intensieve bombardement van de Duitse strijdkrachten.

  In de Grand Operations modus zijn Rotterdam en Devastation dan ook het strijdveld voor meerdere dagen, gebundeld onder één naam: de Battle of Holland. Geallieerden kunnen uit de verschillende vliegtuigen springen om al parachuterend mee te doen aan de actie op de grond.

  Arctic Fjord

  De strijd om het Noorse Harvik is de derde map die al bekend is gemaakt. Tijdens de E3 van 2018 konden wij al met de map aan de slag in de Grand Operations game modus en tijdens de open bèta van begin september was Arctic Fjord de tweede speelbare map. Waar je in Rotterdam veelal close combat zal ervaren, daar is de strijd in Arctic Fjord uitgebreider.

  Geallieerden droppen uit de lucht als appels uit een boom, terwijl de nazi's op de grond alle kanonnen en schietijzers omhoog richten om de opmars te stoppen. De strijd in Grand Operations verandert naarmate de ontwikkelingen in het gevecht in jouw voor- of nadeel lopen. En net zoals in Rotterdam ziet de wereld van het Noorse Harvik er in Battlefield 5 magnifiek uit.

  Zo wordt de dwarrelende sneeuw en de rustieke momentjes die jij ervaart achterin de map afgewisseld met chaotisch geschreeuw en hordes aan vijanden die voor je vizier rennen. Samen met het noorderlicht zorgt dit voor een unieke sfeer in één van de acht Battlefield 5 maps.

  Twisted Steel

  Van dwarrelende sneeuw en hoge gebergtes in Noorwegen gaan we naar het serene Franse platteland wat al vaker de setting is geweest voor een intense en hevige slag. Deze Battlefield 5 map heet Twisted Steel en speelt zich af tijdens de beginfase van de Duitse invasie in Frankrijk. De achtergrond van de map werd al flink naar voren gehaald tijdens de officiële aankondigingstrailer in mei van dit jaar.

  De map zorgt voor weinig dekking en spelers zijn dan ook makkelijk doelwitten voor tanks en vliegtuigen, maar diezelfde voertuigen moeten wel oppassen dat ze niet overdonderd worden door infanterie. Twisted Steel heeft veelal moerassen en soms wat groepjes bomen, terwijl de grond bezaaid ligt met granaathulzen, scherven en kraters van divers zwaar wapenarsenaal.

  Op de achtergrond is een gigantische brug te zien en volgens Jeff Landa, een Battlefield-schrijver, is deze brug het grootste bouwwerk in een Battlefield-game. Die setting is niet alleen een mooi plaatje, maar ook een belangrijke locatie voor teams en spelers om te bezitten tijdens de strijd.

  Twisted Steel zal niet de enige Franse map zijn in Battlefield 5, maar over de tweede Franse map is nog niks bekendgemaakt. Wel zijn er in de diverse trailers rondom de game meerdere beelden te zien van een klein dorpje op het Franse platteland waar de strijd zich waarschijnlijk naartoe verplaatst. Het is aannemelijk dat dit dan ook één van de andere Battlefield 5 maps gaat worden.

  Hamada

  Ook het Afrikaanse landschap is weer vertegenwoordigd in het scala aan Battlefield 5 maps en wel in de vorm van de map Hamada. Het is één van de twee Noord-Afrikaanse mappen waar jij in kan strijden. De map is volgens Landa 'geïnspireerd door een strategisch punt tussen Libië en Egypte, wat ook de plek is waarop in 1941 en 1942 cruciale gevechten plaatsvonden tussen de asmogendheden en geallieerden'.

  Het enorme en desolate landschap is rennend bijna niet te doen en daarom zal Hamada veel voertuigen bevatten, zodat je makkelijker van punt A naar punt B kunt reizen. De strijd tussen tanks zal zich veelal op de voorgrond afspelen, terwijl vliegtuigen voor spektakel in de lucht zorgen.

  De overige Battlefield 5 maps

  Dit is alle informatie over de Battlefield 5 maps die is bevestigd door EA en DICE. Het laatste grote slagveld, waar we nog niet al te veel over weten, is de Firestorm map. De map is volgens DICE de 'grootste uit de serie' en draait om zestien teams van vier personen die moeten strijden om als laatste formatie te blijven leven. Maar een specifieke locatie is nog niet bekendgemaakt.

  In de diverse trailer zien we nog wel nog enkele beelden voorbij komen van mappen die waarschijnlijk dichterbij de release bekend worden gemaakt. Zo zijn er in de trailers fragmenten van een strijd rondom een vliegveld te zien, evenals een zee van gele bloemen waar de strijd zich naartoe verplaatst.

  Bovendien zal er door de Tides of War modus ook nog een nieuwe map aankomen die zich afspeelt in Griekenland, maar die komt pas aan het begin van 2019 uit.

  Battlefield 5 verschijnt op 20 november voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.