Battlefield 5 Tides of War - Gratis content voor de toekomst

  Geen Premium Pass of betaalde DLC meer. In plaats daarvan zal Battlefield 5 met Tides of War toekomstige DLC volledig gratis brengen. De nieuwe shooter van DICE zal het pad van de Live Service bewandelen en in de maanden na launch de game blijven ondersteunen met cosmetics, maps en nieuwe wapens. Hoe werkt Tides of War precies?

  In tegenstelling tot eerdere Battlefield games, waar gebruik werd gemaakt van betaalde DLC en de zogeheten ‘Premium Pass’, zal Battlefield 5 dit met Tides of War net wat anders aanpakken. Net als veel games bewandelt Battlefield 5 nu het pad van de Live Service.

  Dit betekent dat in plaats van betaalde updates de game over een langere tijdsperiode gratis updates krijgt met nieuwe content die dan voor iedereen beschikbaar zijn, waarvan de kosten gecompenseerd worden met microtransacties in de vorm van Airlifts. Battlefield 5 geeft hier nog een eigen draai aan door deze dienst te combineren met het verloop van de Tweede Wereldoorlog.

  Tides of War zal namelijk een overkoepelend verhaal vertellen, waar over een periode van maanden speciaal getimede in-game evenementen gehouden worden om het verloop van de oorlog te simuleren. Dit kan zich uiten in een Grand Operation die meerdere weken duurt of Special Assignments. In de loop der tijd komen er nieuwe wapens, voertuigen, dogtags en skins naar de game die het verloop van de echte Tweede Wereldoorlog simuleren.

  Eerste fase van Tides of War in Battlefield 5 al bekend

  De eerste fase van Tides of War gaat ‘The Fall of Europe’ heten en zal gaan over het begin van de Tweede Wereldoorlog, waarin Duitsland snel grote delen van Europa verovert. De maps zullen afspelen in onder andere Noorwegen, Frankrijk en ons eigen Nederland. De bekende maps voor dit eerste gedeelte zijn Aerodrome, Arras, Devastation, Fjell 652, Hamada, Narvik, Rotterdam en Twisted Steel.

  Er zijn een paar details over de tweede fase van Tides of War. Begin 2019 zullen er nieuwe maps komen rondom de gevechten die plaatsvonden bij Griekenland en de daaromheen gelegen gebieden. Mogelijk zullen dan de Italianen en Grieken toegevoegd worden als speelbare factie in Battlefield 5. Later kan het ook zo zijn dat er een map in Arnhem komt, naar aanleiding van Operation Market Garden in 1944.

  Tides of War zal het overkoepelende geheel zijn voor alle maps in Battlefield 5. De Battlefield 5 modes die je op die maps gaat spelen, zoals het nieuwe Battle Royale Firestorm, Airborne of de Grand Operations zullen verschillen.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.